За Dental X-Ray при деца и по принцип за детските зъболекари в чужбина.

• 4 973
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Кейс, флипър- ритейнър май му викат на това. Моят мъж загуби кучешки зъб и носи такова докато одобрят имплант. Дъщеря ми има пърманент рирейнър на предни (горни и долни) зъби, както и ритейнър за през ноща. Виж за ритейнър с цел корекция не съм чувала и виждала някой да носи тук.

# 46
Още нямам челен опит относно рентгеновите снимки за детето, но съм се хванала за главата още на стъпка 1 - намиране на читав зъболекар  ooooh! . Всички, които ми препоръчват до момента не позволяват придружаване на детето. Някои позволяват да го придружиш само на първия преглед, при други забраняват придружител от 3 годинки нагоре. Как ли пък не съм си пуснала детето само в кабинета  ooooh! . За САЩ става въпрос.

Моля?! В САЩ не може да придружиш детето си на зъболекар?! Това е ужасно!
Аз (също в САЩ) ходя на зъболекар само с мъжа ми. Срам, не срам - това ми е травма от прекрасната стоматологична грижа в България, когато една зъбарка хем ми вадеше преден млечен зъб, хем ми биеше шамари...  Close Затова сега съм винаги с придружител и дори не знаех, че това би могло да бъде проблем...

# 47
  • Seattle-USA
Много зъболекари се пишат детски, но като отидеш и виждаш че не са. На мен ми беше трудно да намеря специфично детски и да се покрива от застраховката, при наличието че е една от най-големите зъбни застраховки. В крайна сметка  за наше щастие вече години наред имаме само почистване и не сме имали нищо друго. Само веднъж за за 6 години за правили рентгенови снимки и въобще не се замислих даже. Ако искаме може да сме с децата, ако не искаме не сме. Но доста търсихме за да намерим тази практика. Важното е да се намери добър зъболекар, после да му имаш доверие и после не са толкова трудни нещата. Същото важи и за механик, доктор, паркетаджия и подобно:) Нямя начин да сме всезнайковци по всичко:) Информираме се колкото можем, но ако имам доверие на зъболекаря ще направя рентгенови снимки, защото по скоро ще ми спести доста проблеми отколкото да ми навреди.

# 48
На първите 2 -3 прегледа дори бяхме цяла делегация..те сами поканиха бабата да влезе в кабинета с нас..моята дъщеря винаги е придружавана, че и на стола в мен е седяла и никога не е било дори въпрос на обсъждане. Иначе и тук снимки правят профилактично всяка година, но аз отказвам и се опитвам да ги правя за малката на 2 години. рентгенът е дигитален, а и все пак никой не може да ме убеди, че проблем със зъбите се вижда с просто око...айде моля.
Водя малката ми дъщеря от две годишна по зъболекари(профилактика и чистене), не че има нужда, но да се изгражда навик и да свикне с преживяването.
Кларет, незнам от къде ги намираш тези зъболекари с такова изискване да не се придружава детето в кабинета, но определено търси друг. това изобщо не е правило в сащ. моят опит е от сиатъл.
да допълня само, че зъболекарят на малката ми дъщеря е педиатрик дентист и се покрива от застраховката, мариан : )

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 20:24 от Liann

Общи условия

Активация на акаунт