CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 803
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
# 451
Vanya_I, аз бях така за един месец миналата година-имам ПИК и си проверявам редовно нещата в сайта на НОИ и изведнъж в данните ми липсваше един месец мниналата година. Говорих със счетоводителката и тя каза, че трябва да се свърже с .....мисля НАП каза. Счетводителката си пази всички платежни, с които плащат осигуровките и с тях може да докаже, че е платено и грешката е някъде в тяхната система. И като се регистрирах в НОИ след Бюрото по труда, се наложи да ми заверяват една здравна книжка (съшата счетоводителка) и от НОИ са й дали някакво предписание, което да занесе в НАП за да пуснат такава корекция и след няколко дни въпросният месец се появи в сайта на НОИ.
 Ама го обясних и аз.....Работата е, че трябва счетоводителката да иде на място, ако искаш и ти се пробвай.

# 452
Red Velvet, тези в държавния сектор не са ли "нормални"?
Пък и не съм уточнявала конкретно имена, защото дори не помнех кой твърдеше, че няма такова нещо за връзките. )

Че и аз не споменавам имена, а и не го казвам само аз.
Знаеш за какво говоря, винаги в малките градове е било и ще бъде с връзки, независимо дали е сега или преди 20 години.
И определено не е нормално.

# 453
Red Velvet, то да е само в малките. ) Не че Плевен е голям град, но от години в общината хората са все "наши". ) Е, тук там и такива, които не са, ама защото трябва да има и такива които да работят. )

# 454
  • София
Едничка, в БГ Работодател хубав коментар за компания няма да прочетеш,или ще рядко. Черта на българите е само да се оплакват, дори и от добрите места. То все нещо ни е криво. Не казвам,че няма и мега лоши места, но оттам не можеш да придобиеш ясна представа.

По-скоро човек е по-склонен да влезе във форум и да даде коментар, когато е недоволен. Задоволството обикновено е по-пасивно  Mr. Green, доволен си и си траеш Simple Smile
Колко от вас, които сте доволни от фирмата, за която работите сте влезли въобще в БГ Работодател, пък да не говорим да сте отделили от ценното си време да и дадете позитивна оценка. Липсва мотивация.
А че и българите са склонни да мрънкат повечко също е вярно. То пак е за сметка на своята активност - вместо да предприемат действия да коригират ситуацията, която не им се харесва, пред началството мълчат, но пред близки и познати мрънкат и плюят с удвоена енергия Simple Smile

# 455
Red Velvet, тези в държавния сектор не са ли "нормални"?
Пък и не съм уточнявала конкретно имена, защото дори не помнех кой твърдеше, че няма такова нещо за връзките. )

По едно време аз се включих по въпроса за връзките, но не съм твърдяла, че няма такова нещо, а че е напълно възможно да се спечели конкурс без връзки/или да те вземат по заместване след такъв конкурс. Просто имам поне 10 примера около себе се, включително и личен.

# 456
  • Пловдив
Red Velvet, благодаря за отговора за мотивационните. Аз по-скоро имах предвид случаите, в които работодателят го изисква при кандидатстването, тогава предполагам повече от 10 на 100 изпълняват изискванията?

За връзките, не знам Пловдив голям или малък град е, но лично имам наблюдения за 2 частни фирми. Не са малки хич, но са на принципа семейни, т.е. имат си отдели и хора за всичко, но шефът и семейството му управляват и контролират всичко. Та назначаването на дете на приятел/познат с бизнес, за да му направиш услуга, си работи с пълна сила.

А в институциите е брутално, пак лични наблюдения. Е, случва се да има някое ненаредено място, ако не е имало желаещи  Laughing

Иначе мен ме взеха без връзки и на 2-те места, явно съм много кадърна или много късметлийка  Flutter hahaha.

# 457
  • София
Емма, благодаря. Ще видя какво ще стане днес.

# 458
  • София
Дайте ми съвет.
Кандидатствах за продавачка в един магазин наблизо в началото на месеца.
На интервюто уж всичко мина добре, но после не се обадиха.
Сега пак са пуснали обява.
Знам, че е отчаяно, но дали да не взема да им звънна и да ги питам дали все пак е възможно да ме вземат?
Парите не са лоши, мястото и работното време са ми много удобни.

# 459
Едничка, в БГ Работодател хубав коментар за компания няма да прочетеш,или ще рядко. Черта на българите е само да се оплакват, дори и от добрите места. То все нещо ни е криво. Не казвам,че няма и мега лоши места, но оттам не можеш да придобиеш ясна представа.

По-скоро човек е по-склонен да влезе във форум и да даде коментар, когато е недоволен. Задоволството обикновено е по-пасивно  Mr. Green, доволен си и си траеш Simple Smile
Колко от вас, които сте доволни от фирмата, за която работите сте влезли въобще в БГ Работодател, пък да не говорим да сте отделили от ценното си време да и дадете позитивна оценка. Липсва мотивация.
А че и българите са склонни да мрънкат повечко също е вярно. То пак е за сметка на своята активност - вместо да предприемат действия да коригират ситуацията, която не им се харесва, пред началството мълчат, но пред близки и познати мрънкат и плюят с удвоена енергия Simple Smile
Не е точно така... защото съм работила в две фирми и ми се е налагало да влизам в БГ Работодател (Служба) ... 2 пъти съм писала единият е положителен, а другия е отрицателен...
Много ми харесваше да работя в първата фирма, но по стечение на обстоятелствата напуснах и честно казано сега съжалявам... В другата, където е отрицателното ми мнение е на база неизплатени заплати и отношение на работодател под всякаква критика...
Бих си дала мнението и положителното и отрицателното... Гледам винаги да съм обективна в преценката си за да не подведа хората кандидатстващи там  Peace Не съм единствената със сигурност  Peace

# 460
# 461
Аз съм доволна от там, където работя, но пък не съм го писала никъде. Това за статистиката де.... И наистина, задоволството е по-пасивно, аз съм съгласна. Да не говорим, че има и елемент суеверие, а и - някои обожават да се бият по гърдите, аз съм от скромните, а пък и гледам да не привличам хорската злоба с хвалби. То и без това се злобее под път и над път за щяло и нещяло, пък чак и да се хваля по форуми и не само - мерси. Та обяснения за предимно отрицателните коментари - има. Както и типично бг мрънкането.
L'agent, какво ти пука, пробвай. Може пък и да научиш нещо, аз лично не съм спец по ходенето по интервюта, ще взема да наминавам да ви чета, не че ще сменям работата, но и за друг близък се интересувам.

# 462
Red Velvet, то да е само в малките. ) Не че Плевен е голям град, но от години в общината хората са все "наши". ) Е, тук там и такива, които не са, ама защото трябва да има и такива които да работят. )

Ами то аз не съм от София по принцип, и където съм родена е страшно. Дори по заводите е с връзки,все някой трябва да познаваш, а ако не занесеш подарък на ТРЗ-то направо си го закъсал.

Относно мотивационните, дори да го изискваме, пак не го пишат. А като не искаме, е пълно с такива, които са написани не за позицията....просто тотално игнориране в стремеж да се бърза да се кандидатства от първите. Което пак казвам, в повечето случаи не оказва влияние.

Относно работодателя ми--никога не бих писала било положително или отрицателно мнение.

# 463
Ще се включа по въпроса за мотивационните писма, на 3 или 4 места в обявата беше изискване да се изпрати, но аз изпращах само СВ и на 2 от обявите ми се обадиха за интервю.

Аз съм вече 3 та седмица на новата работа и съм доволна, личи си западното влияние.

Аз също проверявах компаниите в бгработодател и въобще каквото можех да прочета за тях. За фирмата, в която започнах работа нямаше много написано, намерих 3 коментара, 2 от които положителни. Имаше и такива, за които пишеше ужасни неща и гледам, че обявите им и до ден днешен вървят  ooooh!

Пожелавам успех на всички  Hug

# 464
  • Перник
Изключително ми е досадно писането на мотивационни писма. Даже бях почнала да не кандидатствам по обяви, в които се искат  Embarassed Единици са случаите, в които мога да напиша нещо, което не е клише  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт