С какво сме известни?

• 16 028
  • 349
  •   1
Отговори
# 90
Щото си е Дилма, *Dreaming , затуй. Питай, ако не ми вярваш, македонците.

А иначе жената си е веднъж, спор тука нема.

# 91
  • Сопот, Пловдив
Дилма се казва  Peace . Ходех с бразилец, когато я избраха, та зная  Grinning . Но и тя е българка, горе-долу, колкото сина ми е бразилец  Laughing . Е, малко повече всъщност.

# 92
В Южна Америка с мартениците, много им се кефят Peace

# 93
В Щатите има една документална поредица, много интересна, която се казва Who do you think you are и става в-с за звезди, които с помощта на известен сайт ( спонсор, сигурно) търсят и намират своя произход,  или детайли от семейната история.
В един от епизодите Рита Уилсън търси историята на своя баща Халил мисля че се казваше, което я отведе в Гърция, после в България ( Смолян, Пловдив и София обиколи + архиви, разговаря с хора и намери свой чичо в Смолян). Трогателен епизод, може би най-силният, който съм гледала.
Според мен вероятността Рита Уилсън да е направила повече за българската популярност от Джон Атанасов е доста голяма:) Предаването е в прайм тайм и около историята на човека се разказва и за местата, епохите... беше много интересно и самата аз научих доста неща, които не знаех.
Дават го и по Хистори. Ама английският му вариант.

# 94
Ей такива неща трябва да се купуват като формати, а не .. простотии:)
/изказах се като 130 годишна, но .. не съм ли права, кажи:))

# 95
Ей такива неща трябва да се купуват като формати, а не .. простотии:)
/изказах се като 130 годишна, но .. не съм ли права, кажи:))
Ами не знам... аз само Хистори и Бейби ТВ гледам. И не се оплаквам.  Mr. Green
Иначе сигурна съм, че и тук ще има успех. Има страхотни фамилни истории и у нас, пълни с превратности, перипетии ...

# 96
освен това епизодът с Рита Уилсън ми доказа нещо, което не предполагах че е истина т.е има архиви. Вярно  може би не много назад, но има. Тя баща си го разплете от деня му на раждане до бягството от Бг всичко се пази. Не искам да ти казвам какво става в страни, като Италия - Мариса Томей се заби в някаква църква на о-в Елба и разплете незнам си колко поколения, а Гуинет Полгроу благодарение на еврейски архиви дръпна със 7-8 поколения назад!! Страшно шоу е това.

# 97
Family accused of $100K T.J. Maxx theft

Five Pinellas County men were accused of defrauding financial in … redit-card scheme

Arrested Bulgarians caught on tape spilling beans in cop car in native tongue

Приятно четене.  Simple Smile Последната статия, може да влезе в класацията за престъпници с "остра" мисъл.

# 98
  • Варна
освен това епизодът с Рита Уилсън ми доказа нещо, което не предполагах че е истина т.е има архиви. Вярно  може би не много назад, но има. Тя баща си го разплете от деня му на раждане до бягството от Бг всичко се пази. Не искам да ти казвам какво става в страни, като Италия - Мариса Томей се заби в някаква църква на о-в Елба и разплете незнам си колко поколения, а Гуинет Полгроу благодарение на еврейски архиви дръпна със 7-8 поколения назад!! Страшно шоу е това.

Извън темата, но на мен ми беше много интересно даваха потеклото на писателката  Дж. К. Роулинг (Хари Потър), която много се гордееше с френското си потекло, но... като задълбаха се оказа, че произлиза от семейство на германци от Елзас. Mr. Green

# 99
Според мен всеки чужденец остава с такова впечатление,с каквото нещо се е сблъскал.
Имам познат-американец а азиатски произход,който ще запомни България с хубавия таратор и гадната боза,други с алкохола и купоните.Когато шефът на мъжа ми разбрал,че го пращат командировка в БГ жена му потърсила в гуугъл и и излезли сайтове за компаньонки.Била се панирала много,че от летището мъжът и ще бъде нападнат от жени .Та вероятно за нея и познатите и сега сме известни с това.
С циганите,с Могилино например...от друга страна киселото мляко,фолклора. 
За евреите с едно,за либийците с друго,за летците с трето...или пък за свиневъдите  Laughing В моето село е селектирана специална порода шарена свиня  Laughing 
Малко ние сме със заблуда,че сме супер известни и киселото ни мляко и хубавите жени властват над света.
Да не говорим,че ако се срещнат с македонци ще останат с други впечатления..или с румънци за мартениците ни.

# 100
Забелязала съм, че българите отивайки някъде в друга държава, очакват някой да знае кои са от къде идват, какви са по история, нрави и т.н. , обаче ако някой не знае дори географското положение на страната, или пък изкаже нещо негативно по неин адрес се заклеймява като най-големия простак.

# 101
А трябва ли да знаят нещо за нас? Вие какво знаете за Буркина Фасо или Занзибар?

# 102
  • Варна
Забелязала съм, че българите отивайки някъде в друга държава, очакват някой да знае кои са от къде идват, какви са по история, нрави и т.н. , обаче ако някой не знае дори географското положение на страната, или пък изкаже нещо негативно по неин адрес се заклеймява като най-големия простак.

Ами простак е, не смятам че е висша форма на учтивост да се изказваш негативно за някоя страна, щом видиш нейни представители. Mr. Green

# 103
  • Варна
А трябва ли да знаят нещо за нас? Вие какво знаете за Буркина Фасо или Занзибар?

Не, не трябва разбира се. Няма нищо задължително, милиони хора живеят нормално без да знаят всичко за всеки.
Но ако да речем очаквам колега или гост от Буркина Фасо или Занзибар, ще се постарая да науча нещо за страната.

# 104
  • София

Не, не трябва разбира се. Няма нищо задължително, милиони хора живеят нормално без да знаят всичко за всеки.
Но ако да речем очаквам колега или гост от Буркина Фасо или Занзибар, ще се постарая да науча нещо за страната.
Може би, но повече хора, които е вероятно да срещнеш в чужбина нямат колега, роднина или познат от нашата страна и най- често не знаят нищо за нея. Изключвам хора от други бивши соц страни, те ни знаят, но и те горките не са мърдали навремето до по- далеч от България.

Общи условия

Активация на акаунт