С какво сме известни?

• 15 924
  • 349
  •   1
Отговори
# 30
  • Стара Загора
Розите и розовото масло!!

# 31
  • Там,където се събуждам щастлива.
За съжаление, с нищо запомнящо се. Дори и тези, които са били на нашето Черноморие, много рядко повтарят. В моят първи учебен час, винаги препитвам познанията по география  Wink (с надежда, че ще остане в мозъчетата им къде е България). Колегите ми се образоват чрез снимките ми във Фейсбук.

Не знам колко сме интелигентни, но вчера четох за едно изследване, в което сме на дъното за подготовка и знания на нашите ученици. Споменават, че има добри училища, които са предимно в София и някои други по--големи градове В провинцията, обаче, нещата са трагични. Замислих се, дали е така....

п.с. Тук има наименование "български модел" за специфично отваряне на вратите при обири по домовете.

# 32
Понеже ми стана криво от негативните неща искам да кажа нещо позитивно:)

В Япония и в един супермаркет ( японците са много мили и любознателни хора) случаен човек ни попита от къде сме и когато казахме, че сме от България се усмихна с най-очарователната усмивка и възклинка "Йогуртто"!  Стана ми много, много приятно:)

# 33
Един мароканец ме беше питал за Ралица Василева. Иначе за киселото мляко най-вече.

# 34
В САЩ на различни хора сме известни с различни неща.

По-старо поколение американец от ирански произход - не спря да повтаря за българското сирене, че било най-доброто.
Младеж бил ходил във Варна на сватба, било красиво.
Стоичков са споменавали.
Един американец каза че българската кухня много вкусна. Имал гадже българка и за това знаел.
Много сме известни също с народните танци и българската народна музика. Някои американци свирят на българска гайда дори професионално.

Но повечето местни американци не знаят много, освен че сме бивша комунистическа държава.
И това че не ме свързват с нищо, в повечето случаи ме радва, защото

веднъж бях на интервю за работа и жената ме попита откъде съм, след което тя ми каза, че нейният съпруг току-що се върнал от конференция в София и все още провеждал лечение, защото го ухапало БЕЗДОМНО КУЧЕ.
Много неприятно ми стана че вече сме известни и с бездомните кучета. зА тукашните държава с бездомни кучета си е държава от третия свят. Няма нужда да споменавам че не получих работата.

Друг един кореец с обвинителен тон ми каза, че го измамили пред чейндж бюро, когато се опитал да обмени долари за български левове.

Ето защо когато не сме известни с нищо, в повечето случаи ми олеква.

# 35
  • Kопенхаген
Онзи ден на доктора като му казахме, че сме от БГ той умело, но със силен акцент каза ,, Стоичков ,, че чак не стана нужда да повтаря.

Иначе с какво сме известни с източването на банкови карти, с хакването на сайтове, с красивите си умове  Grinning

# 36
С таратора. С хубави жени и хубаво вино.
Ох, щях да забравя и шопската салата  Crazy

# 37
  • Най-сетне у дома
Какво ви притеснява? Зависи в кои кръгове на чужбината се движите.

Аз се движа в кръговете, дето обръщат внимание на хубавото.

Някои хора ама наистина се кефят на Котоошу и киселото мляко. Не е поза- не може да се конкурираме с Хелоу Кити, но са си готини работи.

Съгласна съм, че много зависи от това в каква среда питаш "С какво познавате България". От някои от чужденците, с които говоря, научавам много повече за страната ни, отколкото предполагах, че е възможно. От холандци разбрах защо точно сме смятани за небезопасна външна граница на Шенген (доста различна версия от това, което излиза по БГ медии). От представители на всевъзможни европейски държави чух, че България води политика, която я прави да изглежда като троянски кон в общата енергийна политика на ЕС (заради заигравките с Южен поток и т.н). Всеки белгиец в транспортния бизнес знае де е България, понеже наистина подбиваме цените на работната ръка в тази сфера. Наскоро имаше там двудневни стачки от шофьори на ТИР и страната ни се споменаваше много често. Прибалтийците ни помнят като неофициална съветска република с добри консерви (нещо в духа на "българското мнозинство" на 10 c's). Иначе чувам и хубави неща, но те са много различни, в зависимост от това кой къде е бил и какво му е харесало. Поне в Европа не ядат доматите с колците. На други контитенти е друго - не можеш да знаеш всичко за целия свят.    

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 22:26 от Saule

# 38
  • София
Не сме известни с нищо. Ако ни познават ни познават ни или от зимния и летен туризъм (главно с известни с факта, че у нас е потресаващо евтино) или от криминалната хроника. Разбира се, и от негативните и компрометиращи филми за нас правени от наши сънародници в Холандия, Франция и тн. В Испания повече ни знае със Стоичков, но като цяло  жителите на западна Европа не правят голяма разлика между страните от източна Европа, да не говорим за Щатите.
+1

# 39
В Англия сме известни и с Пламен Петков, Praynig който спаси британчето и се удави.Нещо което няма да забравят скоро.

# 40
Съфорумци ... събудете се малко какво е това случващо се тук?
Добре почвам да изброявам с какво сме известни в различни насоки:

1. Колкото и да ви е странно, това че пишем в този форум има връзка с Джон Атанасов - българин!
2. Природата в България е неповторима ... така е нямаме палми и незнам си какво но и там където имат палми нямат това което имаме ние, но за разлика от нас се гордеят с това което имат!
3. Най-старото златно съкровище откривано някога е във Варна - става дума за целия свят ... и не става дума за някакви тъпи камъни като стоунхендж или няква дупка като гранд каньон ... а за НАЙ-Старото Златно съкровище!

и още много много ама наистина много неща сме дали на света и ако бяхме поне малко по-големи родолюбци щяхме да сме доста по-добре!

ето линк да четете и подробно инфо с какво да се гордеете!
http://www.manager.bg/news/10-prichini-da-se-gordeem-che-sme-balgari

# 41
  • София
Ами ние знаем с какво да се гордеем. Въпросът е, че чужденците не знаят в какво ние сме "по" и "най".

В Естония и Полша ни знаят като нацията, която кима обратно за "да" и "не".

За съжаление съвсем скоро, когато се запознах с македонци и сърби ме питаха дали слушам Андреа и Азис  Confused

# 42
  • София
Темата е не с какво се гордеем, а с какво сме известни в момента.

# 43
Ок щом думата е "известни" смятам, че сме известни с тези неща ... които изброих по-горе, дори понякога чужденците знаят по-добре от самите нас ...

# 44
Със Стоичков съм получавала най-често отговор. Един арабин ми спомена, че по Ал Джазира имало репортаж, че в България се правят черни магии. Беше много впечатлен и ме караше да му разказвам подробности. Пусто обаче не можах много да го просветля.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт