Отговори
# 570
Приемам съвети - МАрио заспива с 2-3 шишета вода, през нощта изпива още 1-2-3 шишета.Често се буди (или по -скоро не се и буди) с рев. ПО цяла нощ сменям памперси ,пижами,  чаршафи и протектори... (между кърменията на малката) . НА какво може да се дължи това и какво мога да направя за да спре това наливане с  вода ? newsm78
Роси, ТУК и ТУК има теми от други майки в същата ситуация. За съжаление няма отговор от д-р Михайлов.
Наскоро четох едни материали, където се споменаваше за това повишено пиене на вода, ех търсих сега, но не го намирам. Ще чета пак когато ми остане време, че са доста страници и ще ти пиша.

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 12:25 от dobra

# 571
Честит рожден ден на Боянчо,да е жив и здрав.
Съвет за водата не мога да дам.Ние сме добре,ходим на разходки и така,това е за сега ако има нещо интересно ще пиша.

# 572
Честито и тук на Боян:)Поли,да ви е здрав и много да си се радвате взаимно:)

Роси,понеже от две седмици Ая спи мнооого неспокойно..обмислях друго освен зъби...спомних си,че ако децата имат глисти спели страшно неспокойно,пробуждат се с рев...Тя не пие вода,но през няма и половин час се обажда.А до скоро не беше така.Е,има и симптом скърцане със зъби,но дали е при всички не знам...???Мисля да й проверявам аките няколко дни и да давам моркови повече,нали било полезно ако има проблем.Странно ще ми е да има глисти,не пипа нищо навън,освен люлка,пързалка...следя я да не си пипа устата,бършем се с гелове,кърпички...но знае ли човек...Та мисълта ми е следи го и за това,то сигурно има и начин за изследване,ама мисля да почакам още някий ден.Ако някой се сеща как може да се провери в дом.условия да сподели HugСигурно пак се филмирам,но това измислих тази нощ:)

Друго е да му е жега...и пак зъби,зъби,зъби...знам че като никнат пият много вода и по-скоро си чешат венците по този начин.

Офф как се оправяш сега и с малката на този фон...направо не знам... HugДобре че ти спинка тя поне.Че като си спомня Ая как летях наоколо..и тя пак се будеше...си представям как сега Ая пак се буди,понякога само като реша да стана от леглото,а да има и едно такова неспящо бебе... ooooh!

Днес беше хладничко,ама постояхме малко навън.Бяхме до бабата на половинката,ей като ревна Ая и не ще даже да я погледне,и дядото също.Чак след 10 минути взе да се очовечава,но обиколи макко и хленчи да си ходим...Абе бебешка работа.

Хубав ден!
Рика,дано всичко е наред с вас и скоро да ни пишеш Hug

# 573
Кали, вътрешно усещам, че нямате глисти ... но все пак вместо да се тревожиш пусни проби.
Скрит текст:
Продават се специални контейнерчета за фекална проба, винаги давай по 2 за проверка, взето от различни места на акито. Другото е да купиш "стъкълце" от аптеката. Сутрин, преди миене залепваш парче тиксо в/у ануса за секунда и после го залепваш в/у стъкълцето - даваш заедно с акитата в лаборатория.
За профилактика може да даваш смлени тиквени семки, сурови .... ей откога не ги бях споменавала  Joy

Роси, от прочетеното за нощното пиене на вода майките споделят, че най-добре да се мине на пиене от чаша. Тогава децата бързо намаляват количеството нощна вода.

Koqto, честито ти порастнало момче! Да е жив и здрав големия Боян!!!

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 17:31 от dobra

# 574
Честит рожден ден на Боян! Честит празник на koqto ! Жив и здрав да е малкият сладур!

Благодаря ви  Hug
Добра , мислех и аз да му давам от чаша..ама такъв панаир ще стане, че не знам... Той плаче на сън и се успокоява с водата. ТОва не е от скоро , не е от жега със сигурност. Общо взето неспокойният му сън е откакто се е родил. За 2 години имаме 2 нощи в които е спал. Надявам се да е примерно от зъб (имаме да вадим 4 кучешки и 4 най-задни кътника) , но това ставане и това сменяне на памперси по цяла нощ ме скапва. През деня също пие вода , но от шише със сламка, на обяд при обедното заспиване пак сме с 2-3 шишета... Ще говоря и с педи ,да пусне някое излседване 
newsm78

# 575
  bdbaloni на Боян на koqto!

# 576
Роси, аз имах подобен проблем с каката, това дете изпиваше огромни количества вода особено през нощта. Вкарах се в някакви филми, тъй като прочетох, че причина за жаждата може да е повишена кръвна захар и пуснахме изследвания. Слава Богу нямаше нищо притеснително и след време установих, че пие много вода точно защото пробиват последните зъби. Просто водата я успокояваше. Когато изникнаха всички зъбки от само себе си престана.

Какво ли се случва с Рика? Дано скоро да ни зарадва! Hug

Успешна седмица на всички!

# 577
И аз често надничам в темата тези дни , заради Рика.Предполагам ,че щом не пише във форума е в болница и вече гушка малкия бонбон. Hug
 При нас в детската обявиха карантина заради варицела, имахме лошия късмет точно ,когато я обявиха да не сме там и сега в къщи до пети декември.Днес ходих да се разправям със сестрата тъй като това е втора поредна карантина/веднага след първата/ от варицела а при първата каката беше контактна с болното,според мен няма смисъл да не я допускат в детската,а и при условие,че и второто дете ,което се разболя и е най-добрата приятелка и почти винаги е в контакт с нея. Ако се разболеят още няколко деца ,отиде до напролет в къщи. ooooh!

Хубава седмица на всички!

# 578
Здравейте,
ние сме в серия от болести. Кой повръща, кой има разстройство, кой хрема, ужас някакъв. Вирусите се въртят между Сияна, батко и и баща им. Аз чак не мога да смогна да давам лекарства.... Crazy
Казах, че ако има една седмица, без някой да е болен, ще почерпя Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Какви са тия вируси, какво е това чудо, вече ми се реве.... doh
На всичкото отгоре се оказа, че всички детски клубове за нашата дата са заети и детското парти ще е у нас. Ами като имам 2-ма рожденника през 2 седмици, кой да се сети да запази от преди месец... Thinking ooooh! И съм леко депресирана, че ми се провалят плановете, ама повярвайте ми, направо си губя мисълта на моменти какво трябва да се направи.... Crazy С толкова грижи и ангажименти на главата се чудя как името си не съм забравила....Но важното е всички да са здрави!!!

Дано Рика се включи, за да се похвали с бебче!!!

Хайде, оставям ви, че работа ме чака... Rolling Eyes

# 579
Добра,благодаря ти HugЩе изчакам ден-два и може да дам проби.Днес разгледах пратката в гърнето и не видях нищо JoyА и спа що годе добре.Май само 2 пъти се обади:)Ще видим...

Поли,ужасно звучи тази серия:(Добре че поне ти държиш фронта!Дано бързо отминават,ама като слушам всички познати с деца на ясла и градина как ги повтарят нещата,направо настръхвам.Мислех си,че като се изкара едно нещо и край.А една дружка с девойка на годинка и 4 месеца,на ясла,казва,че два пъти имат разстройство и 3 пъти този с кашлица и сополи.Видели са се в чудо,а тя не може да си взима болнични,работата й е лудница...а техните са далече,все са сами с мъжа й ooooh!Хубаво е,че имаш помощ от бабите,ако имаш де в момента... HugОправяй ги всички и да са добре вече!А за РД не се ядосвай,пак ще е супер!Само да са добре!

Мари,то цялата градина ли е в карантина?В смисъл всички се разпускат и са си вкъщи?и градината не работи..чудя се какъв е реда?Не помня като малка дали сме имали такива ваканцийки:)

Иве,как сте?Алекс как е в яслата?Почна ли да спи или...?

Хубав ден на всички!

# 580
Рика, стискам палци и нямам търпение и аз да прочета хубавата новина!!!
Поли, пожелавам бързо справяне с болестите!
Роси, аз също знам, че когато растат зъби някои деца пият големи количества вода. Лично аз бих пуснала изследвания за мое спокойствие.
Сега да си кажа мъката. Слагам я в скрит текст, защото не всеки се интересува от моите неволи, да не заемам място.
Скрит текст:
В близката ясла, в която детето знаеше, че ще ходи и беше подготвен за това, се оказа, че има места, но не за нас. Моя приятелка пусна молба преди два месеца, уредиха я и сега детето тръгва от датата, от която трябваше да тръгне моето дете. Ядосвам се от това, че моето дете минава всеки ден покрай тази ясла и всеки път си говорим как ще ходи там при децата, как лелите са много добри и мили, как ще си играе, ще яде и ще спи. И като се събуди мама ще дойде да го вземе. Сега нали ни приеха в другата ясла ... е, като му кажа, че там ще ходи на градинка, той ме гледа и ми казва - Не ика тук, ика там дугата. Сърцето ми се къса. Бях си подготвила детето за другата ясла, беше ми казано, че ще ходи там със сигурност, а сега ще си травмирам детето, пускайки го в другата. Дори все иска да влиза да играе вътре. Веднъж ни пуснаха и не можах да го накарам да си тръгнем. И сега какво ще правя ... не искам да ми е тъжно детето ... а се натъжава като говорим за другата ясла ... Бясна съм ... Разбирам, че в тоя живот просперират връзкарите, дори не ме е яд на тях, а на мен самата, че подготвях толкова усърдно детето за ясла. Все едно съм го излъгала ...

# 581
Ох,аз като прочетох скрития ти текст ми стана мъчно,че не можем да обясним на малките бонбончета,това което ние знаем.Но ще ти кажа едно нещо от опит,най голямото щастие,че детето е здраво,друго нищо няма значение,опитай се да му обясниш,че в момента няма места и за това не може да ходи там и пак се допитай до госпожите и до директорката дали има шанс да ходи там.
До нашия вход има деца първа група,моята не я взеха никъде,не съм я подготвяла,шансовете ни падат всяка година,дори не ми се обяснява,защо поне сега,ще я гледам поне не е лошо дете.Дори не мога да подготвям рождения и ден,толкова праблеми ми създава баткото,цялото внимание е към него и може би той точно това цели.Не искам да започвам,че не мога да се спра.Спирам.

# 582
Кали, когато има карантина, децата които са ходили на детска към момента на обявяването й, продължават да ди ходят-приема се че са били контактни. Тези които са отсъствали в тоя момент, не ги вземат докато карантината е обявена. Но твърде често тъкмо когато първата карантина е на финала, току някое друго се разболее и тя пеодължава...

Поли, а да наемете някое кафене, в което просто да осигурите някакво свободно място за игра на децата? То и без това са малки за аниматори..ще занесете няколко любими играчки, малко балони и са готови Sunglasses

Лейди, сигурно ти е криво Thinking моя момък също беше добре подготвен за ясла, но не конкретна. Просто знаеше че всички деца ходят. В неговата главица обаче се е въртяло че ще ходи заедно с братовчедите си, които са по големи и в друга детска.. Та след два дни ходене реши че иска в друга детска-с тях Joy мина му след още няколко дни.. Искам да кажа че децата бързо приемат ситуацията и съм сигурна че ако не показваш твоето отношение към новата ясла, той бързо ще забрави за старата..успех!

# 583
Благодаря на всички за съпричастието към нашите неволи  Grinning
Ким , ако е от зъбите..чакаме още цели 8  Shocked Явно не ни мърда още година в този режим  Laughing

За карантината - що за глупост ? Варицелата може да се прояви  15 дни след заразяването. МАри , явно ще го карате от карантина на карантина. Марио миналата година кара варицелата и сега съм спокойна поне откъм това. (между другото още има бели петънца от пъпките по тялото)

Аз ! ,  наистина много неприятна ситуация. Не знам как би било подходящо да обясниш на мъника  newsm78 Ех , сушичката малка  Hug

За РД на МАрио резервиеах клубче още преди 2 седмици (при нас няма много клубчета , да не кажа ,че са 2-3).
На болните , бързо оздравяване !
А Рика и аз си мисля ,че скоро трябва да се яви с хубавата вест  Grinning

# 584
Кали,second  го е обяснила добре.Иначе  карантината засяга само групата в която има болни деца.Нас първата не ни хвана понеже каката си беше контактна,но се чудя защо не ни допускат ,нали болестта е една и съща/при второто дете/,може би така е по закон. newsm78
  rossy-pm, и аз това се опасявам,отиде до на пролет,дано да нямаме повече ошарени. Hug
 Аз,неприятна ситуация,дано бързо се адаптирате към новото място,или още по-добрия вариант,да ви се обадят с добри новини от желаната от вас. Hug
 Бързо оздравяване на всички болнички. Hug

Общи условия

Активация на акаунт