Априлки 2013 - тема 6

• 23 319
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Ео, хахахаха, и на мен преди около 3години така ми отстъпиха място. )))) Щото съм била бременна. Е, седнах си, какво да се обяснявам, че просто съм дебела.  Laughing

# 436
Иначе аз като дебела, а не бременна, са ми отстъпвали място  Blush, мислейки ме за бременна.
Познато ми е  Mr. Green Аз даже нарочно усилвах ефекта - имах много тежък цикъл и като ми се издуеше коремът нарочно го пъчех, за да изглеждам бременна  Blush  Joy Не се гордея особено с това, но като ми дойдеше не можех да се държа на крака  Crazy После като забременях ми се върна тъпкано  Wink
 Лека нощ на мамите и малките съкровища в тях Hug Лягам докато не е избягал сънчо  Laughing

# 437
  • София/Варна
Mirama, ако имаш желание, би могла да ми пратиш снимки на гърдите.

Предварителна подготовка на гърдите за кърмене не се налага. Особено пък обтриване на гърдите с хавлия. Така можете да си докарате болезнени контракции или преждевременно раждане. Тялото ни само се грижи за подготовката с помощта на Монтгомеровите жлези, които подхранват чувствителната кожа. След раждането им период на известен дискомфорт при кърмене, който главно е свързан с неумението на бебето да суче от гърда или неправилното поставяне. В тези случаи силиконовите накрайници не само, че не помагат, но и могат да причинят повече проблеми.
Силиконовите накрайници за гърди препоръчваме в случаите, когато майките са с т. нар. плоски или хлътнали зърна и то само в случаите, когато не могат да се изтеглят или оформят по друг начин. Друг случай, в който са необходими, е когато бебето е било по-продължително време хранено с шише и не приема да суче директно от гърдата. Случва се често при недоносените бебчета Тогава силиконовите накрайници се ползват като преход от шишето към гърдата.

Ео, хахахаха, и на мен преди около 3години така ми отстъпиха място. )))) Щото съм била бременна. Е, седнах си, какво да се обяснявам, че просто съм дебела.  Laughing
И аз не се обяснявах, представих си колко неудобно ще се почувства жената, като ѝ кажа, че не съм Wink.

# 438
KayRenn, то малко шантаво, но...утре ще направя и ще ти пратя. ) да видим дали повредата е в моя телевизор. )

# 439
 Привет preggo

Честито на празнуващите днес   bouquet

Добре дошли на новите мами  Hug

Интересни теми сте подхванали  newsm78 както обикновено  Mr. Green

KayRenn,  Hug аз предната бременност доколкото си спомням нямах промяна в размера на гърдите докато бременеех. Няколко дена след раждането изведнъж  bombs , кърма имах за три бебета (кърменето не се получи нормално поради много причини  Crazy Хранех момъка  с изцедена кърма ooooh!) Задължително ли е да има здравословен проблем ако няма промяна в гърдите по време на бременност?  newsm78 Тази бременност пак нямам голяма промяна  Thinking

За сутиените и аз обожавам тези с банели, но след първото раждане не можех и да си помисля  Sad

За обувките порастнах с 1 номер  Shocked но няколко месеца след раждането успях да се намъкна в малките номера  Crazy

Да се оплача че и тази бременност (както и предишната) се чувствам ужасно  #Cussing out #Cussing out Все нещо ме боли,  Twisted Evil от всичко ми се гади  Twisted Evil Twisted Evil изобщо не се чувствам добре да съм бременна  smile3515 Чакам април като новата година  hahaha  ... броя ли броя  smile3516

# 440
Април месец ми се струва толкова далечен..........  smile3507

Вместо да се опитат да улеснят живота на майките по някакъв начин, те карти за бебетата ще изискват  hahaha
Това с картите не е никакво улеснение за майките, чудя се в другите държави как е....  newsm12

# 441
# 442
Аз докато изчета темата и то станало вече 2-ри. И все пак, честит рожден ден, Yara, да си жива и здава и всичко най-най!  bouquet

И аз гледах скоро детски дрешки и съм  Shocked 40лв. за една малка жилетка с размер една педя! И то става дума за най-обикновена мъничка плетена жилетка! Ами извадих си куките и преждата и намерих с какво да са занимавам вечер  Grinning

# 443
От 2013 година:
бебета и деца под 7 години ще се возят в градския транспорт със задължителна безлатна карта!  Peace

Много ми е мъчно за България, искаше ми се там да живея и там да отраснат децата ми, обаче такава пародия на държава няма никъде  Close Вместо да се опитат да улеснят живота на майките по някакъв начин, те карти за бебетата ще изискват  hahaha Колко се друсах бременна по трамваите и тролеите... никой не става да седнеш, бутат те, ръгат те в корема, даже те навикват, че не уважаваш възрастните и не им правиш място....прощавайте за лиричното отклонение  Mr. Green
 Тази вечер ще се спи, усещам  Party Отивам да гушкам мечето, както казва съседчето  Laughing
Това с картите и за мен е тотална глупост, добре, че вече рядко използваме градски транспорт.
Предишната бременност, още не бях шофьор и се возих с градски транспорт.......ужас, рядко ми отсптъпваха място, дори към 8-9 месец вече с голям корем, един младеж тича да ме изпревари и седне преди мен Whistlingуспя. Мъжете  не ми отстъпваха място, жените обикновено. Веднъж  жена, като ме видя с корема до нея, започна да се прави на болна, един вид за това не ставала......тотално бях разочарована от бездушието на хората.
Друг път в трамвая, жена се развика, дали са толкова слепи и не виждат, че съм бременна, да стане някой Laughing. Аз и отговорих, че обикновено им гледам сеира на хората, как се правят на приятно разсеяни и много рядко някой става. Карах чудесна бременност, т.е. не ме бъркаше да съм права, е, случвало се  е да съм изморена, тогава директно вдигах някой заявявайки му, че съм бременна Mr. Green
Синковецът, не съм го учила, а сам,  влезем ли в градски транспорт, няма ли места, и започва високо да коментира: "Мамо, няма места, къде да седна? ", тогава е бил на 2-3 г.......... като не се усещат хорицата........като го чуеха, ставаха Mr. Green
Миналата година, най-после, на 37г. се престраших да шофирам, сигурно беше нещото което най-трудно научих в живота си, да карам кола. Толкова ревах и исках да се отказвам..........но се радвам, че не го направих. Е,  мъжът ми беше взел колата преди да се науча и да шофирам, подарък за РД Crazy И сега с дребният така сме се разглезили, че и на кратки разстояния с колата Mr. Green, удобство си е.

И на мен, април ми се струва далеч, сякаш предишната бременност, много бързо ми мина времето.........но тогава тотално се бях оттадла на бременността и себе си Wink сега съм вече мама и имам ангажименти. Не мога например, да си ходя когато искам на кино, на среща с приятелки, или просто на пазар, да си чета книжки......
На кг съм качила само 1кг, но  са се образували паласчици около кръста и корема Rolling Eyes което хич не ми допада, но няма как това е положението Crossing Arms
С гърдите съм ок, още първите дни от бременността започнаха да се увеличават и ме болят,  това ми подсказа, че съм бременна преди да си направя  теста, освен закъснението.

# 444
Добро утро!  Laughing За гърдите и мен много ме болят,  разлика в големината не намирам (и аз по принцип съм с големи гърди ) но преди бяха по мекички, а сега твърди даже ми се струва, че  ми тежат.
За картите,  че те слепили са,че това е бебче само простотии   Close
И това събуждане по никое време дано скоро спре, че взе много да ме тормози, а сега и да ме плаши   Grinning Grinning,  че моето бабче ми обяснява,  че както си искараш бременноста такова ще е и бебчето  Grinning Grinning Flowers Bouquet

# 445
Добро утро и от мен. )
Днес за сефте станахме в по-човешко време, тоест преди малко. )

За място в градския транспорт, на слизане в града се качваме от последната спирка и винаги има къде да седнем с щерката, или аз.
На връщане вече е малко по-сложно, но когато съм с детето винаги някой е отстъпвал място поне за нея.
Колата напоследък не я ползваме често, защото мъжа ми все е някъде по работа с нея. Или пък трябва да ангажирам баща ми да идва да ни взима и връща и си караме с тролей. )

ice.age, така си е, много кофти с тези цени. Аз от БГ купувам само неща, които са намалени и то доста, или ако ми трябва нещо спешно на момента. Или примерно някакви по-обикновени дрешки за игра, които съответно не са и много пари.
Но не бях гледала бебешко от много време и направо ахнах. )
Ще ви науча май повечето да пазарувате от ибей и английските сайтове. ) Разликата е просто огромна и в цени и качество.

# 446
Ами аз, честно казано, предпочитам да си купя, ако купувам, от тук, от колкото да го чакам нещо си сума време. Rolling Eyes

# 447
Ами аз, честно казано, предпочитам да си купя, ако купувам, от тук, от колкото да го чакам нещо си сума време. Rolling Eyes

Да ти кажа чакането е седмица, понякога и по-малко.
Но и аз вече съм минала по този път за 5г. и знам на купуваните от мен марки качеството. Иначе, нямам какво толкова да купувам, особено ако бебето ще е момиче. )
Но тук да дам 16лв. за едно гащеризонче, при положение, че си купувам цял комплект с боди, гащеризон, шапчица, лигав и ръкавички за толкова пари....ами ще ме извиняват. )

Ето този комплект, който съм описала горе, ми излезе 18лв. заедно с доставката. (а за тези в София и няколко други големи града ще е и по-евтино, защото няма плащат за Еконт).
цък   бодито   гащеризона и шапката

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 08:38 от Mirama

# 448
ох, малки сладки дрешки  Heart Eyes

# 449
  • София/Варна
KayRenn, то малко шантаво, но...утре ще направя и ще ти пратя. ) да видим дали повредата е в моя телевизор. )
Хич не е шантаво, често консултираме майки точно по този начин, защото има градове, в които няма нито наши консултанти, нито девойки от ЛЛЛ.

Yuliya2013, не е задължително да има проблем, ако няма промяна в гърдите по време на бременността. Но това е индикация, особено, когато е имало и неуспешно кърмене. В някои случаи хипоплазията е частична и засяга някои дялове от млечната жлеза. Тогава майката усеща слизане на мляко, успява а кърми до определен период от време и когато нуждите на детето в един момент рязко нараснат (спрямо капацитета на гърдите), започва да страда наддаването на бебчето. Обикновено съветът в такива случаи е да се дохранва, което пък води до естествения край на кърменето. В много случаи обаче, при частична хиполазия, може да се кърми и по-продължително, стига да се намери подходящия режим на хранене.

За размера на обувките - преди първата си бременност носех 38-39 номер. В момента съм около 40, страх ме е да си помисля колко ще ми пораснат краката този път Wink.

Общи условия

Активация на акаунт