ваксини

• 37 701
  • 661
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Както децата, така и ние с мъжа ми сме ваксинирани с всички задължителни ваксини, никакви препоръчителни не слагаме. Peace

# 46
А въведен директно в кръвообращението се получава нещо друго.
Ваксините се бият мускулно, а някои се приемат и през устата (тази за ротавируси например). За какво "директно кръвообръщние" точно говориш? Ти елементарни познания по анатомия имаш ли?  newsm78
Диди, а като ваксинираш не те ли е страх от многобройните  възможни странични реакции, някои много тежки и от това, че ваксините недават 100% защита срещу болестите....

А има ли нещо, което дава 100%-ва защита в този живот? Например като ходиш да си застраховаш колата, това означава ли, че никога няма да се блъснеш? Ей, ама като започнете да си изсмуквате "аргументи" от пръстите ...  ooooh!

# 47
трябва да си мноооого смел и компетентен, за да загърбиш задължителните ваксини.

Добре, де, задължителните ваксини нали затова са задължителни - за да не могат да се загърбят и отхвърлят?  newsm78

И правилно! Не желая детето ми да ходи на градина или училище с дете, което може да му лепне нещо ужасно, заради глупави предразсъдъци на майката  Stop

# 48

И правилно! Не желая детето ми да ходи на градина или училище с дете, което може да му лепне нещо ужасно, заради глупави предразсъдъци на майката  Stop
Още 1 противоречие.След като ваксините ви пазят,защо се страхувате?Всъщност вирусите/живите/ са във вашите деца и те са заразни.

# 49
  • София
Диди, а като ваксинираш не те ли е страх от многобройните  възможни странични реакции, някои много тежки и от това, че ваксините недават 100% защита срещу болестите....

А има ли нещо, което дава 100%-ва защита в този живот? Например като ходиш да си застраховаш колата, това означава ли, че никога няма да се блъснеш? Ей, ама като започнете да си изсмуквате "аргументи" от пръстите ...  ooooh!
[/quote]

а има ли 100% вероятност да се разболееш ако не поставиш ваксината? какъв е аргумента да се поставят освен страх от възможната болест?
Факт е че в половината свят ваксините са препоръчителни, не задължителни..явно хора, които разбират също имат смелост да не задължът всички да ги поставят.
Аз аргументи няма защо да си изсмуквам от пръстите, моето дете е ваксинирано, аз не съм, но по мед. причини... там избор няма.
И именно защото ваксините не дават 100% защита срещу болестите, за които се поставят, тяхното ползване става под въпрос за някои хора, хем гаранции не дават, хем странични ефекти бол.
Да и на обикновенните лекарства има странични ефекти, колкото и смешно да ви звучи, мъжът ми направи страхотна реакция от един аналгин, преди 2 години...алергичен шок. Хора могат да си заминат от този свят и от аспирин и от парацетамол.
Когато попаднеш в този "малък" % от пострадали от лекарство и недай боже последиците ако са за цял живот или фатанли, никак не те интересува колко малък е бил процента, защото за теб става 100%.
Като цяло - голяма смелост се изисква да откажеш ваксините, голяма смелост се изиква и да ги поставиш. Единственото "улеснение" у нас е, че държавата обикновенно  прави избора, ако трябваше всеки сам да го прави за детето си и това да е наистина информиран избор, съмнявам се, че толкова народ наистина би поставил сляпо и доверчиво ваксините.

Блонди - а този малък процент хора освободени по мед. причини от ваксини - и тях ли да не допускат до образование... теб от какво те е страх, нали слагаш вс възможни ваксини? Трябва да се страхуват хората, които нямат ваксини.

# 50
Училището обаче е задължително образование

Мисля, че по закон не е  newsm78

Образованието е право.

И правилно! Не желая детето ми да ходи на градина или училище с дете, което може да му лепне нещо ужасно, заради глупави предразсъдъци на майката  Stop
Нали детето ти е ваксинирано? Какъв е проблема?
А въведен директно в кръвообращението се получава нещо друго.
Ваксините се бият мускулно, а някои се приемат и през устата (тази за ротавируси например). За какво "директно кръвообръщние" точно говориш? Ти елементарни познания по анатомия имаш ли?  newsm78
Диди, а като ваксинираш не те ли е страх от многобройните  възможни странични реакции, някои много тежки и от това, че ваксините недават 100% защита срещу болестите....

А има ли нещо, което дава 100%-ва защита в този живот? Например като ходиш да си застраховаш колата, това означава ли, че никога няма да се блъснеш? Ей, ама като започнете да си изсмуквате "аргументи" от пръстите ...  ooooh!
Антигенът в крайна сметка би трябвало да стигне в кръвта, иначе няма антитела.

# 51
buggy-->, аха, и като се поставят мускулно, според теб после не преминава през всички тъкани и органи???

Блонди, в много държави ваксините са препоръчителни. Там се залага на информационни кампании и реклама, за да отидат хората и да ваксинират децата си. Там дали са по-глупави, ограничени или недорасли, за да стигнат до това решение на държавно ниво?
И стига с тези глупости как неваксинирано дете ще зарази твоето ваксинирано. По-вероятно е да се случи второто веднага след поставяне на жива ваксина.

# 52
  • София
Ваксиниран е с всички задължителни до момента. Много съжалявам, че освен тях, не сложих и ротавирусната  Confused

ПП Ето кои са задължителните - http://www.riokoz-vt.com/imkalendar.htm

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 10:30 от milenaka

# 53
  • София
Добре,де хора,защо по дяволите като са толкова вредни,са задължителни?
Само не ми обяснявайте за световна фармацевтична конспирация...
Честно казано вътрешното ми лаишко чувство ме кара да ги сложа,просто защото им вярвам,вярвам,че наистина детето ми няма да се разболее от коклюш,или ако се разболее,антителата в организма му просто ще познаят тая зараза и ще я преборят по-лесно от дете,което  за пръв път се среща с болестта...нали това е идеята на ваксините по начало?

# 54
.:Диди:., защото това е решено преди Х-години и от тогава не са правени промени. Нито БГ законодателството е съобразено с европейското такова и с хартата за правата на човека. Но на това малко хора обръщат внимание и то основно са тези, които се борят за препоръчителен режим на ваксините.
В доста европейски страни ваксините са препоръчителни.

# 55
  • София
Ваксинирам по принуда от държавата. Не че не можеше да избегна някой от тях, но не ми се води борба с вятъра. Детето ми беше недоносено, няколко дни в интензивно отделение в кувиоз, но с бити ваксини  ooooh!. Аз нямах достъп, на 3-тия ден ме допуснаха за 5 мин. да я зърна. Нямах нито физическа, нито психическа сила да се боря, то дори в някой моменти не знаеш дали е живо,н камо ли дали е вече с ваксини или на антибиотик  Rolling Eyes Аз не съм ваксинирана от както започнах да бягам в училище от тях. Имам страх от игли и гадни сестри. Тази година се спасих от задължителните имунизации на 77-ми набор, с бременността  Mr. Green.  Дано скоро нещо се промени в законодателството, за да имаме възможност да се информираме и избираме сами  Praynig
Диди, да не би да мислиш, че световна фармацевтична конспирация не съществува? Че то тук дори  правят излишни операции само за парите. Вкарват в болница за безобидни вливания, само за клиничните пътеки, или лекуват със скъпи и прескъпи лекарства симптоми, които минават с мед, супички, лимони, билки. Кой не го е изпитал? Кой не е виждал подобни случаи при свои близки? Това е друга много обширна тема.
Когато на детето ми биеха от мен купения Пентаксим, ме агитираха да купувам и Синфлорикс. Пентаксим беше 60, Синфлорикс май 160 лв. на прием. Отказах, разбира се. След 5-6 месеца и двете ваксини станаха задължителни и вече се плащаха от държавата. Това са мнооого пари за вносителя, който се е преборил да влязат в имунизационния календар. Да не говорим, че ги биеха двете заедно в един ден  ooooh!, сега не знам как е.

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 14:05 от Mime-to

# 56
Да, за недоносените дори не ми се отваря дума. Че поголовно се нарушава закона и се ваксинират още след раждането. Което е противопоказно и незаконно на всичкото отгоре. Но иначе....ако няма ваксини, няма клинична пътека.  Laughing

Не съм ходила на нито една "задължителна" ваксинация след излизане от училище. Да не съм луда...

# 57
  • София
+ горните отговори, защото някога са сметнали, да кажем, че за общата картина е по-добре вс да са ваксинирани, а че някои  индивиди ще пострадат от това, не е от съществено значение. Лошото е ако станеш един от тези "малкото" пострадали, тогава никак не ти пука за общото благо.

# 58
  • София
Не ваксинирам!Никого нямам намерение да убеждавам, взела съм много трудно своето решение /нашето, защото и с мъжа ми се обсъдили въпроса/, чела съм много по въпроса и то главно статистика и научни статии. Искам хората да имат правото да решават сами дали да се извърши дадена медицинска интервенция, когато има риск за тяхното здраве и живот.
Няма да ползвам държавните детски градини и ясли, ще си търся други варианти. За училище - ако трябва ще съдя държавата, но засега не съм чула случай на неприето неваксинирано дете.
Само ще си позволя да вметна факта, че въпреки, че БЦЖ е ваксината с най-голямо покритие в България /а в много европейски държави тя не се слага от години/, ние сме на водещо място в Европа по брой на заболели от туберкулоза. Коклюш например си върлува, но понеже няма здравна пътека за него /понеже е ваксинопредотвратима болест/ заболяването дори не се отчита, нито пък се извършва необходимото изследване, всичко се смотава тихомълком.
Моля ви, помислете преди да твърдите, че моето дете ще зарази вашите с някаква несъществуваща вече от години болест, в края на краищата нали ваксините са именно затова, да защитават при среща със съответното заболяване.

# 59
  • София
Тези които не ваксинирате забравяте, че ако всички са като вас, тези болести от които пазят ваксините ще са доста по-разпространени.  Naughty Тоест, масовата ваксинация преди години е спомогнала за ограничаването на дадена болест.
Така че вие един вид, не ваксинирате на гърба на хората които се ваксинират.
Става въпрос за хората които поради разни прищевки или разбирания, не са ваксинирали себе си или децата си. Ако има мед. причини да не се прави, тогава е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт