С какво сме известни?

• 15 937
  • 349
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Те и новите руски доста се попрочуха по света и у нас.
Прочуха се, но добре че са те, немци и прочее, които идват у нас нито имат пари, нито имат навика да харчат или да оставят бакшиш.

# 76
  • София
И с волейболистите ни знаят.
Когато назряваше скандалът в националния отбор и Радо Стойчев и Матей Казийски подадоха оставки един поляк, фен на волейбола, ме информираше какво се случва тук. Бях в Полша тогава де.

# 77
  • Варна
След дългогодишното облъчване с българската природа, домати, кисело мляко и сирене, бях доста учудена при първите си излизания в чужбина.

Aми Трещи били сме доста известни с тях.. в началото на 20 век. Laughing
За съжаление след 100 години сме ос*али повода за гордостта ни.

# 78
Да е жив и здрав българинът Джон Атанасов, родил се, учил и израсъл, образовал се и се развил в нашето мило отечество!

Бъркаш, той даже не е роден тук. Не е правилно да се каже, че е българин. Той е американец от български произход.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD_%D0%90%D1% … D1%81%D0%BE%D0%B2

# 79
Да е жив и здрав българинът Джон Атанасов, родил се, учил и израсъл, образовал се и се развил в нашето мило отечество!

Бъркаш, той даже не е роден тук. Не е правилно да се каже, че е българин. Той е американец от български произход.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD_%D0%90%D1% … D1%81%D0%BE%D0%B2

Въх, да му се не види! Пък аз да не знам! Моля те, зарадвай ме, нали е завършил ИТ в СУ поне?! Да има нещо, което да ме топли в студените нощи след циганското лято.  Laughing

# 80
Може да е завършил МЕИ-Габрово, пък ние да не сме чували....

# 81
Може да е завършил МЕИ-Габрово, пък ние да не сме чували....

Не сте! Не сте! Сега вече знаете! Гордейте се вече!  Аз тъкмо тази сутрин се гордях с този ми ти българин. Ко знаш как ма стопли таз гордост! bowuu Тоз най- редовно го спрягат из патриотичните теми. Много съм му свикнала.

# 82
На Ванга името също се знае и слави по много ширини.

# 83
Джон Атанасов, който е българин по произход е работил в екип с друг човек, Клифърд -Бери.
Устройството се нарича  Atanasoff–Berry Computer (ABC), и е първото електронно дигитално устройство, прадед на компютъра. Истинскoто начало на компютрите ( онези, които заемат една стая и имат софтуер)е поставено почти по едно и също време от Оливетти, Сименс и IBM.  Това са  mainframe компютри, като в момента Оливетти ( Елеа 9003 се е казвал първият компютър) се кичи с короната, въпреки, че става в-с за седмици/месеци разлика в излизането на продукта, т.е няма особено значение кой е точно първият.
Със сигурност само много задълбочени специалисти или хора с някаква ултра-широка култура са чували за Джон Атанасов.  ABC е бил непопулярен продукт.

# 84
Прекрасно.
Сега- за българката Дилма Русеф можем да обменим биографични данни! Нея още по- я знаят по света каква е българка.
За нея помня как щяха за едното нищо да си я присвоят македонците- нали са ни братя по оръжие, пардон, по гордост.

# 85
На Ванга името също се знае и слави по много ширини.

Особено в братска Русия.

Аз пък се питам какъв % от нашето население знае Веселина Кацарова и Дарина Такова?

# 86
Не се ли казва Вилма ?

# 87
Не се ли казва Вилма ?

Важно е, че е българка!  Crossing Arms
И е Дилма, според светите информационни източници:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%B0_%D0% … D1%81%D0%B5%D0%B2

# 88
Не се ли казва Вилма ?

Важно е, че е българка!  Crossing Arms

Да бе ясно ама ти беше написала Дилма вместо Вилма,затова попитах  Wink
Много я знаят и са изключително очаровани от тази жена.

# 89
В Щатите има една документална поредица, много интересна, която се казва Who do you think you are и става в-с за звезди, които с помощта на известен сайт ( спонсор, сигурно) търсят и намират своя произход,  или детайли от семейната история.
В един от епизодите Рита Уилсън търси историята на своя баща Халил мисля че се казваше, което я отведе в Гърция, после в България ( Смолян, Пловдив и София обиколи + архиви, разговаря с хора и намери свой чичо в Смолян). Трогателен епизод, може би най-силният, който съм гледала.
Според мен вероятността Рита Уилсън да е направила повече за българската популярност от Джон Атанасов е доста голяма:) Предаването е в прайм тайм и около историята на човека се разказва и за местата, епохите... беше много интересно и самата аз научих доста неща, които не знаех.

Общи условия

Активация на акаунт