Приемна грижа за бебе

• 6 369
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
  • София
а пък аз винаги съм се чудела, от къде го взимате този емотикон за пуканките, искам и аз  Cry

# 31
а пък аз винаги съм се чудела, от къде го взимате този емотикон за пуканките, искам и аз  Cry

Още от първия пост аз търся оня с пързалката...  Confused

# 32
Защо ви се струва измислена историята ? Thinking

# 33
       Може да е пързалка.
      Но има голяма вероятност да е истина. Хиляди българки изпадат в тази ситуация в живота си- забременяват, искат да родят,но нямат възможност да отгледат детето и нямат  подкрепа от роднини и близки. Откъде, мислите, са дошли всички изоставени дечица по домовете!? Какво невероятно има дотук? И в такава ситуация трябва , и е въпрос на уважение към себе си да потърсиш помощ от другите.
 И аз предпочитам да мисля, че е истина и отговарям сериозно, защото е напълно възможно някъде там , една отчаяна жена да стои зад монитора и да очаква нашите отговори .

Възможно е да е пързалка, в смисъл някой измисля история, за да види как ще реагираме, да прочете какво мислим. И какво? Темата обаче е сериозна, и истинска ,и много много банална.

Само на мен ли ми се струва , но не усещате ли  лека групова   паранойка на една група жени  тук? Дано не прерастне в масова психоза. И мен май почна да ме хваща...

# 34
       Само на мен ли ми се струва , но не усещате ли  лека групова   паранойка на една група жени  тук? Дано не прерастне в масова психоза. И мен май почна да ме хваща...

И моите наблюдения са такива .
За този подфорум .

Интересно ми е защо ? Thinking

# 35
Добрите хора, които са готови да гледат детето безвъзмездно, ми дойдоха малко в повече. Какви са тези добри хора - роднини, познати, непознати? И как една майка, която държи на детето си, ще го повери в ръцете на "добри хора", ако те не са роднини или намерени чрез държавна институция? Що за безотговорно отношение? Започва да прилича на пързалка. Съжалявам, до скоро съчувствах на авторката, сега взе да ми става безинтересно. А докато тя още мисли,  безопасните за аборт седмици ще се изтърколят.... и ще започнем да събираме кой каквото има, за да й помогнем. Не съм циничка или безсърдечна, но няма да участвам.

# 36
Искам, искам три деца! Много ги искам - банално и тривиално, прочувствено и силно желание! Често се среща.

Ама имам едно.

И блъскам по 12 часа на ден, за да мога да го вдигна на крака. И като ги изблъскам тези 12 часа ходим да играе с приятели футбол, учим уроци до 10, след това чета приказки, приспивам, пера, готвя и доработвам, защото освен това имам и други роднини, каквито има и дамата, и които вече също стават зависими от нас... И така ден след ден, както почти всички жени в България.

Това също е банално, тривиално и силно разпространено.

Танюшка, ако мислиш, че е наистина, че това е сериозно, ти, която си се сблъсквала с последиците от по един или по друг начин захвърлените деца било то от Антилигентни и позитивни, или не до там дами не ти ли си повдига? На мен да - от това искам...

И изведнъж се появяват добри хора с известие... Може и да се договорят. Пак ще кажа - горките деца! И сегашното и бъдещото.
Не ми се пише повече...

# 37
Така, значи, защото аз първа извадих пуканките и защото не обичам непознати хора да ми лепят психиатрични етикети, ще ви кажа:

Не ми се връзва цялата история. Прекалено интелигентно, прекалено последователно и обмислено написано за една объркана жена. В същото време с толкова малко конкретна информация и избягване на въпроси, че ми е трудно да го повярвам.

A окончателно се убедих, когато прочетох ето това:
"Тази моя тема може да даде отговори и на други мами, попаднали в подобно положение. За жалост наистина никъде не срещнах да се дискутира подобен проблем. Сякаш е някакво табу…."

Честно казано, ако аз бях в такава позиция и дотам самотна, че да търся по тази начин подкрепа от форум, хич нямаше да ме е еня за социалните табута и за позицията на жената в България като цяло. Смея да твърдя, че познавам много и най-различни хора. Не познавам никой, който в такава ситуация би писал по този начин.
Ако авторката чете, да ме опровергае.

Който иска, да се просълзява от милите хора, които щели да се грижат за детето. А за майката ще се погрижат ли? А за по-голямото дете?

И да допълня и аз мамаИра, ако знаете само какви идеи имам за бизнес, свързан с пътуване по цял свят, в една пазарна ниша, ама на, отивам да готвя за домочадието и да пера чорапи.

Параноята в обществени форуми е всъщност необходима.

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 19:36 от маймуна

# 38
  • Варна
Другото, което понамирисва е ... пишете, имам нужда от всяка ваша дума, пишете и ми говорете всякакви неща, всички сте прави... smile3508

# 39
Още първата публикация е толкова... натъкмена, да речем, и с толкова явни несъответствия, че втори прочит не е нужен, за да се забележат. Следващите само потвърдиха впечатленията ми. Но да ги посочвам изрично, означава да подхранвам нечие въображение, което аз категорично отказвам да правя. Винаги се чудя защо някой захранва подобни... ъъъ... недоразумения, понякога на 50-80-100 страници.

# 40
  • Вън от пространство и време
И на мен още в първия пост по начина на изказ ми се струваше, че чета младо момиче, пък тя пише, че е жена на 44, преживяла доста несгоди и бореща се сама с живота в момента. И аз съм си голям инфантил, но все пак последните 20 години от живота ми ме понаучиха да го гледам от малко по-различен ъгъл.

# 41
 А мен последните 20 години от живота ми ме научиха да не съдя никого.  Научиха ме, че хората са най-различни и че има хора, които изобщо не приличат на мен, но и към тях трябва да бъда толерантна.Научиха ме също, че това от което се възмущавам най-много, ми се стоварва на главата.
 От приемната грижа  научих, че има хора ,които не се справят със живота, така както например се справям аз, но това не трябва да е повод да ги критикувам.

# 42
Мен също нищо не ме учудва и съм склонна да повярвам на тази история .
Възрастта не е критерий , че си способен да вземаш самостоятелни решения или , че си в състояние да поемеш отговорност за живота на дете .
Имам позната на 44 години , неомъжена , ако забременее , ще направи аборт , сигурна съм , защото мама няма да разреши да има дете без мъж ! Rolling Eyes Rolling Eyes
Бях писала за моя близка , която кара 54 , но иска да осинови дете , без работа е , няма и спестени пари , не е добре здравословно , обаче не се е отказала от осиновяване ...

Та - разни съдби , различни хора , жалко за децата , които ще са потърпевши ...

# 43
  • Вън от пространство и време
Танюшка, не става дума да съдим или да не съдим някого.

Този подфорум е за взаимопомощ и е хубаво да влизаме тук и да пишем наистина за взаимопомощ, а не да си измисляме истории за да видим как ще реагират другите, позитивно настроени за истинска помощ хора.

# 44
Танюшка, не става дума да съдим или да не съдим някого.

Този подфорум е за взаимопомощ и е хубаво да влизаме тук и да пишем наистина за взаимопомощ, а не да си измисляме истории за да видим как ще реагират другите, позитивно настроени за истинска помощ хора.

Ти мислиш , че историята е  измислена.
    Аз пък мисля, че  е истинска .
 Как можем да  докажем истината, освен някоя от нас да се срещне с жената и да провери.
   Или пък просто да закрием темата и да забравим случая.
Но и на мен повече не ми се дискутира.

Общи условия

Активация на акаунт