Априлки 2013 - тема 6

• 23 199
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета...искам да попитам тези от вас,които вече са си правили БХС ,от коя до коя седмица се прави,защото намирам все различни седмици из нета и не знам кое е вярно вече.Благодаря предварително Simple Smile

# 646
БХС се прави в два периода:
I-ви триместър - 11-14г.с.
II-ри триместър - 15-19г.с.

Peace

# 647
11 до 13 + 6 дни е ранният.
На мен ми го направиха на 11 + 5 по календара, 12+2 на ехографа.

# 648
Благодаря ви Wink  smile3535

# 649
 Аз  съм на БХС в петък 11 + 2 според календара, 11+6 според мен  Laughing Док иска да го направим максимално рано, за да вземем мерки, ако има нещо  Confused

# 650
опаа,благодаря за отговорите,днес ми звънна доцентката-резултатите са ми добри,запомних,че това за даун е 1 към 5000,а другите 1 към 10 000.Само резултата,който е за възрастовата граница е малко нисък и ме съветва да направя още един БХС в 15-16 та седм.Мисля да го направя да ми е спокойно.Иначе БХС го пуснах на 26-ти миналата сряда-1 седмица е отнело.Лека вечер!

# 651
И аз ще ходя на БХС в петък. Ще бъда 11с. и 5 дни. Малко ми е притеснено Confused

# 652
Някое от момичетата беше писало в предната тема, че е била на системи в болницата (заради повръщането)...знаете ли дали този престой се заплаща или е по здравна каса?

Питам, защото ако се плаща предпочитам да ми вливат в частна клиника за по час-два на ден, вместо да лежа в АГ  Tired

# 653
Никой не ми отговори в МД или Фемина да си направя БХС?

# 654
vencislavka, заплаща се престоя, мисля че сега го направиха 3-4лв някъде на ден.
След определен брой дни вече не се плаща.

# 655
Момичета, можете ли да ми кажете как се усеща разтягането на матката? Имам някаква тежест ниско долу и точно като разпъване усещам - не съм се психясала, но се прибрах по-рано от работа да си легна. Изпуснах си днес лекарката, утре следобед ще отида да питам - за всеки случай. Не мога да кажа, че имам , по-скоро си е тежест. Може пък да е нещо с пикочната система, не знам.

# 656
Някое от момичетата беше писало в предната тема, че е била на системи в болницата (заради повръщането)...знаете ли дали този престой се заплаща или е по здравна каса?

Питам, защото ако се плаща предпочитам да ми вливат в частна клиника за по час-два на ден, вместо да лежа в АГ  Tired

Vencislavka, на мен ми вливаха за по няколко часа, но болница в която съм си платила пакет за предродилна грижа и не съм доплащала. Мисля, че имаше и други мами с вливания и те могат да кажат как са били.

# 657
  • Варна
Yara, не мисля, че следва да се прекалява - уплахата е едно, а да тръгнеш по болници заради една драскотина, вече ми се вижда вповече... Да не нагнетяваме паника за всяко нещо, все пак Simple Smile

Tова да те нападне и почти да те наръфа куче не е просто леко уплаха. Поне аз здравата щях да се ошашкам. Може да ти докара контракции, високо кръвно, постоянно безпокойство... такива неща.
Затова и писах да изчака до утре, ако и е минал страха и няма никакви физически оплаквани ок. Но ако не се чувства добре по-добре да отиде на лекар.

# 658
  • Калифорния
Никой не ми отговори в МД или Фемина да си направя БХС?

БХС правят само в Майчин дом. Всички други места могат само да ти вземат кръв, да направят ехограф и после ги пращат в Майчин дом.
Затова ако идеш в Майчин дом направо, ще стане по-бързо и може би по-евтино.

# 659
  • UK
Момичета  bouquet аз сега си гледам резултатите от БХС и се чудя някои неща, какво означават, ако ме светнете ooooh!
Възраст 38г и 6 мес.
Забележки: MAEDD: 31.2 / GA : 12 weeks 6 days / weight 70 kg / Pregnansy type: single / CRL: 52.1 / Nuchal Translucency:1.9
SERUM БХС ( 11-14 г.с)
Това CRL какво следва да е, другото е нухалната гънка предполагам newsm78

Общи условия

Активация на акаунт