ваксини

• 37 977
  • 661
  •   1
Отговори
# 135
  • Нейде из лудите гори...
Във форума вече има бая теми превърнали се в " бойно поле" относно ваксините. Дъщеря ни  не е ваксинирана. Отказахме ваксините и в родилното. С ваксини или без на държавна детска градина нямаше да я пусна така или иначе, за училището има много време докато стигнем до незадължителното средно. В скромния си житейски опит имам не един познат увреден по някакъв начин след поставяне на ваксина, това наклони везните ни към отказ. Не искам да споря с никой, вярвам в правото на всеки да избира това, което чувства , че е добре за него. Разписвам се, тъй като все пак гласувах в анкетата  Peace
Хубав ден и здрави деца ви желая.

# 136
Дали някой няма да вземе да заключи тая тема? Почнаха да се изчерпват нещата ...

# 137
Не ваксинирам! Отказахме ваксините в родилното  Peace

# 138
Rila, kаква е ползата от антихистамина при ваксинирането?
Хем търсиш реакция на имунната система с ваксината, хем искаш да я подтиснеш?

# 139
Rila, след като Уейкфийлд пусна бомбата с нагласеното си изследване, че ММР ваксината причинява аутизъм, върху ваксините, особено детските, се правят всевъзможни клинични изпитвания. Всъщност според данни на сериозните мед. издания ваксините заедно с хомеопатията са нещата, за които има най-много проучвания и публикации през последните около 10 години. Така че това ти изказване
Цитат
Оправдано съмнение съществува, когато емпиричните статистики противоречат на властващата теория! При зачестяване на такива следва да се провери самата теория изоснови, защото явно не е валидна!
е крайно некоректно. Всъщност са събрани толкова много данни, че учените могат да си позволят да правят метапроучвания и да търсят грешки във всяко едно отделно клинично изпитване. При метапроучванията нагласените резултати веднага лъсват, повярвай ми  Peace През всичките тези години учените не са намерили пряка или косвена връзка между ваксините и аутизма и точно поради тази причина от "Лансет" си позволиха официално да заличат публикацията на Уейкфийлд и да я обявят за ... фалшива.

Отделно, всичките ти аргументи против ваксините куцат много. Със същия успех мога да започна да те убеждавам, че водата е смъртоносна, защото видиш ли всеки, който е пил вода е умрял. Това е доказано, нали Simple Smile Още по-несериозно ми се струва да ми привеждаш като пример предаването на Гала, където поле за изява намират всякакви изрщялници като Еленко например. Но от друга страна щом ти харесва да се уповаваш на такива капацитети като гостите на Гала, не мога да те спра  Laughing

И накрая, аз също живея в Австрия. От скоро. И опитът ми относно разяснителната кампания за ваксините е съвсем друг. С две думи - няма брошури, няма разяснения относно правото ми на избор да ваксинирам, нищо. Просто получих едно листче с дата кога да си доведа детето, за да му бият 3! ваксини на веднъж. Та не е много коректно да обобщаваш за цялата страна по собствения си опит. Добри и лоши лекари има навсякъде  Peace

# 140
 Joy hahaha - много е забавно, копирам от ФБ

Бг мама всичко знае
и не може да си трае.
Щом развихри се дебатa,
яхват мамите метлата.
"Туй, ваксините, са чума,
...хич и да не става дума!"
Щом хомеопат го казва,
няма що да се доказва.
БГ мама в сайт прочела
конспирация дебела:
Фарма-мафия голяма
дебнела над наш'та мама!
Туй веднага потвърдила
на пазара лелка мила.
Тя подробности разбрала,
пък от шоуто на Гала.
Мама хвърлила престилката,
памперсите и точилката,
седнала пред компа бясна
във главата с мисъл ясна:
"Тия лекари със хъс
ще натиря в кучи г*з!
Информирана от врачки,
екстрасенси и баячки
имам право, и избирам:
бебето не ваксинирам!"
Мамите са като ято,
форума превръщат в блато,
а опиташ ли да спориш
няма шанс да се пребориш
Дори науката е няма
пред мощта на бг мама!

от Nikola Konstantinov Paterov

tini-mini, алергените предизвикват производство на хистамини, които активират имунната система и се появява алергична реакция! Така раздразнената имунна система, може да реагира по-бурно на ваксината и да създаде проблем! Антихистаминът блокира производството на хистамини, но не ръчка имунната система! Така ми го обясниха, сигурно е доста опростено, дано да съм го написала що годе разбираемо!

buggy--> , потърси си добър педиатър! Това наистина и в Австрия не е толкова лесно, но не е невъзможно!
Видя ли от стихотворението, че не само аз се уповавам на гостите на Гала  Laughing!

# 141
  • при палмите и алигаторите,FL
И ние вече сме от официално отказалите се от ваксини, поне за малкото, и поне за сега. Ходихме във здарвната служба и от там ни дадоха една форма, че се отказваме по религиозни причини, с тази форма, мога да записвам детето във учебни заведения Peace

# 142
  • на последния етаж
Браво на Nikola Konstantinov Paterov!  Peace

# 143
Тази поема и аз я четох вчера. Много се смях  Mr. Green

Rila, аз съм си доволна от педиатъра. Препоръчан ми е, а и детето се чувства страхотно с него. В случая сестрата ми даде час за имунизациите и беше ужасно груба, но аз съм си разпечатала имунизационните календари на Австрия и България и смятам да отида и да ги обсъдя с доктора. Поне искам да получа смислен отговор, а не "това което му е слагано не е достатъчно"  Grinning

# 144
Че какво още ще му слагат на горкото дете! Сигурно срещу кърлежи ?!
Ето намерих линк, където могат да се свалят, формулярите и то на няколко езика, които се попълват за съгласие с въпросници за мед. предистория на детето! Недуомявам, защо не са ти ги дали да подпишеш! Обикновено си връзват гащите за всяко нещо!

Заповядай!

И на другите може да им е интересно! Въпросите навеждат на мисълта, кога една ваксина може да е проблематична при вашето дете! Има на английски, руски, кроатски.... !

# 145
  • София
Гледам, че Ротарикс е в списъка.

Кроатски...  Mr. Green  Simple Smile

# 146
И ние вече сме от официално отказалите се от ваксини, поне за малкото, и поне за сега. Ходихме във здарвната служба и от там ни дадоха една форма, че се отказваме по религиозни причини, с тази форма, мога да записвам детето във учебни заведения Peace

Можете ли да дадете малко повече информация относно тази форма?

# 147
  • София
това не е за БГ.

# 148
Ето тук има повече инфо как точно се отказва човек от ваксините!
При всички положения, в нашата поликлинака трябва да се направи час с шефа на поликлиниката и оттам да се задействат форумулярите,а не през самата педиатърка.

А преди се считаше, че ако се откажеш от ваксините при раждане, трябва да си го платиш, защото няма пътека!
Това не е така, поне вече! Ето има съвсем пресен отговор на НЗОК по този въпрос!

"
Заплащане на КП № 279 на ЛЗБП при отказ от поставяне на ваксини  от: Димитрова Дата: 03.10.2012 01:55:21

Здравейте! Предстои ми да раждам, не желая да поставят ваксини на детето ми в родилния дом и възнамерявам да декларирам това писмено. През 2011 г. независимо от отказа на майката, стойността на КП се заплащаше на ЛЗБП. Това беше регламентирано в Указание № 7/01.06.2011г. (РД 16-21/01.06.11г.). Какви са действащите разпоредби през 2012 г.? НЗОК заплаща или не стойността на КП, в случай на отказ от поставяне на ваксини и къде е регламентирано това. Моля цитирайте ми № на документ. Има ли основание ЛЗБП да изисква от мен заплащането на КП с аргумента, че НЗОК няма да им заплати дейността по КП № 279? Предварително Ви благодаря за отговора!

• Отговор от НЗОК Дата: 05.10.2012 13:21:24

Уважаема г-жо Димитрова, съгласно Националния рамков договор за медицински дейности за 2012 година, в Приложение № 16 е изготвена и допълнена клинична пътека № 279 „Грижи за здраво новородено дете“. В точка 3. "Дехоспитализация" е записано: "При отказ на майката да се поставят една или повече ваксини, КП № 279 „Здраво новородено дете” се счита за завършена и се отчита и заплаща без кода на ваксината, за която е отказът, или без кода на ваксините, които са отказани. При отказ на майката от прилагането на всички ваксини, клиничната пътека се отчита само с код *99.99 "Други - оводняване и дохранване на новороденото с адаптирани млека. Ежедневен тоалет".
В случая майката се информира (вкл. и писмено чрез документа за информирано съгласие), за действието на ваксините, които трябва да се прилагат, съгласно изискванията на клиничната пътека.
Отказът за прилагането на ваксини се документира в ИЗ и се подписва от майката.
По тази клинична пътека НЗОК заплаща на изпълнителите на болнична помощ за всички медицински дейности, включващи: изследвания, лечение в болницата и следболничния режим с назначаване на два контролни прегледа в същото лечебно заведение за болнична помощ (ЛЗБП), след изписването."
линк

Вижда се, че лека полека, и България започва да напасва нормативната си система в унисон на европейската, където не е скандално, ако откажеш ваксини!

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 22:18 от Rila

# 149
  • Sofia
Здравейте! Предстои ми да раждам, не желая да поставят ваксини на детето ми в родилния дом и възнамерявам да декларирам това писмено. През 2011 г. независимо от отказа на майката, стойността на КП се заплащаше на ЛЗБП. Това беше регламентирано в Указание № 7/01.06.2011г. (РД 16-21/01.06.11г.). Какви са действащите разпоредби през 2012 г.? НЗОК заплаща или не стойността на КП, в случай на отказ от поставяне на ваксини и къде е регламентирано това. Моля цитирайте ми № на документ. Има ли основание ЛЗБП да изисква от мен заплащането на КП с аргумента, че НЗОК няма да им заплати дейността по КП № 279? Предварително Ви благодаря за отговора!

• Отговор от НЗОК Дата: 05.10.2012 13:21:24

Уважаема г-жо Димитрова, съгласно Националния рамков договор за медицински дейности за 2012 година, в Приложение № 16 е изготвена и допълнена клинична пътека № 279 „Грижи за здраво новородено дете“. В точка 3. "Дехоспитализация" е записано: "При отказ на майката да се поставят една или повече ваксини, КП № 279 „Здраво новородено дете” се счита за завършена и се отчита и заплаща без кода на ваксината, за която е отказът, или без кода на ваксините, които са отказани. При отказ на майката от прилагането на всички ваксини, клиничната пътека се отчита само с код *99.99 "Други - оводняване и дохранване на новороденото с адаптирани млека. Ежедневен тоалет".
В случая майката се информира (вкл. и писмено чрез документа за информирано съгласие), за действието на ваксините, които трябва да се прилагат, съгласно изискванията на клиничната пътека.
Отказът за прилагането на ваксини се документира в ИЗ и се подписва от майката.
По тази клинична пътека НЗОК заплаща на изпълнителите на болнична помощ за всички медицински дейности, включващи: изследвания, лечение в болницата и следболничния режим с назначаване на два контролни прегледа в същото лечебно заведение за болнична помощ (ЛЗБП), след изписването."
линк

Вижда се, че лека полека, и България започва да напасва нормативната си система в унисон на европейската, където не е скандално, ако откажеш ваксини!

Най-лошото е, че въпреки уж "и България започва да напасва нормативната си система в унисон на европейската",  пак си я караме по български.
Април 2011 г. родих малкия ми син и от родилното в Токуда ми поискаха 500 лв. при отказ от моя страна да се поставят ваксините, с аргумента, че нямало да си получат клиничната пътека!!! (която е около 140 лв. за новородено между другото). А имах подобен отговор от НЗОК и тогава.
Не е лесно за родителите  да им се налага да вземат решение дали да ваксинират или не.
На една приятелка детето й е с епилепсия след Пентаксим и то лекарите са го признали, очудващо, но са казали, че ако не ваксината, нещо друго е щяло да го отключи на по-късен етап. Без коментар...
И аз бих искала да имам пълно доверие в  личния лекар и каквото ми каже да го правя без да се замислям, но вече многократно се убедих, че такъв вариант не съществува. За всяко нещо, дори и за по-безобидни интервенции от ваксините, сме длъжни да търсим и други мнения и информация.
А не, както една позната наскоро ми каза, че уважавала мнението на неваксиниращите, но искала да уважават и нейното. И като я попитах какви са й доводите ЗА ваксинирането и как ще коментира листовките на ваксините, ми каза че личната лекарка й казала въобще да не ги чете, че ще се побърка!!! Е, как да уважа такъв довод и такъв лекар и да му поверя здравето на детето си?!
И още един пример (извинявам се, че не е много по темата, но това само ми затвърди мнението, че в лекарите трябва да се съмняваме, и то много). Бяхме в друг град детето ми кашляше лошо, но иначе играеше, ядеше и нямаше Т. Заведох го "просто да го чуят" и лекарят ми се развика, че съм "го изпуснала, че е с бронхопневмония от лявата страна, веднага снимка, болница и антибиотици"
Естествено се притесних страшно много, но реших да го заведа и на друг лекар, а съм сигурна, че повечето майки биха изпълнили всичко дословно и е съвсем логично, всъщност. Другият доктор, (30 мин след първия) категорично отрече диагнозата, каза че чува шум от дясно!, но да почвам антибиотиците (различни от първите), защото нямало да се оправи.  Е, решихме с мъжа ми да изчакаме, нищо не съм му давала и след 2 дни кашлицата изчезна и си бяхме на плаж! Става въпрос за Варна и лекари, които там се водят за едни от най-добрите.
Съгласна съм, че има случаи, в които лечението е неизбежно и животоспасяващо, но в много от случаите лекарите просто се застраховат и това струва здравето на децата ни.
А как да преценим дали да се доверим на лечението или да изчакаме, е същото като дилемата с ваксините. Всеки сам си поема риска, отговорностите и последствията.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 02:46 от Scarlett83

Общи условия

Активация на акаунт