Има ли радикален ислям в България?

• 24 927
  • 672
  •   1
Отговори
# 90
  • В полите на Пирин планина
Несериозно е и намирисва на насаждане на расова и етническа омраза, което е незаконно.
Точно.

Не случайно споменах и Вартоломеевата нощ по-горе  Crossing Arms

# 91
Това с линка беше ни в клин, ни в ръкав. Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Ще се попетнайстя вече, ама явно има още неразбрали. Мюсюлманин не значи фанатик, екстремист, престъпник, луд и подобни. И там характерите са шарени, също като при останалите религии. Има прекрасни хора и семейства, има и идиоти, пак като при християните. Фереджета, бурки, бради не са равносилни на С4. Тези хора са изключително сърдечни и добронамерени в по- голямата си част ( нещо, което не мога да кажа за християните в България ). Това са нормални хора, с нормални семейства и отношения.
И думата " паки " за пакистанец е обидна, не знам кой я използва по- нагоре.

# 92
Не знам дали има или няма. Мой познат прие исляма и дори е виден радетел за каузата. Преди време докато си разговаряхме сладко сладко на кафе, ми каза, че заслужавам да ми отрежат главата, задето не следвам правата вяра. И каза да не го търся повече, освен ако не стана мюсюлманка...Съвсем сериозен си беше.
Гледахте ли гостуването на Яне Янев при Карбовски. Той спомена за т.нар нетрадиционен курбан в Рибново. Приклещвали "големите мъже" някакво животинче и почвали вкупом да го ръгат, докато го умъртвят. Ако това е истина мисля въпросът в темата е напълно излишен. Тези брадати идиоти го правят за да станат по-кръвожадни и със същата лекота биха убили и човек, дето не бил в правата вяра, разбираш ли.  #Cussing out

# 93
Несериозно е и намирисва на насаждане на расова и етническа омраза, което е незаконно.
Точно.
ana_karenina   е АБСОЛЮНО ПРАВА !!!

Нейното твърдение е БЕЗАПЕЛАЦИОННО ДОКАЗАНО от практиката в ЦЕЛИЯТ цивилизован ХРИСТИЯНСКИ свят.

Искате ли примери ?

# 94
  • Под липата
Синьорита, ако правилно си спомням ти започна темата с фереджетата и за това колко сме нетолерантни, щом не позволява Българската държава присъствието им в учебните заведения.До този момент те не бяха тема на разговор, нито цел. А и какво не можеш да кажеш за християните в България? Това, че имаш някакво лично мнение или огорчение от твоето пряко обкръжение, не прави българина несърдечен, нетолерантен или злонамерен...., а да, и идиот  Sunglasses
Не знам защо реши, че мюсюлманин е равно на фанатик, екстремист или нещо подобно. Има мюсюлмани които не са екстремисти, не са фанатици, но е факт, че именно от тази религия се раждат последователите на Джихат и, че именно ислямът от съвременните религии е най радикален ( не навсякъде) и най нетолерантен. Не знам каква ти е целта, но ако искаш да започнем дружно да се самобичуваме колко сме лоши, не е това темата.

# 95
Не знам защо реши, че мюсюлманин е равно на фанатик, екстремист или нещо подобно. Има мюсюлмани които не са екстремисти, не са фанатици, но е факт, че именно от тази религия се раждат последователите на Джихат и, че именно ислямът от съвременните религии е най радикален ( не навсякъде) и най нетолерантен.
A vвие какво искате да кажете с тази ваша културно казано безмислица ? Посочете ми само един народ който се състои САМО от фанатици, екстремисти и пр или САМО от добри и пр хора.
Знаете ли какво е правило и какво изключение ? Знаете ли какво означава думата извод ?

Предстанете с тези глупави нищо незначещи и безмислени заявления сякаш някой е твърдил обратното на това което казвате. Хайде малко по сериозно !

# 96
общото е как ислямът се просмуква в християнството , за да го разруши отвътре -
дали радикално или постепенно резултатът е все един ...

# 97
  • Под липата
  newsm78
Карате ли ми се?
Какъв народ трябва да посочвам и за какво и въобще кой е твърдял, че цели нации, народи, течения и т..н. са само лоши или само добри!
   smile3537
  ( направо не ми се ще да вярвам, че говорим за едно и също нещо вече няколко страници и спорим за неща, за които сме единодушни. Особено пък и че ми се влиза остро и ако не беше виртуално общуването, току виж , съм изяла един пердах ooooh! Явно, спорът е над и преди всичко  Crossing Arms )

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 13:41 от Raffaella

# 98
Синьорита, ако правилно си спомням ти започна темата с фереджетата и за това колко сме нетолерантни, щом не позволява Българската държава присъствието им в учебните заведения.До този момент те не бяха тема на разговор, нито цел.
Ако правилно си спомням, ти изкоментира брадите и облеклото на жителите по селата и колко е променено през последните години.
Ислямът ражда последователи на джихад, християнството ражда серийни убийци и всякакви други изроди. Въпросът е, че НЕ Е до религия, а до манталитет и умствен багаж на самия човек. Както от един мюсюлманин може да стане камикадзе, така и от един християнин може да стане сериен убиец. А може и обратното. Тези действия са до самия човек и възможността му да мисли разумно и в защита на човешкия живот, а не до религията му.

# 99
джихадистите следват повелите на религията ,
серийните убийци може да са атеисти , психопати, социопати или психоболни - те не следват религиозни поръчения и цели ....

# 100
  • Galaxy 13197853088
Сравненията които посочваш са неточни.
Християнството не ражда убийци на верска основа.
Докато при исляма това си е традиция ...

# 101
  • Под липата

Ако правилно си спомням, ти изкоментира брадите и облеклото на жителите по селата и колко е променено през последните години.

Не , не бях аз. Не съм посещавала Родопите и Пазарджик поне 5-6 години, а тогава бради нямаше. Сега, според съфорумки има . Промяната е очебийна и говори нещо, но явно не и на теб. Не си ме чела внимателно.
 А колкото до това :

Ислямът ражда последователи на джихад, християнството ражда серийни убийци ?( дай пример ) и всякакви други изроди. Въпросът е, че НЕ Е до религия, а до манталитет и умствен багаж на самия човек. Както от един мюсюлманин може да стане камикадзе, така и от един християнин може да стане сериен убиец. А може и обратното. Тези действия са до самия човек и възможността му да мисли разумно и в защита на човешкия живот, а не до религията му.

То това е ясно, не виждам смисъл да се коментира, а и никъде не съм твърдяла, че мюсюлманите са убийци камикадзета по природа. Ако е така, цитирай ме. Въобще спорът е много излишен. Чете се по диагонал и се спори до откат за нищо.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 13:52 от Raffaella

# 102
  • В полите на Пирин планина

За жалост е така  Thinking

# 103
ana_karenina   е АБСОЛЮНО ПРАВА !!!

Нейното твърдение е БЕЗАПЕЛАЦИОННО ДОКАЗАНО от практиката в ЦЕЛИЯТ цивилизован ХРИСТИЯНСКИ свят.

Искате ли примери ?

Християнка съм, никой мюсулманин не е идвал у дома да ми говори, че заслужавам да умра, а имам такива приятели. Говорите и вие не знаете за какво.
Що за г.упости твърдите, кое е безапе.ационно доказано?!

# 104

За жалост е така  Thinking

Аха, Н на брой кръстоносни походи и тях ги е нямало. И други безчинства. И инквизиция е нямало.
Това, че съм Християнка не значи, че не виждам историята на религията си.

Общи условия

Активация на акаунт