CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 779
  • 776
  •   2
Отговори
# 465
Нормална практика ли е да ти се обадят за да те поканят на интервю за работа в същия ден? Имам предвид да се обадят преди обед, че след обед те викат на интервю? Не трябва ли да е ...поне на следващият ден? Или аз много искам  Rolling Eyes?

# 466
Нормална практика ли е да ти се обадят за да те поканят на интервю за работа в същия ден? Имам предвид да се обадят преди обед, че след обед те викат на интервю? Не трябва ли да е ...поне на следващият ден? Или аз много искам  Rolling Eyes?

Три пъти са ме викали в деня на кандидатстването и трите пъти евентуалният работодател, метафорично казано, представящ се за голям магазин, се оказва от типа "за левче".

# 467
  • Перник

На мен ми се е случвало да пратя CV в 5 следобед, работодателят (консултантска фирма) - лично управителят  Shocked да ми се обади в 19 часа и да иска интервюто да е 9:00 на следващата сутрин. Почувствах се много желан кадър, но заплатата се оказа под очакванията ми  Sad

# 468
  • Варна
А в институциите е брутално, пак лични наблюдения. Е, случва се да има някое ненаредено място, ако не е имало желаещи  Laughing

Иначе мен ме взеха без връзки и на 2-те места, явно съм много кадърна или много късметлийка  Flutter hahaha.

Незная дали си много кадърна,може би не е имало желаещи,най-вероятноnewsm78

# 469
  • Пловдив
А в институциите е брутално, пак лични наблюдения. Е, случва се да има някое ненаредено място, ако не е имало желаещи  Laughing

Иначе мен ме взеха без връзки и на 2-те места, явно съм много кадърна или много късметлийка  Flutter hahaha.

Незная дали си много кадърна,може би не е имало желаещи,най-вероятноnewsm78
Ако трябва да бъда сериозна, най-вероятно истината е някъде по средата. Не е имало готов техен човек за мястото и затова са си направили труда да прегледат кандидатите. А в институциите, специално по програмата Старт в кариерата, първият етап си беше по документи, класиране според оценките от дипломите, езици и сертификати, пък след това интервю само с първите трима с най-много точки  Peace Естествено, винаги го има момента на късмет и симпатии с ръководството.

# 470
  • София
по Старт в кариерата е въпрос на шанс, защото местата са достатъчно и за "младежи" с връзки и за останалите. Изобщо не могат да се сравняват нещата, особено пък с конкурси за длъжности от главен експерт нагоре. Шансът идва тогава, когато вече трябва да преценят да оставят съответния човек.

# 471
И по програмите се намират връзкари и то не малко. При тази безработица, всеки се надява да го харесат и да се задържи и след определения срок.
Но аз говоря за по-сериозни длъжности в общинска администрация примерно, съд, държавни структури като министерства, агенции.

# 472
  • Варна

Точно преди 30мин ми се обадиха за второ интервю в 17.30ч! Казах, че няма да успея, поне да е в 18ч. Та ще ходя...

# 473
  • Пловдив
по Старт в кариерата е въпрос на шанс, защото местата са достатъчно и за "младежи" с връзки и за останалите. Изобщо не могат да се сравняват нещата, особено пък с конкурси за длъжности от главен експерт нагоре. Шансът идва тогава, когато вече трябва да преценят да оставят съответния човек.
Ами мен ме оставиха, но не го виждам като кой знае какъв шанс  newsm78 Даже напротив, мисля, че буксувам на 1 място и че прекалено дълго време в институция не изглежда добре в СВ-то.

# 474
  • София
шанс е и зависи от доста фактори, както знаеш от работата си... под шанс имам предвид късмет, от теб си зависи дали да приемеш или да дадеш нататък.

# 475
Commelina, от колко време си в тази институция?

А за прекалено дългото застояване на едно място...зависи от много неща. В едни случаи не е много добре, ако все пак решиш да напуснеш, или те изгонят...в други хората си "пазят" мястото. А в трети, просто работата им харесва, добри специалисти са и предпочитат да останат където са.

# 476
  • Пловдив
От юли 2009, значи вече към 3 години и половина, от които 1 и половина съм в майчинство.

# 477
Аз да се оплача- никой не ми се е обаждал за интервю Confused Все още не съм изгубила надежда, но ми е тежко Embarassed

# 478
Didava , може изобщо да не са стигнали до твоето sv, понякога за една обява кандидатстват над 800 души. Гледай обявите и кандидатствай в по-ранните часове за да имаш по-голям шанс и не се отчайвай, може пък за добро да е, че досега не са ти се обадили. Убедена съм, че ще се намерите с подходящото за теб работно място.
Момичета, дойде и моят ред да ви помоля за съвет. Обадиха ми се от едно място да започна работа. Но на интервюто началничката не бе просто мрачна, а изключително враждебна, от хората, които ако демонстрират такова поведение на улицата задължително ще го приемете като заяждане, не че в случая не беше пак такова. Чудеше се с какъв въпрос да ме затрудни, личеше си по начина, по който ги " изстрелваше ", нито веднъж не погледна по-меко или ведро, навъсена и силно критична още от първата среща. Смути ме и това, което каза за работното време, че по принцип било по еди колко си часа, но " никога не се получава, работим от тъмно до тъмно ? ". Не ми е проблем да работя извънредно понякога , в редки случаи, когато се налага, но ако това е ежедневие имам и други задачи, които трябва да свърша. Като сметна разходите за транспорт кой знае колко отгоре над обезщетението, което евентуално ще ми отпуснат няма да взимам, а рискувам ( имам лошо предчувствие ) само след броени дни отново да тичам да подавам документи. На всичкото отгоре ако не си паснем , в което силно се съмнявам, ще загубя и правото на обезщетение. Но пък работа не се намира лесно и не ми е присърце стоенето вкъщи. Не знам как да постъпя и ще ви бъда благодарна ако споделите мнението си.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 15:12 от катюнгелче

# 479
катюнгелче, тя окончателно ли те е одобрила и повикала за работата?
Или просто си мислиш, че ще те извика?
Ако има 2ро интервю виж как ще се държи и на него и тогава преценявай.

Общи условия

Активация на акаунт