Априлки 2013 - тема 6

• 23 334
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета,да ви попитам... някоя от вас има ли домашен любимец или поне контакти с животинки...
Имаме 2 котки. Живеят у дома, не излизат. Редовно ги обезпаразитяваме, половинката чисти тоалетната им. Вкъщи чистим с парочистачка, за някакъв вид дезинфекция.

Минималното, което е добре да направите е да ги обезпаразитявате редовно - както за тяхно така и за ваше добро. Това е добре да го правите включително и когато не си бременна. Но докато иначе е горе-долу ок да се прави веднъж на 3 месеца, то в случая е добре всеки месец.

Токсоплазмоза може да се хване и от недобре измити плодове и зеленчуци.

# 151
веднъж ми взеха кръв за антитела, тъй като съм с отр. резус фактор.
На мен ми предстои да ми вземат кръв за изследване на антитела...
До колкото знам се прави три пъти, но тъй като ми е първа бременност - не било нужно да си правя първото, затова ще чакам за второто (17-20г.с.).
На нас с отрицателен резус фактор... по-честичко ще ни вземат кръв.  Crazy

# 152
Ами ще говоря с АГ за цитонамазка и мокробиология Wink

# 153
  • Bulgaria
Имам котка и e като член на семейството  Heart Eyes С първата ми бременност лежах 5 месеца почти, а котката лежеше на корема ми, спеше пpи мен, ядеше пpи мен и тн. Нямаше да издъpжа това изпитание без нея. Мен повече ме е стpах от не добpе измити плодове и зеленчуци за токсоплазмоза, отколкото от добpе гледана и ваксиниpана pедовно домашна котка! Единственото което не пpавя е да й чистя тоалетната, това е най-pискованото, но в кpаен случай с pъкавици не е пpоблем и това  Peace

# 154
И мен това ме притеснява каза че в 4мес ще ми пусне микробиология и цитонамазка Sad Имам страшно течение вчера му звънях на моя гинеколог и по тела ми изписа канестен за слагане и мазане.Купих ги но ме е страх да не навреди на бебчо сега не  ли по добре да се лекуваме след 3 мес

# 155
anka_i  можеш да пиеш хомеопатични според мен, аз два пъти съм чистила на децата стафилококи и стрептококи с хомеопатия, въпреки че никой не вярва имам последващи чисти изседвания. Попита си лекаря за хомеопатия и се свържи с класически хоемопат.

За животните ние имаме йорки, ако е ваксинирано и обезпаразитено не виждам проблем.

maminka23  и аз така мислех.  Hug

# 156
Mirama , не му се сърдя на мъжа ми. Даже малко съм виновна  Embarassed В цялата ситуация моите чувства, моето възстановяване бяха първа грижа на всички и макар че много се помагахме и излязохме от кошмара още по-сплотени, може би съм била прекалено вторачена в мъката си и не съм го подкрепила достатъчно... Опитваме се да говорим за бебо, но и на  двамата ни треперят сърчицата Sad А и аз съм по-зле с изразяването на емоции от всеки средностатистически мъж Laughing  
 За фаталния изход не ми се пише, за да не създавам излишни отрицателни емоции у другите майчета. С една дума- лекарско недоглеждане, тогава бремеността ми я следиха в България Sad Едно предупреждение, едно спешно секцио и непосредствена намеса на специалист и нашата сладка буба можеше и да е живичка....простила съм и на лекарите, а и на себе си, макар да нямах всъщност вина...
 Сега съм спокойна и настроена за положителен изход, обаче лошите мисли понякога като червейчета се впиват в съзнанието ми и ровят ooooh! И това че лежа вкъщи допълнително ме изнервя, дано док да ме освободи от затвора след две седмици  Praynig Че съм и студентка  Laughing След фаталната случка, тъкмо се бяхме преместили, поработвах малко във фирмата на мъжа и свекъра и за да се разсея и да намеря нова среда, записах задочно арабистика  Simple Smile Тук децата влизат в университета на 16, сега са на 18 и  много ми повдигат духа  Simple Smile
 Като се сдухам от глупави мисли си повтарям това :
Скрит текст:
Твоите деца не са твои деца.
Те са рожба на зова на живота към самия себе си.
Те идват на света чрез тебе, но са от тебе.
И въпреки, че са при теб, те не ти принадлежат.
Ти можеш да им предложиш любовта си,
но не и мислите си, защото те имат свои собствени.
Ти можеш да дадеш подслон на телата им,
но не и на душата им.
Защото тя обитава къщата на утрешния ден,
която не можеш да посетиш дори в мечтите си.
Ти можеш да се опиташ да бъдеш като тях,
но не се опитвай да ги направиш като себе си.
Защото живота не се връща назад
и не е спрял при вчерашния ден.

Халил Джубран

Аз съм с мъжки хемоглобин, обаче левкоцитите ми са завишени и течение имам ужасно  ooooh! Пия сироп от бял равнец и си правя промивки с него, дано да има ефект  Praynig

# 157
И мен това ме притеснява каза че в 4мес ще ми пусне микробиология и цитонамазка Sad Имам страшно течение вчера му звънях на моя гинеколог и по тела ми изписа канестен за слагане и мазане.
Много ми е интересно защо не ти е пуснал микробиология още в началото, а и това да ти изписва нещо.. без да има представа от какво е течението - пак не мога да го разбера, но и аз не съм специалист - уж те си разбират от работата.
За цитонамазката е по-разбираемо, че все още не ти я е направил. Моята гинеколожка също не е, но по-нататък мисля да държа да ми направи цитонамазка, последната ми е от преди 2 години, а това е страшно много време, а и нали се поема от ЗК, искам да се възползвам от всичко, което се поема от нея.

anka_i  можеш да пиеш хомеопатични според мен, аз два пъти съм чистила на децата стафилококи и стрептококи с хомеопатия, въпреки че никой не вярва имам последващи чисти изседвания. Попита си лекаря за хомеопатия и се свържи с класически хоемопат.
С две ръце съм ЗА хомеопатията!!!  Hug И напълно ти вярвам, че изследванията са били отлични след това.
Дори мъжът ми се е навил да се лекуваме по този начин, леля ми ни запозна с хомеопатията - лекува цялото си семейство само с нея.

# 158
  • София
И мен това ме притеснява каза че в 4мес ще ми пусне микробиология и цитонамазка Sad Имам страшно течение вчера му звънях на моя гинеколог и по тела ми изписа канестен за слагане и мазане.Купих ги но ме е страх да не навреди на бебчо сега не  ли по добре да се лекуваме след 3 мес

Вече може да си слагаш всичко, което ти е предписано. Аз имах гъбички и ми изписа Гиназол и ми каза след като наближа, края на 11 г.с. мога да го използвам за да премахна гъбичките, защото имаше моменти в които не се търпяха. Но преди да ми го предпише ме прегледа.

А за микробиология и цитонамазка ми каза в 4 месец, тъй като преди това е малко опасно за плода.

# 159
Аз почтиии си свърших работата за днес...)))

Монче, можеш да си направиш направо амниоцентеза, не е проблем.

За лекарствата, вече може да се използват такива, но сравнително умерено и при нужда.
Ако са ви изписали глобули заради гъбички, течение и др. подобни, по-добре ги използвайте, за да не се задълбочава проблема и да се премахнат още в началото.

Anum, само мога да предполагам колко ви е било тежко. Но сега гледайте положително на нещата и с мисълта за успешен финал. Следи се колкото е възможно по-често, за да сте спокойни. Не съм лекар, но при тези обстоятелства, бих си избрала задължително секцио.
Дано скоро да можеш да се разхождаш, пожелавам ти го искрено. ))
Предполагам си в някоя от арабските държави, щом си записала арабистика?
А стихотворението е прекрасно, срещала съм го някъде и преди.

# 160
Здравейте и днес! Simple Smile
kotarache_87
Аз имам 2 котки и няма как да ги махна по време на бременността. Докторът излишно каза махни ги. Ама няма да стане, тези дни обезпаразитявам стаята в която живея, ще изпера и дезинфекцирам всичко и после няма да влизат тук. Не барам тоалетната им и им даваме паразимекс всеки месец по съвет на ветеринарната лекарка.
От другите животни не виждам какво се притеснявате, котките са опасни заради токсиплазмозата.
Ще помоля лекаря да ми пуска по-чести изследвания за нея, ако е възможно.

Marissa88
на мен ми откриха кандида при микробиологията и лекарят ми изписа същото мазило, защото не може с никакви лекарства до 3-ти месец. после спомена че ще ползваме някакви свещички.

Витамини пия от тези:
http://apteka.framar.bg/30018156/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … %D0%B1%D0%BB-2-28
ама като гледам цената им в българия доста скъпо.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 12:12 от Шаварче

# 161
Живеем в Москва Simple Smile А за секциото- има време, ще му мисля после, но като цяло не съм фен, въпреки кошмарното ми естествено раждане. Бебчо е имал вроден сърдечен порок и това, не самото раждане се оказа фатално. Следя се внимателно този път, но май е твърде рано за генерални изводи. За сега гледам да се кротна, че съм с много "неспокойна" матка, усещането е все едно непрекъснато съм в цикъл  ooooh!
 Има ли други мами, които пазят леглото ? Как се разсейвате ? Аз изчетох сума книги, а съм с диоптър и трябва да щадя очите, наспах се за две години напред и вече не знам....и медитацията не ме успокоява вече  Rolling Eyes
 Освен витамините за бременни и фолиевата киселина, пия добавки с калций. Преди ги почнах в петия месец, тук ми ги изписаха по рано  Simple Smile

# 162
Благодаря Mirama I Aldeks :)sega sam po spokoina  Hug

# 163
Здравейте и днес! Simple Smile
kotarache_87
Аз имам 2 котки и няма как да ги махна по време на бременността. Докторът излишно каза махни ги. Ама няма да стане, тези дни обезпаразитявам стаята в която живея, ще изпера и дезинфекцирам всичко и после няма да влизат тук. Не барам тоалетната им и им даваме паразимекс всеки месец по съвет на ветеринарната лекарка.
От другите животни не виждам какво се притеснявате, котките са опасни заради токсиплазмозата.
Ще помоля лекаря да ми пуска по-чести изследвания за нея, ако е възможно.

Marissa88
на мен ми откриха кандида при микробиологията и лекарят ми изписа същото мазило, защото не може с никакви лекарства до 3-ти месец. после спомена че ще ползваме някакви свещички.

Витамини пия от тези:
http://apteka.framar.bg/30018156/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … %D0%B1%D0%BB-2-28
ама като гледам цената им в българия доста скъпо.

И аз пия от същите витамини,но от няколко дни Simple Smile да...скъпички са,ама все пак това е България,тук всичко е скъпо Simple Smile

# 164
Anum, ехх, Москва ми е мечта отдавна....но като си помисля за дългия път до там. ) А имам "сестра" (нейната майка ни е кърмила и двете), която живее в едно от предградията там.
А за секциото, всеки си преценява. Аз също не бях фен, но още от началото знаех, че ще трябва да родя по този начин. Свиква се с мисълта. ) и не е чак толкова лошо.

Момичета, не знам дали ви препоръчвах нещо, но ще го направя още веднъж (сори, забравям).
Става въпрос за инфрачервен термометър. Изключително важна покупка и от страхотна полза. Няма такъв ад, когато се опитваш да премериш температура на бебе с обикновен термометър.
Ето няколко линка. ) (аз пак ще поръчвам от ибей)
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7181&cat=37
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7298&cat=37
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8518&cat=37
За мен лично е една от задължителните покупки и страхотно улеснение.

Общи условия

Активация на акаунт