CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 823
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Е на такива "поверителни" нищо не може да ме мотивира да им напиша мотивационно писмо.

# 436
Регистрирах се в БТ след двучасово чакане.
След това ме пратиха в НОИ Младост 3 и там след още толкова чакане се оказа, че ми трябва да предоставя документ от банката - служебна бележка.
Тъй като моята банка няма клон в Младост 3 /така се оказа/ трябваше да се прибера до Дружба.
Утре ще направя втори опит за приключване на регистрацията си като безработна  Joy Дано да бъде по-успешен  Rolling Eyes

Чудя се може ли една елемементарна регистрация да ти коства половин ден. Да не говорим, че стигам с два автобуса до БТ Младост 4  Mr. Green

Що не пробва да си извадиш сметка в банката в НОИ... едни приятелки така направиха, за да не губят време и разтакаване отново от Дружба до Младост 4.. защото това си е цяла Епопея  Joy Joy Joy Всеки месец го правя това упражнение  Wink

# 437
Klodia, мина ми през ума, но не искам повече сметки и карти - имам 3 в моята банка  Heart Eyes

Да, сега всеки месец ще трябва да се разхождам до там, но човек за 140 лв. какво ли не прави  Joy

# 438
Банкова сметка пред НОИ се представя един път, при подаване на документите за изплащане на обезщетение.
Защо се налага това ходене всеки месец?
Нещо не ми е ясно.

# 439
  • София
ходенето всеки месец е за подпис в БТ, може би това имат предвид съфорумките.
А без номер на банкова сметка просто няма пари - това е.

# 440
  • Варна
Преди време бях писала , за едно мое кандидатстване на работа в БТ. За позиция която предлагат те , взеха нерегистрирано лице ,а освен това разбрах, че била кметска щерка . Е та това е БГ  #2gunfire

# 441
Естера, недей така..) В БГ нямало връзки и на работа не се наемали такива лица. ) това според списващи хора тук.

# 442
Случайно някой да е ходил на интервю в Олимп- Ю.В.(недвижими имоти)? Канят ме, за офис-организатор-деловодител, но прочетох много лоши мнения в Бг Работодател, иначе обявата звучи интригуващо, заплатата също е добра за моите представи-800 лв нето.

# 443
Естера, недей така..) В БГ нямало връзки и на работа не се наемали такива лица. ) това според списващи хора тук.

Айде сега...ние "списваме" за нормални работни позиции, не са държавния сектор, където и по време на комунизма е било с връзки.

Едничка, в БГ Работодател хубав коментар за компания няма да прочетеш,или ще рядко. Черта на българите е само да се оплакват, дори и от добрите места. То все нещо ни е криво. Не казвам,че няма и мега лоши места, но оттам не можеш да придобиеш ясна представа.

# 444
Red Velvet, тези в държавния сектор не са ли "нормални"?
Пък и не съм уточнявала конкретно имена, защото дори не помнех кой твърдеше, че няма такова нещо за връзките. )

# 445
  • София
момичета, каква е процедурата когато разберете, че няколко от месеците, в които сте работили и сте се осигурявали липсват в НОИ? Обаждам се на счетоводителя, тя казва "всичко е ок при мен, не би трябвало да имаш проблем"... как тези месеци да се появят в НОИ? мога ли аз нещо да направя? знам, че живеем в абсурдистан, но два месеца ми липсват отдавна, счетоводителката ме мотае нещо... и не знам какво точно да направя. не мога да си получа обезщетението за безработица, а предполагам и в други случаи ще е проблем.

# 446
  • Балчик
момичета, каква е процедурата когато разберете, че няколко от месеците, в които сте работили и сте се осигурявали липсват в НОИ? Обаждам се на счетоводителя, тя казва "всичко е ок при мен, не би трябвало да имаш проблем"... как тези месеци да се появят в НОИ? мога ли аз нещо да направя? знам, че живеем в абсурдистан, но два месеца ми липсват отдавна, счетоводителката ме мотае нещо... и не знам какво точно да направя. не мога да си получа обезщетението за безработица, а предполагам и в други случаи ще е проблем.
от БТ би следвало да уведомят писмено бившият ти pаботодател и има сpок, пpез който той ще напpави коpекцията в pегистъpа за твоето ЕГН. Peace

# 447
  • София
извинявам се, че питам, но това сигурен метод ли е? има ли начин аз да ускоря процеса с попълване на молба, разговор с експерт? на моя колежка ѝ отказаха регистрация в НОИ заради такива липсващи месеци, тя напусна преди мен.

# 448
  • Балчик
извинявам се, че питам, но това сигурен метод ли е? има ли начин аз да ускоря процеса с попълване на молба, разговор с експерт?
Не , независи от теб , чакаш тъpпеливо
не обвинявай за това счетоводителката ,
много често пpоблемите самите институции
ги създават.

# 449
  • София
благодаря, надявам се да се оправи положението.

Общи условия

Активация на акаунт