Брюксел 2

• 64 809
  • 608
  •   1
Отговори
# 315
Bastet e отговорила. Транспорт до старата част е необходим само в Гент. Трамваят е номер 1. Спирката се намира в ляво от гарата, на около 50 м. Спирката на която трябва да слезете е "Кьоренмаркт" - тя си е основна спирка за начало на обиколката. Да се внимава за навръщане - взима се пак оттам, но от съседна улица - самите спирки се водят перон 1, перон 2 и т.н. Май тази беше перон 4. Билети... ще ви трябват 2 на човек. Ние не успяхме да се оправим с вендиг машините на гарата, т.е. да открием позиция за градския транспорт, беше неделя, киоските не работеха, отидохме на гише и ни дадоха 2 карти за по 5 евро newsm78, а аз исках да купя 4 билета. Дали това не беше еднодневна транспортна карта, дали бяха някакви уикенд завишени цени - не разбрах, защото мъжът ми говореше на френски, а той изобщо нямаше представа от цялата практична информация, с която се бях подготвила предварително Mr. Green Както и да е - на фона на всички други разходи... Мисля, че на спирката имаше автомат, но ние вече бяхме взели нашите карти.

Не препоръчвам много да се ходи в ден неделя в Гент, защото две от най-хубавите църкви не работят в неделя. Като цяло в много от църквите и в другите градове в неделя има само меси и не можеш да се разхождаш в тях и да правиш снимки.

Не разбрах въпроса за разписание на автобусите - за къде? За градовете ли? Железопътния транспорт е толкова добре уреден, лесен и бърз, че не виждам смисъл да се ползват автобуси.

# 316
  • Бургас
Благодаря за отговорите!Ще пътуваме до тези градове през седмицата.За влаковете знам.Исках да разбера дали някой е ходил с автобус и как варират цените?

# 317
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
здравейте, искам да попитам някой ходил ли е в Брюксел докато има цветен килим? Знам, че е на 2 години и през 2016г. трябва да има някъде около 14-19,08, но не знам подробности, ще се радвам, ако някой който го е видял сподели. Благодаря!  bouquet

# 318
# 319
Момичета,
в какви рамки се движат евтините самолетни билети за Брюксел напоследък?

# 320
Момичета,
в какви рамки се движат евтините самолетни билети за Брюксел напоследък?

Аз си купих преди месец с отстъпката на Уиз Еър за 60 лв. двупосочен!!!

# 321
Ще имам свободен ден в Брюксел, моля за предложения какво още да видя. Била съм в Брюж, Гент и Анверс вече.

# 322
  • Луната
Ще имам свободен ден в Брюксел, моля за предложения какво още да видя. Била съм в Брюж, Гент и Анверс вече.

Интересен град е Льовен. Намира се наоколо 20 минути от Брюксел с влак. Горещо ми е препоръчан и при следващото ми посещение в Белгия мисля да го посетя. Simple Smile

# 323
Daniela Mihaylova,
мерси!

# 324

Интересен град е Льовен. Намира се наоколо 20 минути от Брюксел с влак. Горещо ми е препоръчан и при следващото ми посещение в Белгия мисля да го посетя. Simple Smile

Да чувала съм - университетски град, но малък - за цял ден може би не става. Чудя се до морето да отида - Остенде например?

# 325
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
благодаря!   bouquet

# 326

Да чувала съм - университетски град, но малък - за цял ден може би не става. Чудя се до морето да отида - Остенде например?
Монс? Нещо ми се върти в главата, че бил интересен, май тази година или миналата бил... нещо си...
град на, столица на, нещо културно-историческо .... Стягам се за пътуване и нямам време да проверявам, даже в момента не се сещам близко ли е до Брюксел, далече ли...

# 327
Мерси за предложението. Близо е - на юг от Брюксел, към Франция. Градът е франкофонски и затова по-богат е френският вариант на инфо-то в Уикипедия.

# 328
Сега, когато бяхме в Брюксел, мъжът ми, който е работил във Франция и посещавал Белгия, ми каза, че тази част /френската/  е по-красива.... Така че, за 1 ден - пробвай някой от тези градове. Влюбих се в белгийския транспорт - влакчето, и след час, час и половина, или дори за половин час - виждаш нещо ново и интересно.

# 329
  • пак на Рив Гош
Монс? Нещо ми се върти в главата, че бил интересен, май тази година или миналата бил... нещо си...
град на, столица на, нещо културно-историческо .... Стягам се за пътуване и нямам време да проверявам, даже в момента не се сещам близко ли е до Брюксел, далече ли...

Монс тази година е европейска столица на културата  Peace: http://www.mons2015.eu/en

Аз гледах наскоро един репортаж по телевизията за тази изложба на картини и скици на ван Гог по случая: http://www.mons2015.eu/en/vincent-van-gogh-in-mons

Общи условия

Активация на акаунт