Какво мислите за допълнителните занимания в детските градини?

• 8 461
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
След това тия дето са били на английски, докато другите играят в двора ги пускат сами да отидат навън ...

В сходна ситуация когато групата излизала навън,а синът ми трябвало да отиде на ДПУ, се обърнал към учителката и казал, че той още от миналата седмица е отписан. Аз разбрах, че "се е отписал" когато не ми поискаха пари за такса в края на месеца. Тарикат!  Laughing

# 61
Ровейки се из нета попаднах на фирмата, която поема допълнителните занимания в Пловдивските градини.Та научих, че при отсъствие пари не връщали, което е кофти, защото разбрах че сумата не е никак малка.

Четох мненията на няколко майки, изобщо не са доволни от нея.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 17:21 от gitadam

# 62
След това тия дето са били на английски, докато другите играят в двора ги пускат сами да отидат навън ...

В сходна ситуация когато групата излизала навън,а синът ми трябвало да отиде на ДПУ, се обърнал към учителката и казал, че той още от миналата седмица е отписан. Аз разбрах, че "се е отписал" когато не ми поискаха пари за такса в края на месеца. Тарикат!  Laughing

Heart Eyes  Сладур

# 63
  • София
Ровейки се из нета попаднах на фирмата, която поема допълнителните занимания в Пловдивските градини.Та научих, че при отсъствие пари не връщали, което е кофти, защото разбрах че сумата не е никак малка.

Четох мненията на няколко майки, изобщо не са доволни от нея.
Само фактът, че една фирма предлага всички допълнителни дейности в детската градина и ги предлага в доста такива, говори за изключителен непрофесионализъм!
Що се отнася до часовете и начина на провеждане на допълнителните дейности, се обръщайте към директорите. По договор школите провеждат дейността си в съгласувано с директора време и продължителност. Преподавателите са длъжни за взимат и връщат децата лично до групите, както и да водят присъствия на децата за да се събират после таксите коректно.
 Iris04  в 1 и 2 група ги вдигат в 15.30ч. 3 и подготв. гр. в 15.00ч. В 12.30 са в леглата. За малките са 3 часа сън. (въпросът е кога заспиват  Laughing)
Допълнителните дейности затова са допълнителни, те се провеждат в свободното от ситуации време или в почивките между тях.

# 64
Не ми звучи добре това да будят децата по-рано или да бъдат лишавани от игра навън заради допълнителните дейности  Confused Направо взех да се притеснявам кой ще отговаря и ще пази децата при това им местене заради тези дейности...

# 65
  • София
 Ок. Вие като родители, желаете вашето дете да се занимава с танци или чужд език, но единственото време, в което групата няма занимания с учителката е след 10.30-10.45ч. Да, но това е и времето за свободни игри и игри навън. Кога точно очаквате детето да посещава тези допълнителни дейности? Същото е следобед. Закусват в 15.30 до 15.45ч и после урок с учителката до 16.15. После игри или навън. Пак не става. А и не е само вашето дете и неговата група.
За сигурността на децата отговарят преподавателите от доп. дейности. Те ги взимат и връщат от групата до салона, ателието или езиковия кабинет.
Друг е въпросът кой, как и дали провежда качествено обучение, коректен ли е и какво научават децата в крайна сметка. Peace

# 66
Народните танци са сутрин, таекон до-то от 15:30, английският от 16:00 часа. Онзи ден народните танци са им били навън.  Wink Питах госпожите преди да запиша малката (точно часовете ми бяха притеснението) и казаха, че съдейки от досегашната практика по никакъв начин не се пречи на режимът на децата. След английския винаги си я обирах отвън или поне на път за навън. Съдейки от детето и разбира се, питайки го лично, спи си добре и хапва, доколкото с тръгването на градина апетитът й не стана гигантстки.

# 67
Разбира се, че с добра организация не се нарушава режима. Освен това дали ще играе в групата или ще мачка бяла глина, детето пак играе. Вие да не мислите, че ДПУ е като лекция по физика в университета?! Когато времето се развали и затворят децата вътре, никак не е лошо два пъти на ден да отива до салона или стаята по английски.

Не ги водят учителките им, а идват да ги вземат и върнат преподавателите по ДПУ. В това съм абсолютно сигурна защото когато отида да го взема в 17ч. и понякога се налага да го чакам.

# 68
  • София
Да, това исках да кажа и аз. При добра организация и желание се получава. Повечето деца чакат с нетърпение каката по танци или треньора по футбол. Аз провеждам доп. дейност и за радост получавам съдействие и разбиране от учители и от родители. Пожелавам ви успешна година!

# 69
Изцяло за!

Смешна е сумата за цяла година занимания - 90 и няколко лева.

Детето да е доволно, е напълно достатъчно. Нямам изисквания да научи нещо, единствено да се забавлява. Удобно е да е в градината  Peace

# 70
Ок. Вие като родители, желаете вашето дете да се занимава с танци или чужд език, но единственото време, в което групата няма занимания с учителката е след 10.30-10.45ч. Да, но това е и времето за свободни игри и игри навън. Кога точно очаквате детето да посещава тези допълнителни дейности? Същото е следобед. Закусват в 15.30 до 15.45ч и после урок с учителката до 16.15. После игри или навън. Пак не става. А и не е само вашето дете и неговата група.

Именно. Затова казвам на родителите от малките групи хубаво да си преценят тези неща и да се информират за часовете в които се провеждат заниманията и устройват ли ги.

Аз лично не желая да будят детето ми преди другите, в големите групи не заспиват в 12.30, чекнат се, приказват си, едвам заспи към 13.30 -14 и бам! каката го дърпа за латино.
 Та се отказахме, след като половин година се чудих защо в определени дни това дете до вечерта е адски кисело.

Щом провеждате допълнителни занимания, да знаете, че най-важното е комфорта на децата, и то физическия комфорт, а чак после идват обучението, забавленията, печалбите и прочие неща.
 Излизането навън също е с приоритет за здравето на децата пред допълнителните занимания. Ако аз бях директор никога не бих позволила някои деца да бъдат вътре на занимание, докато групата е на двора. Даже не знам дали няма и някакви предписания по въпроса. Защото аз съм получавала отговори от типа: "Защо не излизахте днес?" - "Ами те имаха английски, и то после стана време за обяд".

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 09:24 от Iris04

# 71
  • София

Именно. Затова казвам на родителите от малките групи хубаво да си преценят тези неща и да се информират за часовете в които се провеждат заниманията и устройват ли ги.

Аз лично не желая да будят детето ми преди другите, в големите групи не заспиват в 12.30, чекнат се, приказват си, едвам заспи към 13.30 -14 и бам! каката го дърпа за латино.
 Та се отказахме, след като половин година се чудих защо в определени дни това дете до вечерта е адски кисело.

Щом провеждате допълнителни занимания, да знаете, че най-важното е комфорта на децата, и то физическия комфорт, а чак после идват обучението, забавленията, печалбите и прочие неща.
 Излизането навън също е с приоритет за здравето на децата пред допълнителните занимания. Ако аз бях директор никога не бих позволила някои деца да бъдат вътре на занимание, докато групата е на двора. Даже не знам дали няма и някакви предписания по въпроса. Защото аз съм получавала отговори от типа: "Защо не излизахте днес?" - "Ами те имаха английски, и то после стана време за обяд".
Въпрос на организация в градината. В нашата градина няма такова нещо като някое дете да се събуди преди останалите или някое да го оставят да си се донаспи само. Мисля, че в повечето държавни градини важи това правило  Thinking Всички стават в 15:30 - кой спал спал, после следва следобедна закуска и допълнителните занимания. Поставете въпроса за организацията на времето за допълнителните дейности за обсъждане пред директорката и учителките. Този пост наистина ме озадачи  ooooh!

# 72
  И в нашата градина ги будят за латино, и в градината в съседния квартал, та едва ли е чак такава рядкост.
 Просто хората не знаят в детайли кога точно се провеждат допълнителните занимания на децата им, а повечето не се и интересуват и не го смятат за важно. Другите майки нямаха нищо против,че децата се будят, понеже програмата е натоварена, и няма кога да се провеждат занятията, освен в това време, а пък държат да ги посещават.
 Обаче може някой да не знае, пък да го интересува, или да предпочита детето му да излиза навън, вместо английски, затова казвам - информирайте се.

# 73
Като изключим моментите с излизането навън, което и аз предпочитам пред допълнителните занимания, за мен те са плюс в зимните месеци, когато алтернативата в повечето градини се нарича телевизия.

# 74
  • София
Като изключим моментите с излизането навън, което и аз предпочитам пред допълнителните занимания, за мен те са плюс в зимните месеци, когато алтернативата в повечето градини се нарича телевизия.
Абсолютно е така, поне при нас  Peace
Колкото до излизането навън. Аз затова съм много доволна от организацията на нашата градина, защото, ако губи време от престоя навън, то той е 10 минути не повече, даже повечето случаи ги връщат и тогава излизат навън. Просто явно нашите учителки не си дават зор с излизането навън веднага след следобедната закуска и през това време децата гледат ТВ. Зимата категорично не ги водят навън, няма значение, че може температурите да стигнат 15 градуса  #Cussing out т.е. специално за групата на дъщеря ми, тя не губи нищо с допълнителните дейности, а напротив. Но това е индивидуален случай.

Общи условия

Активация на акаунт