ваксини

• 37 748
  • 661
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Някакъв всеки може да намери...всъщност и по-сериозен източник и информация на разни езици всеки може да намери, с елементарно търсене. И за вредите и за ползите материал за четене бол из нета...а и във форума само дори.
Ако наистина те интересува въпроса, може да намериш. Но не мисля, че е така, просто си спориш за спорта.
Тази тема за това ли е всъщност - поредната да си спорим за и против ваксините?
Или по-точно се търси статистика, или нещо друго? Мисля авторката писа, че не иска поредното бойно поле по темата, а споделяне на личен опит Wink

# 76
  • София
Не си споря за спорта. Казах, че неваксинираните хора разчитат на имунитета на ваксинираните (груповия). Колкото повече неваксинирани има, толкова повече се разпространява болестта. Същото казва и лекарката от клипчето. Да, не е СЗО примерно, но е лекар.
Mirama какво доказателство даде, че ваксиниран човек е заразен за другите, 48 часа след ваксинирането? Това е абсурдно!
Аре лека вечер  Whistling

# 77
"jeny", ми спри де, нали това беше написала. )
А твоя линк колко е достоверен и научен също е спорен въпрос. )

# 78
Добре,де хора,защо по дяволите като са толкова вредни,са задължителни?

Задължителни са кажи-речи само у нас. Дори в Русия по закон са избор на родителите от 98 година. За белия свят, където правата на човека са важни, ваксините също са само препоръчителни.

# 79
  • при палмите и алигаторите,FL
СлагаХ всички задължителни + хепА. Винаги съм приемала ваксините като необходимото зло. Тукашния педиатър ми хареса с това че забави максимално започването на ваксините. СлагаХ до преди два месеца, защото след поредната имунизация се озовахме в спешното и след това 3 дни в болнцата.
Скрит текст:
Сложиха на Моника две ваксини/хепБ и ДТК/, в двете рамена , на следващия ден отказа да ходи, да стъпва дори-искаше само на ръце, рамото ѝ се зачерви и поду ужасно, по късно избиха обриви по цялото тяло. В болницата ми казаха че неходенето не било реакция от ваксината, другото да, но неходенето не. На втория ден след ваксината детето ходеше само след силна доза обезболяващо и то само докато действа обезболяващото.
Ваксините сложихме в петък, Моник отказа да ходи в събота, в неделя бяхме в спешното, изписаха ни във вторник-реакцията от ваксината беше отминала. През цялото време в болницата лекарите се опитваха да ме убедят че това което се случи няма нищо общо с ваксините, но не дадоха обяснение защо детето не иска да ходи. Не се притеснявах от обрива, подутата и зачервена ръка-приех ги за "нормална" реакция на организма. Но това детето ти да откаже да ходи, да седи само в ръцете ти и да се гуши, да не знаеш дали някога ще проходи, да знаеш че сам си му го причинил, това е нещо с което не искам да се срещам отново.
Да допълня, че тук също при записване на градина или уилище искат лист със ложени имунизаций.

# 80
  • София
...
Да допълня, че тук също при записване на градина или уилище искат лист със ложени имунизаций.

Според мен, така както е при вас, е най-добре - има избор за всички. Тези, които не искат да ваксинират детето си - ок, тяхно право е. Тези, които искат - същото. И същевременно, аз, като родител, държащ на ваксините, да имам информация и избор дали детето ми да ходи на ясла или градина с ваксининрани или неваксинирани.

# 81
  • при палмите и алигаторите,FL
...

Според мен, така както е при вас, е най-добре - има избор за всички. Тези, които не искат да ваксинират детето си - ок, тяхно право е. Тези, които искат - същото. И същевременно, аз, като родител, държащ на ваксините, да имам информация и избор дали детето ми да ходи на ясла или градина с ваксининрани или неваксинирани.
Ваксиите тук са задължители, отделно са обвързани с помощите които се получават от държавата. Можеш да се откажеш от поставянето им, само след нежелана реакция /това при нас било нормално #Crazy/. Другият вариант, който разбрах от мя близка е отказване по религиозни причини, но дали и как работи това отказване при записване в детско заведение тепърва ще разберем.

ПП.Аз също държа на ваксините, само не знам кой и как ще успее даме убеди отново да поставям такива на децата си.

# 82
  • София

Както и факта, че след ваксината с-у дифтерит, тетанус, коклюш, има деца, които се разболяват от коклюш. )
Невъзможно е да се разболее човек от ваксина, която не съдържа цял причинител ( бактерия в случая)  : http://apteka.framar.bg/30006809/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B0%D0%BD% … D0%B5%D1%86%D0%B0  Тук пише състава на ваксината, като ..."Infanrix е комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш (безклетьчна)

# 83
цветка, сега е комбинирана, но навремето не е била.
И са слагали отделни ваксини за коклюш, дифтерия и тетанус. Като коклюшната е била т.нар. "жива" ваксина.

# 84
  • София
цветка, сега е комбинирана, но навремето не е била.
И са слагали отделни ваксини за коклюш, дифтерия и тетанус. Като коклюшната е била т.нар. "жива" ваксина.

Да, но ето че световната конспирация е решила да намери начин да намали част от страничните ефекти  и е изобретила  нещо по-добро. А в момента тази ваксина се поставя  Peace Все пак са малко съвършенствата в природата и трудно се достигат, пътят е дълъг Wink

# 85
  • София
Като чуя, че някой трябвало да прави информиран избор и тръпки ме побиват. Не виждам как човек без 6 или колкото са там години медицинско образование може да направи "информиран избор" по медицински въпрос. Тази кампания против ваксините ми намирисва на фанатизъм, точно както и с кърменето на всяка цена и естественото раждане без лекарска намеса. При напредъка на медицината аз не искам да се връщам в 19-ти век. Прабаба ми е раждала на нивата напълно естествено, вярно и от 5-6 деца са оцелели 2, останалите са си отишли от нелечимите тогава болести.

# 86
 orchid, искаш или не, лекаря е длъжен да те информира за всяка една манипулация. При това писмено и ти да се подпишеш. Това, че не се прави е съвсем отделен въпрос.
А информацията трябва да е поднесена точно, ясно и на разбираем език. Не е нужно да имаш 6г. медицинско образование. Съответно да ти бъдат обяснени положителните и отрицателните страни на манипулацията, както и рисковете, които крие. И ти като пациент (съответно настойник на детето) имаш пълното право да откажеш манипулация.

Да не говорим, че през всичките тези години, лекарите далеч не учат само за ваксините.
А тези, които с години учат биохимия, генетика и т.н. не стават никога лекари.  Simple Smile

# 87
Ohrid, ако сама не можеш да направиш избор, винаги е вариант да го направи друг вместо теб. Аз пък смятам, че трябва аз да си правя избора и да живея с последиците от него. То това второто така или иначе се налага Simple Smile.
Информиран избор означава, някой да ти обясни вариантите, рисковете и плюсовете без да те манипулира и да остави нещата в твои ръце. Когато отиваш да те оперират по закон това трябва да се случи. Защо не когато те ваксинират?

И понеже имам раждане с лекарска намеса и без такава /в болница, да не ме наречеш фанатичка/. Последиците от първото ги нося вече 4-5 години. Последици от второто - нямаше, никакви. Седмица след раждането ме прегледа гинеколог и каза, че според него аз не съм била бременна скоро Simple Smile). Мисълта ми е, че не е само да има блага, човек трябва и да мисли малко, ако иска.

# 88
  • София
Един сериозен и обоснован материал за Уейкфилд и теорията, че аутизмът се причинява от ваксината срещу морбили, заушка и рубеола
http://mayamarkov.wordpress.com/2012/08/05/history_autism_part5/

Това също http://mayamarkov.wordpress.com/2012/06/30/history_autism_part4/
специално частта Защо родителите обвиняват ваксините

Подобни материали ми помогнаха за информиран избор и решение в полза на ваксините.

Освен това разбрах, че когато се търси в гугъл по дадена тема, често излизат страници, които копират или преразказват инфрмация от даден единствен източник (понякога без да го цитират). Често е доста трудно да се намери първоизточника. Не трябва човек да си мисли "о, колко много сайтове излизат и твърдят едно и също, значи е вярно". Може тези много сайтове да се базират на една грешна информация от един единствен източник.

# 89
СлагаХ всички задължителни + хепА. Винаги съм приемала ваксините като необходимото зло. Тукашния педиатър ми хареса с това че забави максимално започването на ваксините. СлагаХ до преди два месеца, защото след поредната имунизация се озовахме в спешното и след това 3 дни в болнцата.
Скрит текст:
Сложиха на Моника две ваксини/хепБ и ДТК/, в двете рамена , на следващия ден отказа да ходи, да стъпва дори-искаше само на ръце, рамото ѝ се зачерви и поду ужасно, по късно избиха обриви по цялото тяло. В болницата ми казаха че неходенето не било реакция от ваксината, другото да, но неходенето не. На втория ден след ваксината детето ходеше само след силна доза обезболяващо и то само докато действа обезболяващото.
Ваксините сложихме в петък, Моник отказа да ходи в събота, в неделя бяхме в спешното, изписаха ни във вторник-реакцията от ваксината беше отминала. През цялото време в болницата лекарите се опитваха да ме убедят че това което се случи няма нищо общо с ваксините, но не дадоха обяснение защо детето не иска да ходи. Не се притеснявах от обрива, подутата и зачервена ръка-приех ги за "нормална" реакция на организма. Но това детето ти да откаже да ходи, да седи само в ръцете ти и да се гуши, да не знаеш дали някога ще проходи, да знаеш че сам си му го причинил, това е нещо с което не искам да се срещам отново.

Към скрития текст: Рематоиден артрит може да бъде едно от последствията от ДТК!

Общи условия

Активация на акаунт