Какво мислите за допълнителните занимания в детските градини?

• 8 448
  • 111
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Нали от това се възмущавам - няма програма вече трета седмица откакто сме ги записали.
Не искам да ме помнят. Няма никаква информация ...

# 106
В първа група и при нас беше малко хаотично. Исках телефоните на всеки от учителите по ДПУ, говорих с тях, разбрах за програмата, плащането и много държа на обратната информация. Искам да знам какво се случва защото детето ми е малко серт.

# 107
В нашата градина в Пловдив занятията са по 20 мин, това ни казаха на родителската среща. Всички занятия се водят от Данивер (както е почти навсякъде в града, май) с изключение на фолклорното пеене, което е при Виолета Щерева, от, мисля, Стилянидис се казваше школата. Миналата година детето ми ходеше на английски (Станимира Василева, отличен подход към децата) и фолклорно пеене и бях доволна от наученото и по двете. Накрая на годината групата по фолклорно пеене направиха впечатляващ концерт с носии и песни от различни фолклорни области. Ако детето ви има гласови данни, препоръчвам тези занятия newsm10. Недостатък е,  наистина, че не можеш да се виждаш с преподавателите и да получаваш обратна връзка, но ако наистина някой родител има желание, може да се направи среща с преподавателя преди или след занятието.

# 108
Каквото и да ми говорите, според мен за 3 годишно са излишни всякакви допълнителни занимания.Ако го запиша на някакви ще е в горната група.

# 109
  • в здрача
Излишни, излишни, колко да са излишни? Ама и аз разсъждавах така с каката и първата година в градината не я записах на нищо. През втората тя сама се записа и само ме информира, при това подсетена от учителката, защото все пак мама трябва да плати да не остане изненадана в края на месеца.
А допълнителните занимания много ми помогнаха по отношение на заспиването вечер. От 22 часа със зор замъкната в леглото и не заспиваща преди 23 ч в дните когато имаше занимания сама си лягаше в 21 ч. При сестра и положението сега е същото, което ме улеснява, че е зор с едно голямо, което си ляга само, защото вече е уморено, а малкото да заспива след него, да мърмори, приказва, дори и да шепти пак смущава кака си.
А колкото чета за допълнителните ви занимания в Пловдив, толкова ако бях на ваше място нямаше да запиша на нито едно детето, а щях да търся нещо извън градината като отиде детето предучилищна.

# 110
  • Пловдив
Tsv, в Пловдив наистина са го направили много гадно... плащат се парите накуп, после не връщат при отсъствие на детето или при отсъствие на преподавателя. Никога не можеш да разбереш какво се случва на тези занятия, защото госпожите не знаят, а обучаващия няма къде да го видиш. Миналата година от детето разбрах, че госпожата по английски била болна и са нямали занятия. Сумата за година е 112 лв., заниманията са по 20 мин. Така че и аз стигнах до извода, че е по-добре да го запиша на нещо извън градината.

# 111
Моето като беше на 3 г. беше записано и с кеф ходеше на народни танци и на приложни изкуства. На народните, освен че се изморяваше, ги бяха научили под формата на игра коя е лява и дясна ръка и други полезни неща. От приложните също имаше смисъл, защото тя от малка обича да меделира и да рисува. Виж английския го почнахме от 2ра група /4 г./, но пък имаше много доволни майки и от предната година.
Към края на годината правят открити уроци и там се вижда какво е научило детето.
Плащането предварително и накуп наистина е странно и неуместно. При нас се плаща като изтече месеца и отчетат посещенията на детето.

Общи условия

Активация на акаунт