Какво мислите за допълнителните занимания в детските градини?

• 8 450
  • 111
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Включвам се за да споделя:  оказва се, че в нашата градина таксите не се плащат на посещение , а са тип абонамент  Shocked (ходил, не ходил, плащаш пълната такса) , защото така или иначе учителят идвал и не можело да  се следи от учителите и посещенията на децата, което за мен е абсурд и смятам да го отпиша следващата половин година. За тази явно вече е късно и сме си набутани - трета седмица е вкъщи и дори не е почнал да посещава занятията (записан е на английски и народни танци). Моля споделете как е в другите Пловдивски градини!?!

# 76
Отпиши не само твоето, но и говори с другите родители да отпишат своите деца. Търсенето определя предлагането, а не обратното. В случая вас ви изнудват.  Peace

Говори с директорката и намерете друг доставчик на услугата. Някой с по-малко претенции.

# 77
Софийска градина - така е с английският. Събират таксата на 2 равни вноски през годината и дори и детето да е отсъствало не се връща такса.

# 78
  Това е гадно Grinning
 При нас вземат депозит 20 лева само за рисуването, което е нормално - купуват някакви гипсове, боички, каквото трябва.

# 79
Като ви събират парите предварително какви документи ви издават?

# 80
Като ви събират парите предварително какви документи ви издават?

Касова бележка за английският език и никаква за плуването.

# 81
  • София
Като изключим моментите с излизането навън, което и аз предпочитам пред допълнителните занимания, за мен те са плюс в зимните месеци, когато алтернативата в повечето градини се нарича телевизия.
И аз така  Peace
А и се оказа, че моята много се кефи на танците и плуването.

Но предварително пари не са ни събирали. Ако детето ходи по-малко от половината часове, плаща се половин такса.

# 82
Приятно изненадана останах на родителската среща, когато стана ясно, че допълнителните занимания се плащат на брой посещения. В ДГ на по-голямото ми дете при три посещения в месеца се заплащаше пълният размер на таксата, което за мен беше много нечестно.

# 83
  • София
 В нашата градина има приложни изкуства, футбол, англ. език, танци и йога и се заплащат на края на месеца. Цената се определя от посещенията, при 1-2 е една сума, при 3- 4 -друга, а при повече от половината- цяла такса.

# 84
  • София
http://www.kidssports.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1 … %D0%B8-n1832.html
Момичета(и момчета Wink), ето нещо хубаво и полезно за децата ни.Моля,споделете дали вашата градина участва/ще участва в тази инициатива. много ми се иска повече директори да се включат,но не мисля,че ще имат сметка....

# 85
  • София
 Bandi, в нашата градини не са ни уведомили за подобна инициатива. Но утре аз ще уведомя тях. Благодаря ти, че сподели.

# 86
Това не ми харесва:

Детските градини са партньори по проекта, като разрешение за осъществяване на спорт, организациите ще получават не от детските градини, а от Министерството на физическото възпитание и спорта.

# 87
  • София
Това не ми харесва:

Детските градини са партньори по проекта, като разрешение за осъществяване на спорт, организациите ще получават не от детските градини, а от Министерството на физическото възпитание и спорта.
Все пак трябва тренъорите/организациите да са одобрени/лицензирани,иначе може зетят на директорката да е баткото по футбол и да усвои европейските парички Wink
Според мен проблемът е,че няма да има много директори,които да се лишат от %,който взимат негласно от платените занимания.И така пак няма да усвоим европейските средства Wink

# 88
  Така, аз питах за това нещо, след като ми представиха програмата на дъщеря ми за задължителните занимания тази година - предучилищна, които били толкова интензивни, че децата нямат почти никакво време за игра, затова ни пепоръчаха да ги запишем на допълнително платено занимание с повече движение - спорт или танци.
 За тази програма със спорта, за годината били обхванати - или щели да бъдат обхванати - само 1500 деца, къде щяло да има за всички, та и за нас. Това ми отговориха.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 16:01 от Iris04

# 89
  • София
http://mpes.government.bg/Pages/Programmes/Default.aspx?evntid=TUS%2FItGt84s%3Dето линк към министерството със самата програма. Ще я изпратя на мейла на нашата директорка Wink

Общи условия

Активация на акаунт