ЗА или ПРОТИВ доп. точка за критерий "Постоянен адрес" /за София/

• 13 405
  • 386
  •   1
Отговори
# 90

С уговорката, че е намерен начин да се преодолее сложния казус, в който родителят не може да се върне на работа, ако няма ясла, а в тоя случай няма да има ясла, ако не се е върнал на работа. И също така, ако отметнем майките с породени деца, които са вкъщи по майчинство, но това не трябва да значи по-голямото дете да е лишено от ясла автоматик.

Тъй де. Все са работещи родители. За мен майки в майчинство са си работещи родители. Така е и по софийските критерии.

Естествено, че за да се върне някой на работа, трябва да осигури алтернативна грижа за детето. Имах предвид, че не считам за обосновано да се дава дете на ясла просто, защото майката много се е уморила, примерно. И такива случаи съм срещала.

# 91
  • До хладилника, който обичам
За мен майки в майчинство са си работещи родители. Така е и по софийските критерии.
Според теб и мен да, но според новите пловдивски критерии не е - за дете, чиято майка е в майчинство за гледане на друго дете, се получава само една точка Rolling Eyes

# 92
Нали майчинството е част от осигурителния стаж, доста странно ми се струва това - тогава ако случайно си в болничен докато кандидатстваш гориш:)

# 93
За мен майки в майчинство са си работещи родители. Така е и по софийските критерии.
Според теб и мен да, но според новите пловдивски критерии не е - за дете, чиято майка е в майчинство за гледане на друго дете, се получава само една точка Rolling Eyes

По тази логика ако таткото се разболее и излезе в болничен, също трябва да му вземат точката. Или когато е в отпуск, временно да му я отнемат, че да не се класира детето в неподходящ момент.

# 94
не мога да разбера, постовете ми не се виждат

# 95
Уседналост и данъци не са равностойни неща.
Поради което ще са отделни критерии с отделни точки.
Аз не виждам ползите, поради които много хора се водят по лична карта в родните си места, въпреки че от години притежават жилище, живеят и се трудят в София. Това не ви ли затруднява в ежедневието?  newsm78
Изключвам две жалби в КЗД, където жалбоподателите загубиха интерес още преди нещата да стигнат до съда.
Сигурно са им приели децата, докато се задвижи бирократичната машина. Simple Smile

# 96
Хич не ме затруднява даже по лична карта да не съм от София - нито мен, нито колата ми:)

# 97
Искам да попитам, защо родителите пишат къде работят, когато кандидатстват в системата и това може да се провери в НОИ? Защо не го удостоверяват след приема? Това ми дава основание да смятам, че в софтуера е заложено предимство за големите данъкоплатци (фирми) и държавните учреждения, въпреки че това предимство не е заявено публично. И няма начин да ме убедите в противното, щом критерия е заложен предварително!

# 98
Ами удостоверява се след приема - нали трябва да се носи служебна бележка. Това за големите фирми дори не съм си го помисляла - а защо да се дава предимство на държавни учреждения и това да не е записано - ако беше така, сигурно щеше да бъде посочено. Ако 25 деца са все с родители в министерства, а приемат 24, какво правим?

# 99
  • До хладилника, който обичам
Doro, Ели Х го написа черно на бяло - единствените данъци, които отиват в местната община, а не в държавния общ бюджет, са данък имот и данък МПС. На какво основание ще делиш хората тогава? А тези, които живеят в София, но нямат жилище и МПС? А тези, които имат кола с номер, започващ със С/СА, т.е. данъците им отиват в София, даже да не живеят там - те какво?

Аз също познавам куп народ с постоянен адрес в друг град, които от години живеят и работят в Пловдив. Не виждам никаква причина човек да си сменя постоянния адрес заради кандидатстване в детската градина, това не носи просто никаква разлика.
За избори единствено се иска декларация къде ще се гласува, ако постоянният адрес е друг... нищо повече. Гласът по изборите е ценен и търсен. Докато проблемът с детските градини до голяма степен е оставен в ръцете на самите давещи се, както се вижда и от тази тема, в която сума народ се чуди на какъв признак да дисквалифицира друг куп народ, по простата причина, че всички имат равни права, но местата не стигат за всички.

# 100
Искам да попитам, защо родителите пишат къде работят, когато кандидатстват в системата и това може да се провери в НОИ? Защо не го удостоверяват след приема? Това ми дава основание да смятам, че в софтуера е заложено предимство за големите данъкоплатци (фирми) и държавните учреждения, въпреки че това предимство не е заявено публично. И няма начин да ме убедите в противното, щом критерия е заложен предварително!

Аз ще мога да те убедя, че не е  Stop Hug поне в частта за частния сектор. Шефът ми е един от големите данъкоплатци, а да не ти показвам моето дете на кое място е в класирането по точки.
Такива фирми, както се сещаш, имат мнооого служители, мноого майки и мнооого деца /дай боже и собствена корпоративна детска градина/. Та ако всички тези деца тръгнат да ползват привилегии, ще свършат местата в градините само от тях.  Laughing

# 101
И най-вероятно наистина няма да съдя общината. Няма да се главоболя, въпреки, че ако не в бг (умишлено е с малки букви), то в Страсбург е напълно възможно да си намеря правата. Но няма да го направя, спечелихме зелена карта и ще отидем да раждаме и гледаме децата си другаде. А  вие си пишете и приемайте несправедливите системи и закони, в услуга предимно на паразитно живеещите малцинства. Аз ще се спасявам, друго не ми остава.
Само да попитам пак, защо след като децата са равни по закон аз не взимам издръжката на дете за детска градина, щом моето не е прието. Отговора за майчинството не ме устройва, защото моето дете не го приеха в ясли, майчинството ми изтече и си загубих работата, защото няма кой да го гледа. Майчинство се плаща 2 години, а в детска приемат от 3. В моя случай, когато детето не е прието, загубила съм си работата заради това и вече нямам право на майчинство какво да правя? Да ида да се метна отнякъде ли?

# 102
в САЩ привилегиите за майки са къде-къде по-големи...

# 103
И последно питане. Защо в детските градини не се извършват проверки на документите и обстоятелствата? Защото срещу 2000 лв. колко деца влезнаха... Пишат ги, че са болни и ги приемат и без системата. Как става това? Защо се допуска? И моля работещите в сферата да не казват, че не знаят за тези случай, те са обществено известни, както повечето корупционни схеми в държавата. Моята съседка от първия етаж не работи от години, роди, детето е в ясли, а ти си пие кафето и не се е затичала да работи. По този същия начин, който описах по-горе.

# 104
И най-вероятно наистина няма да съдя общината. Няма да се главоболя, въпреки, че ако не в бг (умишлено е с малки букви), то в Страсбург е напълно възможно да си намеря правата. Но няма да го направя, спечелихме зелена карта и ще отидем да раждаме и гледаме децата си другаде. А  вие си пишете и приемайте несправедливите системи и закони, в услуга предимно на паразитно живеещите малцинства. Аз ще се спасявам, друго не ми остава.
Само да попитам пак, защо след като децата са равни по закон аз не взимам издръжката на дете за детска градина, щом моето не е прието. Отговора за майчинството не ме устройва, защото моето дете не го приеха в ясли, майчинството ми изтече и си загубих работата, защото няма кой да го гледа. Майчинство се плаща 2 години, а в детска приемат от 3. В моя случай, когато детето не е прието, загубила съм си работата заради това и вече нямам право на майчинство какво да правя? Да ида да се метна отнякъде ли?

В Страсбург се разглеждат случаи, в които е изчерпана всякаква правна възможност в страната на жалбоподателя. При липса на заведено и загубено дело, не виждам как точно ще се докаже това.

А за въпроса за издръжката - не съм Министерство на финансите, не решавам аз. Само знам, че до момента никой не е протестирал адекватно по въпроса. Т.е. правата не падат от небето, за съжаление.

Между другото, какво ще правиш ако в държавата, в която отидеш е въведен принцип за уседналост при ползването на социални и други видове услуги. Сигурна съм, че хората са интелигетни и не са се сетили да ви прецакат така. Но според теб би било справедливо, нали?

Общи условия

Активация на акаунт