Отговори
# 675
Здравейте,
Бибито,знам колко ти е тежко,този месец сме се видели 7дни общо!!! Разбирам те напълно,но реалността в БГ не е лека за повечето от нас! Hug
Чинче,радвам се ,че писа ,гледай всяка свободна минута да спиш......мисля ,че сега ти е нужно сън и спокойствие ,за да има кърма за Борис,знам ,че с времето всичко ще се подреди!!!!А ти сама знаеш колко силна си ,така че ....малко време да мине ,знам че не ти става леко от думите,но те подкрепяме всички тук!Целувки за двамата прекрасни младежи! Heart Eyes
Янаваси,ами аз съм само на има няма 30г. ,това ми е първо дете ,а се чувствам доста изморена ,та напълно те разбирам!Много дразни непрекъснатото мрънкане .... Hug
Днес поигра добре Дарка в снега и толкова се измори,че още малко и ще направи 3ч. сън! Laughing
Като стане пак навън мисля да я водя поне за една разходка!
Хубав зимен ден ,мамчета! Hug

# 676
Добре дошли на новите мами! 

Тина, честито завършване Simple Smile и поздрвеления за отличния успех, при това с малко дете Simple Smile

Ичка, върна ли се МТ? Ужасно притеснение е това с катастрофата, добре че са живи и здрави!

Бюти, дръж се! Дано да е от зъбки и да премине скоро!

Бибито, аз съм доволна от Дологел за зъбките, но и той още не е изкарал кътниците, така че може и да спре да действа като дойде големият зор.

Малко отчет и за нас. Камен е към 12кг, 84-85см, сега му излиза 9ти зъб. Бърбори си все така, няма някакви нови умения или постижения.
Аз все още съм 2в1, макар че преди 10тина дена бебето имаше слаби тонове и замалко да ме приемат в болница. Сега в четвъртък минах пак на тонове и бяха ОК, така че със сигурност съм си у нас до следващия четвъртък, когато съм на ехограф и дано и той покаже всичко ОК Simple Smile Общо взето карам от четвъртък до четвъртък и даже мисля тези дни да си стегна багажа за болницата да е готов, че не се знае вече кога ще дойде денят Simple Smile само 4 седмици останаха Simple Smile

# 677
Здравейте,
Шуши,не е още ,изникнаха и други други грижи,имам усещането ,че това пътуване няма да има край!!! Sad
Олеее ми и за теб не е останало ,много се радвам ,че си добре! Hug
Днес цял ден съм сватовнциа Laughing Приятели ,които дълго време са скарани ,нооооо се обичат ,си признаха това ден преди той да излети за Германия,еее успях събрах ги на летището иии стана приказка ,но какво ли ще е продължението ......искат да им ставам кума Laughing
Но се изморих емоционално с тази история,други пък познати искат да се развеждат ,и с тях се тормозя! Нещо взех емоционално много да изживявам приятелските любови ,ха ха !
Днес времето ми се видя кофти и не съм я изкарала ,а и я къпах на обяд!
Хубав ден ,момичета!

# 678
Чинче,  чакам и гледам кога ще се разпишеш и как са нещата при теб, че и аз го треперя същото треперене как ще ги нагаждам двете дечица заедно. Мисля, че ще се справим , обаче, в началото лудницата като мине, после ще е по-лесно. Децата са много адаптивни и ще се нагодят. Ти гледай да почиваш колкото можеш, но и разбира се да си с Нико. От опит знам, че кърменето няма чак толкова общо със стреса и недоспиването, колкото всички ни плашат. "Ако не спиш, ако не ядеш, няма да имаш кърма", "Ако се стресираш няма да имаш..." Спокойно. Няма как човек да не се стресира, а природата си знае работата. Така че не се притеснявай нито от недоспиването, нито от нервите, кърми често и всичко ще е ОК. Аз съм изкарвала по 72 часа без сън и пак си кърмех, и какъв ли не стрес съм изживявала по онова време, помните , че бебчо беше със счупен крак и в гипс целия - пак си имах кърма. Само смело напред и съм сигурна, че всичко скоро ще влезе в нормални линии...

Ичка, не се вживявай толкова...макар че ако можеш да си "добра фея" за приятелите ти, това е хубаво...

А ние сме още 2 в 1 и чакам тази седмица да ме ориентират малко повече какво и кога ще става..Simple Smile))

Шуши, и аз съм точно като теб, от сряда до сряда обаче...

И какво да ви кажа друго - за малкия в момента е фаза катерене по високи места. Умирам от страх. Такова диване няма просто

# 679
  • При любимите ми хора
Привет, мами! Благодаря за топлото посрещане! Hug Да ви се оплача, при нас приспиването е голям проблем - понякога продължава с часове..., но това не е най-лошото - на пръсти се борят нощите, в които спи непробудно. Откакто не се кърмим - а това е вече 3-4 месеца - всяка нощ ставам по няколко пъти да го успокоявам, добре че и баща му се включва, но той работи и през нощта и не може да ми е много от полза. Най-странното е, че той си спи и плаче като на сън, но докато не го гушна, не замлъква. Вие имате ли такива проблеми и на какво ги отдавате? Как се справяте?

# 680
  • София
Здравейте и от мен Hug
Добре дошли на новите майки и дечица покрай тях Hug
Ичка, ама наистина голяма си сватовница Hug
Ние сме добре иначе, вчера и онзи ден с шейната се пързаляхме, много се смя дребното с глас чак Mr. Green Иначе го мъчат много кучешките зъби и е голямо мрънкане и неядене..само на кисело мляко почти живее (явно го кефи, че е студено от хладилника и може би го облекчава)...но каквото такова, ще мине и това Praynig  Laughing
Леко раждане на Шуши и Хоупфул Hug
На Чин-чето пожелавам сили и търпение, ще свикнете Praynig Hug
Лек и усмихнат ден от мен Hug

# 681
Здравейте!
Ичка,голямо притеснение с тази катастрофа,добре че са се разминали леко.Браво за това, че си помогнала на приятелите си да се открият отново така да се каже,понякога на хората им трябва съвсем мъничко,една дума или жест от приятел, за да осъзнаят всъщност какво искат и ако можеш да си подкрепа на някого,лошо няма,само гледай да не си го слагаш много много на сърце   bouquet
Чин,как ме върна назад във времето....не знам какво да ти кажа освен спи, когато можеш.Един ден ще ти се ще отново и двамата да са малки и да ги гушкаш,но нямаааа...при мен това време дойде Sad Поведението на Нико адски много ми прилича на това на Андон, когато се роди Краси.
Скоро чакаме и другите 2в1 мами да се похвалят,стиснати палчета вс. да е наред при вас  Hug
Добре дошли на новите мами!
Тина,честито и тук!

За нас какво да ви кажа,Краси беше малко със сополи,постоя в къщи една седмица,после 2 дена на ясла и снощи като се разкашля,сега пак е в къщи с баба си,дано да е остатъчна кашлица от сополите.Иначе е 88 см. 13.800кг.Голям е лакомник,но е и мн. енергичен не се спира.Танцува,пее,приказва му и дупето.Даже повече от батко си говори и то съвсем смислено. Вече играят заедно с батко си и татко им се включва в играта,все него търсят и дърпат да играят и са една картинка,поне скоро виждам, че ще имам повече време за мен - да се спасяват по мъжки  Grinning.А какъв ми е чаровник Красито,като се усмихне и да си решил да се караш те оставя без думи,много е хитър и ми е много интересен и сладък, че все мисли за батко си и му носи винаги играчки и каквото има той и иска още едно "за бати"/пр. бисквитка или нещо друго/,даже му вика "батенце" понякога,много е гальовен  Heart Eyes
Аз съм на работа по цял ден.Това е при нас..

Много целувки на всички в тоя студен зимен ден!

# 682
Здравейте,
направих едно следобедно сънче с Дарката-2ч. спала съм като къпана  Laughing
Да ви кажа не се изтормозих-защото той ми се обади и ми каза Благодаря ти ,тя е жената на моя живот и от гордост щях да я изпусна!  Heart Eyes Понякога наистина хората правят глупости от характера си ,без да оценят другото !!!
Зверче,супер за шейната ,да избиват вече тея зъби!
Криси,еееее ще имаш време за себе си по женски! Laughing Да оздравява малкият! Hug
Сега като стане Дарчето започваме лека полека да стягаме вечерята -тати се прибира тази вечер  Grinning Grinning
От нас с Дарка вечерята ,а от него френското вино! Laughing Laughing
Хубав ден ,момичета!

# 683
Привет на всички! Simple Smile

Отдавна не сам писала, а и гледам, че много-много не пишем вече, но това е нормално - сега е един от трудните периоди, трудоемки най-вече - за мамите или който гледа детето. При нас нищо ново и особено. Отчитам, че с Кали ми е доста по-трудно, отколкото с Гери навремето - малкото е от много катерливите и не от най-послушните. Казват, че като навършат две годинки се променяли до неузнаваемост - дано! Simple Smile Най-вече се надявам да е така със слушането - защото Кали всичко разбира, схваща като й казвам да не прави нещо, но когато не й изнася, се захлупва да реве демонстративно, тръшка се и след това прави нарочно и демонстративно това, което й казвам да не прави. Не винаги е така, понякога слуша все пак. Simple Smile То това поведение сякаш си им е вродено - защото от никой от семейството, а и от дечицата, с които сме се виждали, не е виждала такова поведение и такъв тип реакция. От телевизиите - също. Simple Smile

Говори засега по бебешки - на повечето неща казва първата сричка само, а на тези, които ги знае отдавна - като "коте" "куче" "крава" и т.н. - си им вика "бау-бау"и т.н. Топка и топче са "топти" - на тоя принцип общо взето. Както не беше гледала никаква телевизия до над 1 годинка, сега започна да гледа - нямаше как, за да имам малко поне спокойствие, започнах да й пускам. Влюбена е в "Ну, погоди" (на компа) и вече знае всички серии наизуст - вика му "пи-гъъ" или само "пиии" - и често със ставането иска "пиии" - да си е пуснато фоново. На ТВ - основно дисни джуниър, там й харесва Мики Маус (Мау по Калински) и Мечо Пух (Пу - то е ясно). За "пак" казва "пай" - много се хиля с тоя пай, и като й кажа да каже "пак", опитва се, но не може  и казва "па-кии". От известно време обича да казва "о кеейй" - явно го е научила от детските.

Събуди се, ще прекъсвам. Simple Smile

Поздрави и прегръдки на всички! Simple Smile Изчетох темата назад, няма да се включвам конкретно, че и без това стана дълго.  Hug Hug Hug

# 684
  • София
Хей, къде са всички Rolling Eyes Sad

Много ми е мъчно така, че никой не пише...

Аз започвам да си мисля, че моето диване вече влиза в бебешки пубертет.  От няколко дни плаче и се тръшка за ВСИЧКО!  Мрънка непрекъснато и изобщо не слуша ooooh!  Пък колкото и да е била своенравна досега, никога не е била такава...

Бейби ТВ вече не е на мода, постоянно иска да гледа "Маша и Мечокът".  И като го спра - плаче. 

Всичко разбира, но слуша само ако и обещаеш или ако я заплашиш с нещо.  Засега действат филмчето, бисквити и бонбони (отначало давахме по 1-2 желирани мечета, но открихме сушения кокос и резултатът е впечатляващ - много и хареса).

Аз нямам много настроение в този сив ден.  Искам да се стопля вече и да можем да правим по-разнообразни неща.

Прегръдки на всички Hug

# 685
Привет момичета.
Влизам и аз тъкмо да видя има ли движение в темата.
Аз нямам грам свободно време. На колко пъти започвах да пиша пост и все нещо ставаше и не довършвах. Просто в момента ми е много натоварено на работа и вечер съм като пребита.

Бюти, период е и както знаеш - ще отмине. Аз не знам дали има такова чудо като бебешки пуберитет, но определено от началото до сега виждам, че нещата са на периоди. Когато израстват винаги се променят и стават нервни. След това пък следва период на затишие и така..... та чак до сватбите им  Whistling 

Оф, спирам, че работата напира, а имах още да пиша...............

# 686
Здравейте,
времето е ужасно ,но пък от друга страна е супер за сън-Дарка спи и аз си дремнах ,но сега си пийвам следобедното кафенце!
Бюти,и на мен ми е мъчно за замирането на темата ,но явно е нормално! А за тръшкането говори ми ,говори ......вчера почти легна в един гьол ,кална ,зарязах я и тръгнах към входа ,последва жално мамоооо и стана да ме догони ! Инатчета са и сега май се иска наистина да сме твърди ! Sad
Деска ,дано скоро поолекне на работа и да имаш възможност да драсваш по някой ред! Hug А за периодите съм напълно съгласна!
Пожелавам ви хубав ден ! Hug

# 687
  • София
Лора пък не тръгва да ме гони Confused  Пробвах - минавам доста разстояние, тя ме гледа, но не се трогва.  Даже много често тръгва в другата посока.  Аз се притеснявам да я оставям надалече от мен сама, защото може да стане и да хукне към улицата. 

# 688
Здравейте.

Бюти , и Алекс е така - хич не го интересува, че се отдалечавам, даже си тръгва накъдето е решил  Confused И той е започнал да се тръшка, придружено със силно пищене, което кара всички в радиус от поне километър да се обърнат  Rolling Eyes, И той иска само Маша и Мечока, може да ги гледа 24 часа, все едно и също, ходи ми с телефона, гледа и там, и на лаптопа  ooooh! Ако го спра направо настава война. Ама съм въвела малко режим тия дни, че не се издържа, не искам по цял ден да виси на компютъра. Сърди се, но това е положението  Crossing Arms Иначе му разрешавам бисквити, мече Барни и топчета на Нескуик, само това от сладките неща.
Да ви се похваля - утре отивам малко при сестра ми във Варна, самичка  bowuu Мейдънли, мисля че питаше - Яни вече е на 6 месеца и малко Simple Smile Нямам търпение да ги видя, а и всички приятели и колеги са там, много ми липсват. Отсега съм се уговорила да разпуснем малко, толкова съм се затъжила за тях  Flutter

# 689
Здравейте на всички! Да Ви кажа честно...тотално съм се отчаяла, днес дори ми минават мисли през главата да водя сина ми на психолог. Да, чета, че повечето се тръшкат и правят какви ли не своеволия, но на мен вече много ми идва. Сигурно с всички е така, но аз съм се докарала до там, че нито вкъщи сме добре, нито навън. Като стане време да излизаме и да му взимам храната, просто ми иде да се застрелям. Всеки път е едно и също - отиваме на площадката - следват писъци и ревове за люлките, не може да изчака и 1 мин докато се освободят, тръшка се, крещи... Ок, преживявам го това някакси, някоя майка се смили и освободи люлката, защото иначе трябва всички да оглушеят в радиус от 200 метра. Добре, следва люлеене, да кажем успокоили сме се, всичко е ок. Да ама не. След това е подобен рев за всичко и непрекъснато. Удряме децата наоколо просто ей така (т.е. опитваме се да ги ударим) без някой нещо да му е направил.Искаме всички играчки от всички деца и се борим за тях и ей така ... всеки ден. Казвам му, че не трябва, отделям го от ситуацията, разсейвам го с нещо друго...и след малко същото. Често не иска да върви, носим се... Понякога сценките са, защото му се спи, но в крайна сметка ставаме в 8-8.30, а храната я взимаме към 12. Все си мисля, че трябва да издържа до към 12.30 без особени драми, като подобни ситуации се случват още към 11h, но не. Всичко пробвах, прочетох какви ли не книги за подобно поведение, прилагам всичко, което пише, друг път решавам, че ще действам както преценя аз... всякакви методи, но резултатът е един и същ... КОШМАР! Незнам къде греша... просто вече незнам какво да правя... Изчерпах се и само се чудя аз ли толкова не мога да реагирам правилно и защо моето дете е толкова трудно и къде греша...

Общи условия

Активация на акаунт