Какво мислите за допълнителните занимания в детските градини?

• 8 467
  • 111
  •   1
Отговори
# 15
С удоволствие я записвам на заниманията, които си избере. Нямам очаквания, че сте стане факир по въпросното занимание Simple Smile, идеята е да се забавлява, разнообразява и обогатява.  Peace

# 16
  • София
С удоволствие я записвам на 3 активности,които си избере.Английски мога и сама аз да я обучавам,но е много по-забавно да е с приятелчетата си.Сега вече 3група я оставям сама да си избере останалите 2 неща между йога,нар. танци и латино танци.Всяко едно от тези занимания ще и разнообрази деня и ще и покаже нещо ново.Иначе какво да прави !? Да се търкялят и боричкат 30 деца в стаята,докато другите са на занимания?Плуването единствено съм отхвърлила по ред причини.

# 17
Аз съм се била заблудила, курсовете в градината на приятелката ми не са толкова, колкото писах, а са 180 лв на курс, което ми се вижда доста скъпо, нищо че ще е за година.Вчера ми казва, че им искали пари за театър.Поради финансови съображения ще я запиша само на едно нещо, но такова каквото тя си избере, така съм решила да процедирам.

# 18
  • в здрача
Театър идва веднъж месечно и при нас е 3 лв. Децата много се забавляват и го чакат с нетърпение. Но 180 лв за курс, бил той и целогодишен, като знам и колко време реално са там - 1 час седмично, разделен на 2, т.е. по половин час е меко казано обирджийство. Като се разхвърли това са 20 лв на месец за реално 4 часа, то сериозните занимания в ученическа възраст ще ви се сторят песен, хем повече време, хем за същите пари и реално ще има резултати.

# 19
Ще се радвам, ако майки от Пловдив се включат с мнение, става дума за прословутата богаташка градина Мирослава, моето е в Чучулига.А колко продължават заниманията по език питам, защото приятелка от София ми е казала, че са по половин час и май вземат 3 лева за 30 минути.При всички занимания ли е такова времетраенето или само по езиковите?

# 20
Допълнителните занимания в градината като език, танци или футбол са начин детето да се пораздвижи и разнообрази. Далеч съм от мисълта, че ще научи чужд език или ще затанцува румба идеално, но са начин за разнообразие и забавление.
За плуването - дори и да не се научат да плуват, децата се закаляват чудесно и мога да го приема като огромен плюс, защото предпочитам да давам парите си за плуване, а не за лекарства.

# 21
Всичко, което му разнообразява деня и дава друг поглед върху общуването, игрите и живота е от полза. Аз също мога да го образовам до 5ти клас у дома, но не смятам да го спра от училище. Мястото му е сред другите деца и дори когато прави нещо, което не му харесва, пак научава нещо за себе си.

Peace
Не разбрах защо авторката квалифицира като изхвърляне това разнообразяване в ежедневието.
аз го виждам като начин детето да се приобщи по-добре към средата, в която ще бъде в следващите 4 години от живота си. Като дисциплина и екипност също така. Всъщност всичко, което би го разминало с гледането на телевизия, ми харесва като идея. Децата обичат да се движат и особено през месеците, в които няма да има възможност да излиза толкова много, колкото в момента, определено само ползите откривам.

За времетраенето - съобразено е с възможностите на децата да останат концентрирани. В началото минутите може и 20 да бъдат.

# 22
Ще поясня защо съм формулирала така темата.Ами, защото съгласете се все пак всеки се простира според чергата. NaughtyКазах вчера на мъжа ми какви занимания има в градината и той ми вика, ще я запишем ако имаме пари , ако нямаме, няма да я записваме.В такъв случай аз бих избрала само едно занимание, за какво да я записвам на две или три, все пак смятам, че повечето хора получават заплати от порядъка на 400-500 лева и съответно си правят сметка на всяка стотинка, поне тук в Пловдив това е така.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 13:16 от gitadam

# 23
Това не е причина да се квалифицира инвестирането в знания, умения и среда като изхвърляне. (малко като гледане в чуждото канче ми звучи). Едва ли другите са надскочили семейния си бюджет, избирайки извънкласната/груповата форма на обучение.
То е нещо - ако има, защо го има. Ако го няма - защо нищо не предлагат.
Счита се, че програмата по която обучават децата, е напълно достатъчна. Оттам на сетне идва правото на избор/възможност. Затова са свободно-избираеми.

# 24
  • София
Здравейте мами,
и аз записвам децата на допълнителните дейности, защото хем им е за разнообразие хем изразходват повече енергия, което липсва зимата. За езика не че ще научи незщо кой знае какво, но на нея й е интересно, пеят песнички, занимават се нещо повече един вид. А и тези дейности са за предпочитание пред гледането на филмчета, така че аз съм За с двете ръце за допълнителните дейности.
Тази година дъщеря ми съм я записала на английски, плуване и народни танци. Има и арт работилничка, но предвид на това, че и малчо ще записвам на допълнителни дейности и много ще ми се увеличат таксите и за съжаление нещо трябваше да отпадне.

# 25
Ами, защото съгласете се все пак всеки се простира според чергата. Naughty

Те за това са избираеми. Далеч по-неприятно е когато имаш пари, а няма на какво да го запишеш.

# 26
  • Пловдив
Моето дете ходеше с голямо удоволствие на танци. И доста неща правеха там. В края на учебната година правят открит урок и танцуваха поне на 10 песни с определени стъпки. Много е приятно. А и децата се движат.
За плуването - аз бях за, тя не беше много очарована. В крайна сметка не се научи да плува, но има деца, които се научиха. Даже в края на учебната година поне в Пловдив има състезание по плуване между детските градини. Както и състезания по футбол и накрая има градски шампион.
Английският си е хвърляне на пари на вятъра. Нищо не се научава, малкото научено се забравя.
Споделям собствено мнение от собствен опит.

# 27
  • Варна
Бихте ли споделили предимства и недостатъци на заниманията по плуване? В нашата градина има басейн, колебая се между плуване, народни танци и художествена гимнастика. Ясно ми е, че няма кой знае какво да научи на този етап, но си мисля, че е разнообразие и раздвижване.

# 28
Бихте ли споделили предимства и недостатъци на заниманията по плуване?

Не знам за недостатъци. Аз ходех на плуване от ДГ, после продължих в профилирана паралелка в училище... само позитиви знам.

# 29
  • София
В градината ни има три вида занимания - народни танци, английски език и арт работилница. Миналата година (в първа група) детето ми ходеше само на народни танци. Много съм доволна - страшно се забавляваше и на края на годината имаха открит урок, да ти се напълни душата!

Тази година съм я записала извън градината на модерни танци. Ако се дублират по дни с народните, няма вече да ходи на вторите. Ще я запиша на арт работилницата. За езиково обучение смятам, че е много малка все още.

Може и да има родители, които да записват децата си на уроци просто за да се изфукат, но аз не познавам такива. Ако обаче дъщеря ми има желание, дори и за 5 различни неща, изобщо не бих се поколебала да я запиша, па нека ме обсъждат разни комплексари.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт