ваксини

• 37 707
  • 661
  •   1
Отговори
# 60
"jeny", теорията за груповия имунитет отдавна е развенчана като недостатъчно доказателство, че изобщо съществува такъв. )
А ти знаеш ли дали точно при твоето бебе ще има медицински причини да не се ваксинира? След като нито едно, ама наистина нито едно бебе не се изследва преди ваксиниране.

Отделно, че в БГ продължава да се използва БЦЖ ваксината 24ч. след раждането, което в много страни отдавна е прекратено. А в други е отложено с 1г., че и с 3г. в Япония. Тъй като има бум на смъртност при бебетата в следствие на БЦЖ ваксината.

Дали моите решения са на гърба на някои друг, ок, може и така да е. Но ако моето дете получи увреждания, няма да дойде комшията Пешо, за да ми го лекува, нали така? Нито държавата ще се погрижи за това, тъй като в БГ упорито се отричат страничните ефекти от ваксините и никои лекар не подава рапорти за такива. Защото било "нормално". Ще ме извиняват за тази нормалност детето ти да получи гърч и алергичен пристъп след ваксиниране.

# 61
Детето ми има няколко ваксини, за което дълбоко съжалявам и вече смело мога да кажа НЕ ВАКСИНИРАМ, ако имам друго дете няма да има нито една ваксина.

# 62
  • София
"jeny", теорията за груповия имунитет отдавна е развенчана като недостатъчно доказателство, че изобщо съществува такъв.
Аз така на общи приказки не вярвам...ще ме извиняваш. И съществува да, нали болестите ходят по хората  Wink
Твойто неваксинирано дете, разчита на това че моето е ваксинирано и съответно не може да го зарази с дадена болест.
Цитирам от първия сайт който ми излезна за "групов имунитет":

Защо да излагам моето дете на риск от ваксинални реакции, след като другите деца около него имат имунитет?

Това е като да се возите на автобус, за който всички плащат разходите за бензин, поправки и т.н. и един ден се появи нов човек и каже: “Аз искам да се возя с вас, но няма да плащам, защото и без това пътувате към града и имате свободно място”. Ако достатъчен брой хора решат да разчитат на имунитета на другите деца, ефектът на груповия имунитет скоро ще изчезне.

# 63
 "jeny", моето неваксинирано дете може да се зарази от твоето ваксинирано с жива ваксина дете, до 48ч. след ваксинирането. Тогава?
Мислете малко като се изказвате и се информирайте. Защото тази думичка е почти непозната за БГ родителя, който не мисли с главата си, а разчита на "компетентното" мнение на лекаря.

# 64
  • София
"jeny", моето неваксинирано дете може да се зарази от твоето ваксинирано с жива ваксина дете, до 48ч. след ваксинирането. Тогава?
За това от къде си се "информирала"?
Поне линк или нещо подобно?

# 65
За това от къде си се "информирала"?
Поне линк или нещо подобно?

Ами информирай се и ти, не е трудно. Факт е явно, че хората ги мързи да четат, но очакват всичко да им се предоставя на готово.)
Както и факта, че след ваксината с-у дифтерит, тетанус, коклюш, има деца, които се разболяват от коклюш. )

# 66
  • София
Хах!
Нали ти казах, не вярвам на общи приказки!
Щом един линк не можеш да дадеш, то е ясно, че са някви измишльотини.
Спирам, че взе на спам да се обръща работата.

# 67
Хах!
Нали ти казах, не вярвам на общи приказки!
Щом един линк не можеш да дадеш, то е ясно, че са някви измишльотини.
Спирам, че взе на спам да се обръща работата.

Разбира се, че са измишльотини, за това че теб, както и много други хора ги мързи да седнат и потърсят информация.
Лошо няма...

# 68
  • София
Разбира се, че са измишльотини, за това че теб, както и много други хора ги мързи да седнат и потърсят информация.
Лошо няма...
Това ли ти е оправданието, че нямаш линк  Simple Smile

# 69
Лошо няма...
Това ли ти е оправданието, че нямаш линк  Simple Smile

Трябва ли да ти се оправдавам изобщо?
Не смятам за необходимо. Нито имам желание да водя безсмислени спорове, какъвто е този.
Който има желание намира това, което му е необходимо.

# 70
  • София
Не трябва да ми се оправдаваш, но като твърдиш нещо, е добре да имаш някакво доказателство.

# 71
Не трябва да ми се оправдаваш, но като твърдиш нещо, е добре да имаш някакво доказателство.

Колкото ти представи такова за твоите твърдения ли?. )

# 72
  • София
http://dechko.bg/beta/polezna_informaciq_statii/?stat=164

Спирам щото ми омръзна  Wink

# 73
  • София
това трябва да е сериозен източник ли на някакво инфо ли...някакви глупави 2 изречения, в тълковният речник сигурно по-добре ще е написано що е то групов имунитет... но все пак нали гоорите за факти подкрепени с научна информация някаква...

# 74
  • София
Не, но е някакъв.
В клипа се обяснява точно теорията за груповия имунитет (от лекар)

Общи условия

Активация на акаунт