С какво сме известни?

• 15 928
  • 349
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не сме известни с нищо. Ако ни познават ни познават ни или от зимния и летен туризъм (главно с известни с факта, че у нас е потресаващо евтино) или от криминалната хроника. Разбира се, и от негативните и компрометиращи филми за нас правени от наши сънародници в Холандия, Франция и тн. В Испания повече ни знае със Стоичков, но като цяло  жителите на западна Европа не правят голяма разлика между страните от източна Европа, да не говорим за Щатите.

# 16
  • UK
сред сърбите сме известни с Бойко, доста вицове знаят за него

# 17
  • София
Известни сме с безропотното си гърбене, понасянето на всякаква робия и тоталното си незачитане на и без това редките и велики личности, имали нещастието да се родят тук.

А иначе, наскоро лекинко ни прослави Кубратчо....Вече все по-често ще ни прославят подобни...физиономии.....

Обаче...обичам си България и не бих искала да живея другаде....

# 18
.. и сме трети по умност в света.
Kой и кога ни измести от второто място?

# 19
С нищо.

# 20
Я ми покажете тая статистика.
Защото попаднах на някаква, където сме мнооого далеч от първите места и дори САЩ ни превъзхождат по интелект.

# 21

Гадните мароканци.

http://wiki.answers.com/Q/Which_Country_Contains_the_Most_Intell … ople_in_the_World

Едвам го намерих пак. Евреите са първи, нали не бъркам.

# 22
  • Bapнa
Напоследък сме известни и като страна, в която може да се заснеме много евтино филм. Поне няколко чужденци, с които се запознах твърдяха така

# 23
С циганията.

# 24
Много сте негативни.

# 25
Какво ви притеснява? Зависи в кои кръгове на чужбината се движите.

Аз се движа в кръговете, дето обръщат внимание на хубавото.

Някои хора ама наистина се кефят на Котоошу и киселото мляко. Не е поза- не може да се конкурираме с Хелоу Кити, но са си готини работи.

# 26
Зависи кого питаш.
За руснаците - с хубаво Черноморие и евтини имоти.
За рускините - с по-ниски цени на световните марки, защото сме в ЕС , както и с разрешението да продаваме кожи.
За ирландци,англичани, подобие - с ниските цени на алкохола.
За турците - ... по спа центровете си търсят масажи с Хепи Енд.  Sick

Поне това се сещам в момента.

# 27
Сетих се за една случка-обяснявам аз откъде съм и тъй като ми е пределно ясно, че никой не е чувал за България реших да им помагам на хората като обяснявам, че сме точно над Гърция (не може да не са чували за древните цивилизации, си викам аз) Та, обяснявам си аз как моята родина се намира над тази световноизвестна древена цивилизация и в отговор получавам-"Хм, малко ми е трудно да  си предствя къде точно е Гърция на картата!" Шах и мат.  Та с какво казвате сме известни, а?

# 28
  • София
Какво ви притеснява? Зависи в кои кръгове на чужбината се движите.

Аз се движа в кръговете, дето обръщат внимание на хубавото.

В каквито и кръгове да се движиш повечето не знаят нищо или не се интересуват от нашата страна. Дори образованите хора, които имат понятие от география чисто като идея сливат Източна Европа в едно цяло понятие, от което просто не се интересуват.
Французите най- много да се сетят за Цветан Тодоров, но защото са го учили за матурата по философия. А Испанците навремето за Стоичков или за Сакса.

ПП По същият начин предполагам за повечето тук страните от Латинска Америка се губят някъде по Копа Кабана, а Африка с две три известни туристически дестинации или познати от новините с войни и тн. Въобще, хората имат тесен поглед върху света и това в голяма степен е съвсем нормално. Ние знаем уж повече за по- богатите от нашата страни, но защото всеки има емигрирал роднина или приятел, мнозина мечтаят или планират да емигрират и доста хора пътуват поне в Европа.

# 29
ха-ха, и аз се придържам към Гърция, като ориентир, а съм на 1400 км от София:)
има хора знаят къде е родината ми, но не мисля, че има нещо с което да я свързват.
Е, хайде, мога да ви кажа едно нещо Simple Smile
"maggioranza bulgara"  е израз, който означава 'българско мнозинство"  и за съжаление се употребява достатъчно често, за да го запомня -  касае съмнително пълно единодушие при гласуване/обсъждане. Тоест, лишен от свобода дебат. Употребява се в негативен контекст, когато напр. всички от опозицията гласуват 'като един'. И подобни. Или в журналистиката, пресата, когато се обсъжда свободата на словото например съм чувала по радиото няколко пъти да сравняват ситуацията с 'българско мнозинство' т.е лишено от свободно слово притиснати преса и медии.
това естествено е възникнало сигурно по времето на комунизма, но изразът битува и до днес, както и мнението, че нашите медии са потиснати и несвободни.

Общи условия

Активация на акаунт