Има ли радикален ислям в България?

• 24 901
  • 672
  •   1
Отговори
# 105
  • Под липата

Аха, Н на брой кръстоносни походи и тях ги е нямало. И други безчинства. И инквизиция е нямало.
Това, че съм Християнка не значи, че не виждам историята на религията си.
С риск да се почетиринайстя  Grinning пак ще кажа - религиите забъркват най големите каши. Винаги е било така - и кръстоносните войни, и джихата; множеството кланета в името на Бог или Аллах... Въпрос на време е ( може би още доста време) , но хората ще надраснат религиите. Обединяващият фактор е вярата, не Корана или Библията.

# 106
  • Galaxy 13197853088

Говорим за настоящето.
Не за миналото.

Ти вярваш ли че Исус е син божий? М?
Вярваш ли, че  Св. Дева е заченала непорочно?

# 107
общото е как ислямът се просмуква в християнството , за да го разруши отвътре -
дали радикално или постепенно резултатът е все един ...
Правилно, но на останалите им трябва още мозък за да го проумеят.

Ислямът ражда последователи на джихад, християнството ражда серийни убийци и всякакви други изроди. Въпросът е, че НЕ Е до религия, а до манталитет и умствен багаж на самия човек. Както от един мюсюлманин може да стане камикадзе, така и от един християнин може да стане сериен убиец. А може и обратното. Тези действия са до самия човек и възможността му да мисли разумно и в защита на човешкия живот, а не до религията му.

Конгениално ! Немея пред таз магия на словото! !! Laughing

Бис !!!    superuu

# 108
Рафаела, или не искаш да ме разбереш какво говоря, или е нещо друго. Не може да се твърди, че някой е станал убиец, заради религията. Проблемът не е религията, а психиката на дадения човек. Затова ти казах, че ако ислямът ражда камикадзета, би следвало християнството да ражда серийни убийци, понеже повечето серийни убийци, за които съм чела, са православни, или католици. И сама виждаш колко е безумно подобно твърдение, нали? Няма значение защо и по какъв път си станал убиец- дали ще се скриеш зад религията, или зад временна невменяемост, важното в случая е, че си убиец, а не защо си станал такъв. Не е проблемът в религиите, а в психиката на самия човек и в ценностната му система. Повтарям го за не знам кой път вече, надявам се сега да съм била ясна. Не знам колко мюсюлмани познаваш, аз познавам достатъчно такива, сред които имам и близки познати. Говорили сме си по тези теми. Някои от тях са силно вярващи, но НЕ приемат подобно поведение, не приемат убийствата и атентатите за нормални. И се дразнят, че подобни действия се обличат в религията им. Доколкото сме говорили, Коранът НЕ проповядва насилие. Не съм го чела лично, макар да ми е интересно, но не ми остава ред.

Конгениално ! Немея пред таз магия на словото! !! Laughing

Бис !!!    superuu
Който бърза, после немее. Peace

# 109
  • В полите на Пирин планина
Сравненията които посочваш са неточни.
Християнството не ражда убийци на верска основа.
Докато при исляма това си е традиция ...

За жалост е така  Thinking

Аха, Н на брой кръстоносни походи и тях ги е нямало. И други безчинства. И инквизиция е нямало.

Миналото време мисля е показателно ... Не, че християнството е китка за мирисане, ама не прокламира унищожение на друговерците.

# 110
Ти вярваш ли че Исус е син божий? М?
Вярваш ли, че  Св. Дева е заченала непорочно?

Що за въпроси!?
Да, вярвам. Станах Християнка на 30 години с ясното съзнание какво приемам като вяра и религия.
Какво отношение има това към темата?

Миналото ... , учат се ислямистите, четат историята и се учат. Радикалните искат да завземат света. Намесих се в темата, защото по крайно неподходящ беше намекнато, че едва ли не всеки мюсулманин, не, А ДОРИ ВСЕКИ С ПРОИЗХОД ОТ АЗИЯ е радикален.
Или смятате, че е така!?

# 111
какво като е имало кръстоносни походи ?
друго не можете да изсмучете и все за тия походи говорите , които са били завоевателни войни, типични за времето си ...
можеш ли да сравниш християнския и ислямския свят -
всичко е в полза на християните, на ислямистите в света никой не се бърка, нала така,
 иди в някоя страна там и прави това , което тук правиш, да видим как ще е, като няма разлика ...

# 112
  • Под липата
 Labrador, внимавай да не влезеш в теологични спорове  Grinning

Опитвам се да съм над религията, макар и да съм кръстена. Вярваща съм, по свой начин. И мисля, че Богът е един, за всички.

# 113
са били завоевателни войни, типични за времето си ...

И те така ги приемат, радикалите имам пред вид.
Света е един за всички.

# 114
  • В полите на Пирин планина
По-скоро всичко е политика, пробутана като религия, за да завладее мозъка и сърцето на хората.

Labrador, внимавай да не влезеш в теологични спорове  Grinning

Опитвам се да съм над религията, макар и да съм кръстена. Вярваща съм, по свой начин. И мисля, че Богът е един, за всички.

Peace

# 115
Християнството е религия, която в основата си учи хората на смирение и подчинение. Ислямът проповядва точно обратното.
Супер нахъсаните християни ( като например свекърва ми) са ми точно толкова противни, колкото и радикалните мюсюлмани

# 116
  • Под липата
Намесих се в темата, защото по крайно неподходящ беше намекнато, че едва ли не всеки мюсулманин, не, А ДОРИ ВСЕКИ С ПРОИЗХОД ОТ АЗИЯ е радикален.
Или смятате, че е така!?

Добре де, кой е твърдял това? Каренина пусна статия, но дори и там не видях твърдение , че всеки мюсюлманин е еди какъв си.
 Синьорита, моля те, цитирай ме къде  до безумие съм твърдяла, че само религията е основна причина човек да е някакъв си? Дай цитат и ако някъде съм казала/твърдяла подобно нещо, извинявай, но ако нямаш такъв, моля да прекратим спора. Ужасно уморително е да повтарям , че не съм казала или твърдяла нещо, а ти упорито да се опитваш да ме убедиш. Казала съм, че поради естеството си едно нещо дава основания и вероятност за друго нещо ( но не задължително) и че религиите са вредни. Другото е просто резултат на въображението ти.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 14:26 от Raffaella

# 117
  • София

С риск да се почетиринайстя  Grinning пак ще кажа - религиите забъркват най големите каши. Винаги е било така - и кръстоносните войни, и джихата; множеството кланета в името на Бог или Аллах... Въпрос на време е ( може би още доста време) , но хората ще надраснат религиите. Обединяващият фактор е вярата, не Корана или Библията.

Да. Религията може да не е единственият виновник, но е един от водещите. За съжаление при исляма това много бързо набира скорост, докато при християнството последно се сещам за размирииците в Белфаст мисля през 80-те, когато католици избиваха протестанти и протестанти избиваха католици. Грешка, има и съвсем скорошни - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5105491

# 118
Raffaella, писах по-горе "намекна". Аз останах с такова впечатление след поста на Ана Каренина.

# 119
  • Под липата
Raffaella, писах по-горе "намекна". Аз останах с такова впечатление след поста на Ана Каренина.
Каренина пусна статия, която разказва една гадна история. До колко е показателна или не не знам, а и тя нямаше връзка с конкретната тема.

Общи условия

Активация на акаунт