След тежка хипертонична криза и проведена СКАГ+ Реновазография+ЛВГ и препоръчаха троен байпас.
LM-б.о. LAD-продължителна оклузия след D1. Последният е с голям калибър и с остиална 70% стеноза. LCX-остиална плака 50%, стеноза 60% в среден сегмент. RCA-стеноза на PL в остиален сегмент 70%. ЛВГ: Апикална дискинезия, ФИ 55%, MP-0+-I ст. Без градиент на аортна клапно ниво. Реновазография: a.Renalis dex.-солитарна с плаки в проксимален сегмент. a.Renalis sin-без стенози с ранно разпадане на три клона.
Мойте притеснения са , че на девер ми, при когото запушванията бяха 70, 80 и 100% в трета градска му препоръчаха стент, а при майка ми отиват направо на АКБ. Не съм медицинско лице, но всичко стана много бързо и утре трябва да постъпи за операция, а аз не съм убедена че са изчерпани всички възможности. Също така искат трима кръводарители преди операцията, което също ме учудва. Според мен трябва да е след нея, ако са и преливали кръв, съответно да я въстановим. Моля, ако някои е минал по този път да сподели опит. Предварително благодаря!