Априлки 2013 - тема 6

• 23 217
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
аз имам по голям брат със 7 години и той ми е казвал, че постоянно е ревнувал
защото мама обръщала внимание само на мен,
а той искал тя да му помага за домашните за училище
пък тя все гледала бебето, та така де....сега ми го натяква Joy

# 601
Сестра ми туко що ми звънна в 7 г.с и я слушат за тонове аз дето съм 11-та нищо такова нямам.
Hixxy, на мен ми пуснаха тоновете едва в 12г.с.+6дни и то на БХС.  Peace

Това ме подсети, че и аз трябва да си пусна изследване за токсоплазмоза. Имам домашен любимец - котка, голяма ми е слабост и много си я гушкам, но се притеснявам да не прихвана нещо, а и на ваксини трябва да я водя, хубавото е, че рядко се прибирам при нашите и нямам постоянен контакт с котката.
Ако реша да си пусна такова изследване, не се поема от ЗК, нали? Навсякъде ли може да се направи и колко парички струва, ааа и какво представлява самото изследване?

Аз да се похваля с много добър скрийнинг, 1:22000 ми казаха, утре ще отскоча да си го видя наживо.
Еовин, много много се радвам за добрите резултати!  Hug
Интересното е, че ти отиде на БХС в същата болница, в която и аз бях.. и то ден след мен, но на мен ми казаха да питам за резултатите чак след седмица?! (направих грешка, че не поисках код и парола, за да проверя онлайн) Вярвам, че резултатът ми ще е добър, но искам да знам със сигурност... след 5 дни ще звънна на гинеколожката да каже какво е положението. Станала съм мега нетърпелива!  Mr. Green

# 602
А, хм. Аз бях в петък, а на мен ми казаха да звънна в сряда, което прави 2 и половина работни дни.
Той даже вчера беше пристигнал резултатът, но тя не беше в болницата, за да го види и да ми го каже. Thinking Предполагам и твоят е готов.  Peace

# 603
Здравейте,

добре дошли на новите мами и лека бременност на всички!

Отдавна не съм писала, но днес бях на ранен скрининг и имам новини Simple Smile. Бебето е добре на пръв поглед. Гледаха ме около 40 минути, че имаше и студенти. Но това натискане на корема върна  Sick. Точно си мислех, че вече съм приключила с него - почти 10 дни не бях.
Първото предположение за пола е момиче Simple Smile, но докторката се застрахова, че още е много рано и е само предположение.
Утре ще давам кръв за БХС и ще ходя на мамолог.
Един въпрос - вземането на кръв за БХС на гладно ли трябва да бъде? В МД в софия колко време отнема при условие, че няма да правя там ултразвук?
Надявам се да успея да съчетая даването на кръв и мамолога с едно излизане, че са ми в една посока  newsm78.

# 604
Не е нужно да е на гладно  Peace
Другото не знам.

# 605
Сега погледнах сайта на Цибалаб и там се правят изследване за токсоплазмоза, НО има три варианта:

Токсоплазмоза Ig G
Токсоплазмоза Ig M ELISA
Токсоплазмоза IgA

Може ли някой да ми обясни всяко от тях за какво е и кое трябва да си пусна или трябва и трите?  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 14:49 от maminka23

# 606
момичета записахте ли се вече за ФМ през 2 триместър, аз трябва да се насоча вече и другата седмица да се запиша, че след около 6 седмици трябва да отида. ако може да кажете мнения и цени

# 607
maminka23, като отидеш в лабораторията ще ти кажат. )

dandeto, аз се записах, да, за 20ти ноември във Фемина.
Прегледа преди беше 80лв., сега не знам.

# 608
Dandeto, аз си запазих час за ФМ при д-р Димитър Марков в МЦ "Марковс". Цената е 100лв.
А ако искаш диск... +10лв.

Много добри отзиви има за д-р Марков, но след около два месеца ще имам лично впечатление.
Ако искаш да си запазиш час, трябва да действаш отсега.  Peace

# 609
и аз трябва да си запиша час за ФМ, но незнам при кого ?
ясно е че ще пътувам до София - което ми е много далече, ама няма как Rolling Eyes

# 610
  • София
И на мен са ми излезнали резултатите от БХС-то:
1 от 27 000 бременни ( синдром на Даун ),
1 от 10 0000 бременни ( болест на Едуардс )
1 от 10 0000 бременни ( болест на Патау )
1 от 10 0000 бременни ( болест на Търнер )
1 от 10 0000 бременни ( риск от Триплоидия )

# 611
Ей успях да ви изчета Simple Smile Прибрах се най - накрая, днес пак е адската жега  Close
Успях да свърша задачите за днес  Simple Smile
Barbaletka , искам само бебчето ми да е живо и здраво, пък колко килограми ще кача и как ще ги свалям после ще му мисля. А и да не успея да сваля всичките, ще си ги нося  Wink Здраве да е Simple Smile Аз също знам, че не е хубаво да се качват много килограми, ама до тук само свалям и това ме притеснява(може би, защото постоянно сравнявам двете бременности)
Mirama Благородно ти завиждам, че си усетила бебчето си, искам и аз да го усетя вече, а е много рано  Sad Дано да е добре   Praynig

# 612
Не е нужно да е на гладно  Peace
Другото не знам.

Благодаря, Еовин!   bouquet

# 613
Утре ще има нова лекция - Първи дни на новороденото. )
https://dechko.bg/beta/lektori/

# 614
Аз ще записвам ФМ чак след като излязат резултатите от БХС.

И аз при Марков.

Общи условия

Активация на акаунт