Априлки 2013 - тема 6

• 23 322
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Каква беше цената на БХС в МД, заедно с ехографа.
Ани27, в МД цената на ултразвуковия преглед е 35лв., а цената на БХС е 40лв. с реактиви от МД, а ако е с реактиви от МЗ - 25лв.. Hug

В сайта пише:
"Ще бъдете уведомени по кой ценоразпис се работи към момента на провеждане на Вашето изследане."  Peace

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 18:51 от maminka23

# 421
  • София/Варна
beginner_mamma, липсата на промяна в гърдите не е за завиждане. Това може да означава, че те не се подготвят адекватно за периода на кърмене.

# 422
От 2013 година:
бебета и деца под 7 години ще се возят в градския транспорт със задължителна безлатна карта!  Peace

# 423
Да, много се чудя на това, понеже ние кола нямаме, хайвана като го снимам на 7 дни за карта, примерно, те как ще познаят, че е същото чадо 3-4 месеца по-късно Rolling Eyes

# 424
В началото ми се стори безсмислено, дори се шокирах, че и бебета трябва да имат карта, НО като се замисля - наистина това си е един вид застраховка за това дете. Едно е ясно... нашите бебчета, живот и здраве, ще си имат карта.. да са наравно с големите.  Mr. Green
Аз друго си мислех - ако майката забрави картата..... или пък като оставиш детето на някой друг и забравиш картата.
Все си мисля, че една майка, когато излиза с детето си.. има да мисли за много по-важни неща, ама ще му свикнем.

# 425
Моето момче днес тръгна на ясла, та големи емоции, голямо чудо  ooooh!  Прегледах ви отгоре-отгоре, затова не мога много да се включа по темите.
БХС (кръв) в МД ми струваше 29,5лв в таксата (1,5) на банката.
Картите за бебета - нямам отношение. Надявам се да не ни се налага да ползваме градския транспорт скоро.

# 426
И аз се опитвам да придумам щерката да пробваме с градина. ) тя всеки ден повтаря, че не иска да ходи, а аз дори не съм проверила дали има места в близката до нас. )

KayRenn, от кога започва тази подготовка на гърдите и кога най-късно би трябвало да се усети някаква промяна в тях?
Наистина, нито първия път, нито сега съм усещала нещо по-различно. Нито са били напрегнати, нито болки, нито чувствителни, нито са наедрели. Абе нищо...Хайде сега да речем може да е още рано, но с Калина през цялата бременност си бях така. И след раждането също не съм усетила нищо, освен че имах съвсем малко кърма.

# 427
  • София/Варна
Да, много се чудя на това, понеже ние кола нямаме, хайвана като го снимам на 7 дни за карта, примерно, те как ще познаят, че е същото чадо 3-4 месеца по-късно Rolling Eyes
И при задграничните паспорти е същия казус Simple Smile. На баткото снимката е от 6 месечен, а на ситната кифла от 2 месечна.

Mirama, напрежението в гърдите и болезнеността са сред първите признаци за бременност. След това започват да нарастват, по кожата се появяват вени. На ареолите с уголемяват Монтгомровите жлези. Много майки ги мислят за брадавичести образувания или пъпки. Но тяхната функция е да секретират течност, която да омекотява кожата на ареолата и зърното. Тази течност има и друга функция - ароматът ѝ е сходен този на околоплодните води и така бебетата по-лесно се ориентира къде му е храната Wink.

# 428
maminka23, благодаря за инфото.
Дребният е много доволен днес в частната градина.
С предишната, прехвалена градина имахме драми, дано продължи да му харесва.

# 429
KayRenn, много хубаво обяснено, но...абсолютно нищо от описаното го няма при мен. Даже вече си мисля да правя снимки.  Laughing
А напрежение в гърдите никога не съм имала, нито по време на цикъл, нито при бременността, абе нищо не усещам.

# 430
И аз не мога да кажа,че гърдите ми са порастнали. По принцип съм 85Д и все още съм си с тези сутиени. Гърдите не ме болят а понякога чувствам като сърбене.  Mr. Green Може би се виждат повече вени и зърната са по-тъмни. Това за Монтгомровите жлези видях,че на едната имам нещо,мислех че е брадавичка.... Но иначе.... никакви болки и никакво растене, даже моят мъж е малко разочарован.  Grinning Днес гледах едни гумени ... зърна,които предпазват ,ако са ти разранени зърната и те боли при кърмене,но не знам дали са добре за бебето.
KayRenn Можем ли по някакъв начин да си подготвяме гърдите за кърмене? Аз чух неща като да се топят в солена вода или да се търкат с хавлия май.... не помня. Ама аз понеже малко не вярвам на тези неща и все ги пускам покрай ушите си, ама може пък и да има нещо вярно.... Rolling Eyes

# 431
Да бе  Shocked Както ме болят зърната, само с хавлия ще търкам  Crazy

# 432
От 2013 година:
бебета и деца под 7 години ще се возят в градския транспорт със задължителна безлатна карта!  Peace

Много ми е мъчно за България, искаше ми се там да живея и там да отраснат децата ми, обаче такава пародия на държава няма никъде  Close Вместо да се опитат да улеснят живота на майките по някакъв начин, те карти за бебетата ще изискват  hahaha Колко се друсах бременна по трамваите и тролеите... никой не става да седнеш, бутат те, ръгат те в корема, даже те навикват, че не уважаваш възрастните и не им правиш място....прощавайте за лиричното отклонение  Mr. Green
 Тази вечер ще се спи, усещам  Party Отивам да гушкам мечето, както казва съседчето  Laughing

# 433
Еовин Това за търкането го разбрах аз да се прави докато си бременна. Ама аз изобщо не съм се хукнала.Те по принцип моите от един сутиен понякога се раздразват как да ги търкам не знам. Rolling Eyes
Намерих една темичка тук за това.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=241889

# 434
Да, де, именно, мен от сега ме болят Blush
Иначе аз като дебела, а не бременна, са ми отстъпвали място  Blush, мислейки ме за бременна. Що рев ревах, че съм дебела, а не бременна тогава. Blush

Общи условия

Активация на акаунт