Какво мислите за допълнителните занимания в детските градини?

• 8 452
  • 111
  •   1
Отговори
# 30
Бихте ли споделили предимства и недостатъци на заниманията по плуване?

Мен ме притесняват химикалите, с които пълнят басейните, което не значи, че в някой момент няма да го запиша, но няма да е преди първи клас.

# 31

Моето дете от миналата година ходи на плуване от ДГ, като ги водят на Спартак, тъй като нямат басейн в градината.
Минуси няма, но плюсове - много. Най-малкото е закаляването, а със сигурност не е никак малко.

# 32
В нашата градина предлагат английски, народни танци, модерни танци, бойни изкуства и минифутбол на цена от 90лв на курс. Рисуване - 140лв и плуване - 120лв. Всички занимания са по два пъти седмично, само рисуването - 3.
Ние сме първа група и тази година няма да го запиша на нищо със сигурност. Прекалено малък е. Иначе тези мероприятия са хубави, но за децата от по-големите групи, особено футбола, бойните изкуства и плуването. Работя в спортен комплекс, подготвителните групи по футбол ги събират на 6-7 годишна възраст и пак е много трудно за децата, а ако само ще им пускат по една топки и де та търчат след нея бутайки се и падайки - не, благодаря. С бойните изкуства ситуацията е аналогична. За плуването ми препоръчаха детето да стане на 4-5г и тогава и пак е относително. Всичките ми мнения са базирани на разговори с треньори, които лично познавам. За английския език, колкото по-рано, толкова по-добре. Танците са подходящи за всяка една възраст, но пък имам син и едва ли ще е запален. Ще му мисля догодина.

# 33
Аз пък го записах първо на футбол защото много държа на общуването му с мъж-преподавател. Не е предпочитаният спорт, но с толкова жени в колектива исках да започне да изгражда отношения с учител от другия пол.

# 34
Дали  е удачно да запиша детето на плуване при положение, че пищи при къпане, на морето също не харесваше да е във водата?  Понякога му харесва да е във вода, но това по-скоро е изключение. Притеснява ме и това, че плуването им е в централата на градината,  а детето посещава филил към нея, т.е. притесняваме, че зимата може да се простуди, докато ги превозват след плуването обратно до филиала.

# 35
campanula, опитай, ако не му хареса винаги можеш да го спреш.
За превозването - зависи доколко са съвестни треньорите.
Миналата зима бе доста тежка, но той не пропусна нито една тренировка и не е бил болен. Идеално сухи и в отоплен бус ги качваха, за да ги върнат в градината.

# 36
  • София
Моето дете от миналата година ходи на плуване от ДГ, като ги водят на Спартак, тъй като нямат басейн в градината.
Е,то това е плуване според мен.При нас басейнчето е пълно с вода до глезена и е джапане във вода,няма нищо общо с плуването.Само мокрене и после да се разболява по-лесно.Решила съм все пак от април и на плуването да ходи.Ние вкъщи сме фенове на този спорт и тя  иска да плува като на Олимпиадата Laughing.Да не говорим,че при нас се отчитат и много странно присъствията,защото явно е скъпа поддръжката на басейна и излиза за 2 посещения/бях я записала 1гр,за 1 месец/ някаква сума,та по-добре самостоятелно занимание с треньор по плуване да и бях осигурила.

# 37
  • София
Е,то това е плуване според мен.При нас басейнчето е пълно с вода до глезена и е джапане във вода,няма нищо общо с плуването.Само мокрене и после да се разболява по-лесно.Решила съм все пак от април и на плуването да ходи.Ние вкъщи сме фенове на този спорт и тя  иска да плува като на Олимпиадата Laughing.Да не говорим,че при нас се отчитат и много странно присъствията,защото явно е скъпа поддръжката на басейна и излиза за 2 посещения/бях я записала 1гр,за 1 месец/ някаква сума,та по-добре самостоятелно занимание с треньор по плуване да и бях осигурила.
Моят малчо със сигурност ще го запиша на плуване. Не вярвам в първа група да се научи да плува, но и той, както и кака му обожават водата и биха се плацикали цял ден в нея. И нашето басейнче е малко, но водата ще му е до гърдите поне, тъй като на кака му е до кръста в момента. Тя се научи да плува миналата година, то си зависи от треньорите. На открития урок и на организираната Водна феерия в басейна в училището останах много доволна от нея. А отделно лятото ходихме на море и басейни и я виждам как вече сама си плува и съм много доволна.
На футбол също ще го запиша, за да има разнообразие и със сигурност е по-добре дори само да тича след топката, дори и да се бутат, отколкото да гледа филмчета следобед в групата им  Peace

# 38
  • в здрача
Дете, което пищи при къпане и бяга далеч от морето не бих записала на плуване. Да, то морето не е като басейна, ама все пак. Първо бих го завела на басейн някъде с мен и ако не се страхува да влезе във водата и се забавлява - тогава, да.
Голямата пищеше при къпане, че целия блок разбираше, бягаше от морето, дори като я нося си виреше крачетата колкото се може по-нагоре и ме стисваше силно да не би да я изпусна, дето се вика едвам направихме няколко снимки до вълните, но като влязохме двете в басейна - голяма игра, голямо щастие. На следващата година не можех и от морето да я извадя.

Всеки си познава детето, де, но понякога е добре да се изчака, детето да прояви интерес, но поне да е наясно какво избира, т.е. да е влизало в басейн, за да не би вместо да изпишем вежди да извадим очи.

# 39
Въпреки че, не съм в България, ще споделя опит.  Simple Smile

Дъщеря ми е на 6 год. и е вече в първи клас, преди това две години предучилищна.
Плуването тук е издигнато в култ и е направо задължително. Но, възрастта от която почват е 5 год.
Едно 3 год. дете не знам как би се оправило в басейна.  newsm78
И аз виждам само положителни неща от него, естествено има разни зарази там,
ама няма как.

Дъщеря ми ходи от скоро и на английски - един час седмично.
Тук в училищата се започва късно с чужд език, мисля към 10 год.възраст.

Ходи и на модерни танци, това сама си го пожела, защото и харесва.

# 40
  • София
Едно 3 год. дете не знам как би се оправило в басейна.  newsm78
И аз виждам само положителни неща от него, естествено има разни зарази там,
ама няма как.

Моето много добре се оправя, повярвай ми Simple Smile Доста добре се справя с придвижването във водата с дъската, пояса беше само първата годинка. Всъщност и двете ми деца от малки са много на ти с водата, явно са се метнали на майка си (като малка не съм излизала изобщо от морето, изкаравали са ме на сушата с влачене Simple Smile). Така, че всичко е строго индивидуално. Ето майката горе казва, че нейното плаче от водата, а моите пък плачат като не са във водата Simple Smile

# 41
Благодаря ви за отговорите за плуването! Сигурно ще поизчакам до пролетта или 2-ра група и тогава, ако и детето се поотпусне във водата, ще опитаме и на плуване. Ако не му хареса, ще го спра.
За английски ми се виждат малки в 1-ва гр., та той на български още не може да говори добре... Колебая се между народни танци и футбол. От една страна танците ще са им в групата и ще е в позната среда с по-малко вируси, защото са малка група. Футболът ще е зала в централата на ДГ, което означава, че ще е в контакт с повече вируси, но пък и ще е разнообразие за него да смени обстановката и обкръжението.

# 42
sofy , вярвам ти. И моите са морски и са редовно по басейни и море.
Въпроса ми е, че в една група има около 8 деца с двама треньори,
басейна не е плитък и честно казано, от гледна точка на сигурността ми се струва рано.

Тук 3 годишните ходят на басейн с придружител т.е. и родителя е с тях във водата.

# 43
   На всичко съм я записвала моята, от нищо не бях доволна. На английския трета година ходи, учат все едни и същи песнички. Часовете за провеждане са неудобни, за латиното я будеха от сън 20 минути преди незаписаните на танци, докато се съберат сънени деца и то времето минало. Сега пак съм я записала на английски, и то само заради идеята, че на английски ще се ходи непрекъснато, на нея не и харесва, досадно е, идва една кака и пеят песни. От догодина вече ще търся нещо курс или алианс.
   И на приложни ходи, боядисват гипсови фигурки.
   Общо взето, само си хвърлям парите.

# 44
Моето дете е изключително щастливо след първите занимания по народни танци и плуване! С такъв кеф сутрин тръгва за градина! А, като знам, че е щастлива нищо друго не ми трябва Heart Eyes Дори си мисля дали и за още нещо да не я запиша, че в петък за сега няма нищо допълнително Simple Smile  Много съм щастлива, че започна 1-ва група. В яслата е доста скучно, пък и новите деца само плачат Confused, сигурна съм, че щеше да й се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт