Какво мислите за допълнителните занимания в детските градини?

• 8 542
  • 111
  •   1
Отговори
# 90
Не, това условие ще доведе до ограничения в предлаганите спортове и закъснение със сроковете. Сега, ако всички родители се оплачем от треньора по футбол, директорката ще го смени. Също така се знае, че започват през октомври. С държавните процедури и срокове, никой няма да отиде на спорт до декември.  Tired

Освен това негласните % зависят от ръководството на градината. При нас предлагащите ДПУ плащат и тази сума се използва за ремонт на стаите. Това лято им подмениха креватчетата с нови.

# 91
  • в здрача
3 спортни клуба /баскетбол, худ гимнастика и спортна гимнастика/ в нашия град са кандидатствали по този проект, одобрени са и набират малчугани по детските градини. Заниманията за децата са безплатни. Аз съм я писала на баскетбол, имаха вече 1 занятие, второто е днес. Беше много очарована.
Тази сутрин дочух разговор между треньорката по худ. гимнастика и директорката на градината, в която обсъждаха именно онези 20 % които и вземат от друга градина, и които остават за градината и които в новия договор по тази програма не са отразени дали ще се съгласят да правят занимания там.

# 92
  • София
октопод с рокля,радвам се ,че има и такива директори.   bouquet При нас няма никаква прозрачност,съответно и пари за нищо./консумативи за работа с децата,тоалетни принадлежности,детска площадка../

# 93
  • София
При нас предлагащите ДПУ плащат и тази сума се използва за ремонт на стаите.
Така е и в нашата градина.

# 94
Аз нещо не разбирам. Защо директорите трябва да имат инициативата? Щом са решили да бъде държавна политика, да го провеждат като такава. Единствено от директорите ще завики как да подредят програмата, така че да не пречи на другите занимания, но и на режима на децата.

# 95
Здравейте дами.
Имам питане към вас. Бях го пуснал в една друга тема, но в последствие разбрах, че имало открита тема специално за това и затова пуска въпроса си и тук.

Питането ми е следното:
Бихте ли помогнали на един мъж, който не много наясно как стоят нещата с допълнителните занимания в детските градини в Пловдив - футбол, танци, рисуване, handmade и т. н.?

Какви дейности за допълнително обучение на децата се предлагат? Впечатления. Инструкторите как ви се виждат? Добри ли са?

Как стоят въпросите с финансовия въпрос? - Как се плаща - на час, годишна такса...? Ако искам да запиша детето на няколко различни неща, по отделно ли е плаща за всяко или е една таксата независимо колко неща изучава?

Поздрави!

# 96
  Ейии, Ковалски! Това е любимия анимационен герой на дъщеря ми. Иначе по темата не мога да ти помогна, съжалявам, тъй като не съм от вашия град.

При нас пък тази година за пръв път за английски и рисуване искат по една първоначална ДЕПОЗИТНА такса. Какво ли пък значи това? За рисуването имам някаква идея - да кажем, ще купят материали и боички и затова им трябват предварително пари. А за английския? Някъде другаде има ли такива депозитни такси?
 Питах учителките на които са възложили да ги събират, те ми повтарят, това е депозит, тези пари си остават ваши newsm78

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 14:35 от Iris04

# 97
За първите 2 години платих еднократно 35лв за учебници по английски. Страниците са направени така, че лесно да се късат и 2 пъти в седмицата получавам по една страница, от която разбирам с какво се занимават.

За приложните изкуства не плащам предарително, но ако е посещавал 2 седмици от общо 4, плащам като за 4. Говорих с учителката и ми обясни, че една фигурка я изработват и оцветяват около месец, така че започнатият материал трябва да се плати.

# 98
# 99
Моят момък е 2ра група и ходи на латино и народни танци, приложни изкуства и таекуондо. Всичките занимания са му интересни и ги посещава с желание. Миналата година бях го записала на футбол, но след като ми каза, че там не му харесва спря да ходи. Заплащането е според посещенията, ако повече от половината месец детето не е на градина таксата се намалява, но ако отсътства само 1-2  пъти остава цяла. Смятам, че допълнителните занимания са полезни за децата, а в края на учебната година родителите могат да видят за какво са давали парите си на концертите    bowuu или състезанията  running, които се организират, много е забавно  sohappy

# 100
  • София
http://mpes.government.bg/Pages/Programmes/Default.aspx?evntid=TUS%2FItGt84s%3Dето линк към министерството със самата програма. Ще я изпратя на мейла на нашата директорка Wink

Много ме заинтригува въпросната програма, обачееее до колкото виждам в документацията, вече е изтекла  newsm78

Х. РЕГЛАМЕНТ И УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ С ПРОЕКТ
Спортните организации, посочени в този раздел, могат да кандидатстват за изпълнители само с един проект по Програмата за съответната година.
Кандидатстването с проекти по Програмата може да се извършва до 17.30 часа на 30 август на календарната 2012 година.

# 101
Пpи нас депозитната такса беше като застpаховка, че pодителите ще платят месечните такси. Доста хоpа се били "измъквали".  Та последния месец не плащахме.

# 102
Мисля че допълнителните занимания в нашата градина са добре организирани, достатъчно разнообразни (футбол, баскетбол, народни танци, ушу-каквото и да представлява, английски и май и някакви други танци имаше)за да може всеки да си избере това което го влече, ненатоварващи особено бюджета - цената е 3 лв на посещение. Доколкото знам всяко едно от тях се провежда 2 пъти в седмицата, не съм много сигурна но май продължителността е от половин час.
Друг е въпросът че ми се струва че на тригодишните деца в първа група им в твърде рано да посещават въпросните кръжоци, така че не записах малкия на нищо. По всяка вероятност догодина...

# 103
  • Пловдив
Да се включа по темата и аз, тъй като съм доста ядосана по този въпрос. Детето ми е в 1ва група.  Става дума за Пловдив, район Северен.
След като предадохме документа, в който сме записали какво желаем да посещава детето всеки ден питам госпожите и секретарката (защото тя сутрин посреща децата заедно с госпожата) кога започват занятията, в кои дни са, в колко часа. И всяка сутрин мънкат насреща - ами ще ви кажем, ами като се оформят групите. След което започнаха да питат кога ще платим таксата, без помен от информация кога се провеждат занятията.
Междувременно във вестник Марица се появи статия, че подписването на договори за допълнителните дейности е стопирано, тъй като само една фирма в града "успява". И днес сутринта госпожите даже ми казват, до края на седмицата трябва да платите ... другия парадокс - питам дъщеря ми "днес беше ли госпожата с акордеона" (тоест часа по музика) и тя им казва - да беше, но аз не бях защото ме извикаха за модерни танци, което е абсолютно недопустимо.
Днес отива баба и да я вземе в 16 часа - трябвало да отиде на английски език ... иначе сутринта не забравиха да ми кажат че трябва да платя до края на седмицата, но не ми казаха, че вечерта ще има английски език.
Звънях в общината и ми казаха, че категорично не би трябвало да са сключили договор и да искат пари.
Много съм ядосана и утре ще се карам с тях. Изобщо съм крайно възмутена от детската градина за много неща.

# 104
Днес отива баба и да я вземе в 16 часа - трябвало да отиде на английски език ... иначе сутринта не забравиха да ми кажат че трябва да платя до края на седмицата, но не ми казаха, че вечерта ще има английски език.

Програмата е закачена на стената, а от учителките знам да не го взимам преди 17ч защото ще се наложи иначе да чакам. Няма как да помнят и предупреждават всеки родител за ДПУ.

Общи условия

Активация на акаунт