Кардиолог гр. София

• 329
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, моля да ми препоръчате добър кардиолог за гр. София. Става въпрос за баща ми, който прекара инфаркт. Правена му е коронарография и има поставен стент. От инфаркта има увреждане на едната камера, тоест сърдечна недостатъчност. Лекува се в провинцията. Пие хапчета според назначените му от болницата, в която му правеха процедурата. Търсим трето  мнение относно назначената му терапия, тъй като има разминаване в мненията на кардиолога от болницата и кардиолог от частен преглед, относно приемане на скъпо лекарство за сърце (ентресто), а и като цяло искам за чуем и друго мнение относно назначената му терапия, тъй като на контролния преглед за съжаление няма подобрение в състояниено на камерата, но няма и влошаване. На същия етап е. Относно скъпото лекарство, единия го предписва, другия не.  Към кой добър кардиолог за такъв проблем бихте ни посъветвали да отидем? Благодаря ви.

# 1
Ентресто е показан при сърдечна недостатъчност с намалена фракция на изтласкване. Според проучване от 2019, не намалява риска от хоспитализация или сърдечно-съдова смъртност при пациенти със сърдечна недостатъчност със запазена фракция на изтласкване.
При пациенти със сърдечна недостатъчност с намалена фракция на изтласкване е показан, като трябва добре да се обмисли дали да се изписва на пациенти с хиперкалиемия или хипотония, защото самият медикамент също може да доведе до висок калий и ниско кръвно, особено при някои болни.
Това мога да Ви дам аз като информация като лекар, който не е кардиолог, но съм женена за кардиолог и дъщеря на интернист, работещ цял живот реално основно кардиология.

Иначе, мога да дам препоръки за кардиолози в Ямбол и Стара Загора, за София не мога да дам съвет.

# 2
Да, ще се радвам да ми кажете кои са лекарите.

# 3
Ямбол - д-р Дилян Пеев, д-р Елка Тонева
Стара Загора - д-р Желев, д-р Камбуров, д-р Славова, д-р Синджирлиева

Общи условия

Активация на акаунт