МАРТенчета 2009

• 61 802
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • София
 SZA,  благодаря за хубавата статия, ще ми е от полза!
 Гери, стискам палци да нямате други отрицателни поводи за сплотяване.
 ТаняТ, Влади рядко влиза в роля в истинския смисъл на думата.
 Относно адаптацията и активното слушане, при нас се получава така, че ако говорим за чувствата му сутрин, ще ревне, дали ще е достатъчно да говорим след градина и вечер?

# 151
  • Варна
Танче, нонстоп е в роля Simple Smile Примерно е коте, нарича мен "мамо коте", гуши се или скача и драска. Последната й измишльотина е да ни хапе дрехите и да ни дърпа. Иначе влиза и в роля с някоя играчка и си говорят понякога или пък измисля някакви невероятни истории, чиито сюжет ми е  направо невъзможно да проследя  Mr. Green Отделно как влиза в ролята на учителките си ........ там вече не е за разправяне. Днес пак ми се сопна: "бебе си, марш в ъгъла!". Едната учителка като е втора смяна, винаги има такива изцепки  Close А иначе пък във връзка с правилните реплики - започнала съм ужасно да мамо-свам :да, мамо.... хайде, мамо... На което Ния от известно време отговаря с "аз не съм мама! ТИ си мама"  Mr. Green
СЗА, статията ми допадна като цяло. И аз май допускам отклоненията на ТаняТ доста често.
Благодаря за пожеланията, само се моля да са здрави и да не цъфна в офиса с болничен за добър ден  Praynig
Гери, моята надежда е като се потопя в работата времето ми с децата да стане по-пълноценно. Дано не съм прекален утопист, но някак си го вярвам. Поне за моята личност, това дълго майчинство мисля, че ми прави лоша услуга и ставам по-лош родител без друга реализация. Ще видим Simple Smile За теб продължавам да стискам и да ти желая от сърце хубав резултат и напразни тревоги  Praynig Hug

# 152
Гери, и от мен имаш много силно стиснати палци! Peace
Хареса ми много статията на СЗА, тя определено може да пише Hug
Обаче наистина е много трудно, както с активното слушане, така и с това да помогнем на децата си. особено когато си доста ангажиран с работа и ако към това добавим някой личен проблем, както е в повечето случаи, просто не остават сили, а за активното слушане опредлено човек трябва да е отпочинал.
И аз се убеждавам, че няма златно правило.Колко и добре да звучи от разказа на СЗА, просто не може да се случи винаги и не  толкова лесно, колкото звучи на пръв поглед.
Ние не сме имали трудна адаптация в детската градина, даже се изненадах колко лесно мина....това обаче не означава, че не се сблъскахме с плача и "не искам на детска" миналата седмица. И повярвайте ми осъзнах какъв кошмар е това за родителя. Искрено съчувствам на всички, които са сблъскали с това и им пожелавам да имат сили и нерви да се справят с него. Защото аз почти останах за нерви, когато в продължение на 3 дни трябваше да слушам 30 минутен рев преди излизане и дете, което не е  в състояние нито да те чуе, нито  да те види, а времето те притиска. Много разговаряхме за това, включително и за това да не се е случило нещо в детската. Говорих и с учителите - нищо. Просто очевидно беше период, който за моя радост премина бързо и то с много говорене предимно след детска и преди сън.Но ако щете ми вярвайте, така и не разбрах този плач израз на каква нужда или проблем беше, колкото и да бях активна в слушането / и това определено не беше сутрин/.
Но определено аз смятам, ч е всеки родител следва да си изработи подхода, моят никак не  е само слушане и съобразяване, поставила съм ограничения и правила, които изисквам да се спазват и това, което забелязвам е, че Боби ме разбира в се по-често от първото казване, без да е необходимо да се повтаря десетки пъти едно и също, което в повечето случаи е израз на моите нужди и желания.
Аз уж за ролите щах да пиша, пък то какво стана #Crazy Таня, Бухта давайте да направим актьорска трупа - моят Боби от роля не излиза ooooh!И разбира се иска цялото семейство да участва bowuuТо не са роли и герои от филми, театрални постановки и какво ли не, даже измисля и нашите реплики: ти с га кажи така, а аз като ти кажа, ти отговори така...изобщо и сценарий си имаме Mr. Green
Та като заговорихме за постановки, горещо препоръчвам, и за родители, и за деца "Карлсон, който живее на покрива" в Младежкия театър. Невероятно разтоварваща и забавна постановка, посетете я  Hug

# 153
аз пак да питам- Коледно парти Simple Smile

# 154
Elg, тази година няма да може да се вкючим, за съжаление...

ТаняТ, и Рая е нон-стоп в някакви роли. Напоследък е принцесата-динозавър, а бебето било Мечо Пух. Раздава, обаче роли и на нас напоразия. Mr. Green Единия дядо е вълк, другия е динозавър, аз и баща ѝ сме дракони, а едната сестра на дядо ѝ била крокодил. Mr. Green Това, разбира се, хич не се хареса на въпросната баба-леля и малко се поразсърди, ама то детето не я обижда, а и обяснява каква е нейната роля в ежедневието и играта. Mr. Green

Ох, аз тези дни съм с постоянен главобол и вече започвам да се притеснявам...дано отмине скоро, че направо ми иде да си махна главата. Cry

# 155
  • Варна
Ми на мен като ми казаха: "Мамо, но ти си овца, трябва да го разбереш!"  Mr. Green  То това е само епизод от цяла овча серия, но да не изпадам в детайли.
Ето ви сега активно слушане - пътуваме в колата, тя разказва за градината. Кой плакал, кой какво му казал и т.н.
-Пък на мен ми стана мъчно за майка ми.
- На теб става ли ти мъчно понякога за мен?
- Ми да.
- И какво си мислиш тогава, какво правиш?
- Миииии ..... обаждам се на татко ми да ми купи една свирка. И за почвам да свиря за мама ...., защото много любезно ми наду главата!

А сега де!?!??  Joy Joy Joy

А за Коледа иска котка, кон с дракон, каляска и малки дечица вътре - принцеса и пЛинц, а също искала работа  Shocked  и ..... асансьор .....   не ми е скучно, ама хич!   Mr. Green

# 156
Бухте, това не е активно слушане, мила  Hug, а разпитване.

ТаняТ, това с ролите е типично за възрастта. Ники също постоянно е в роля Simple Smile

Щях да пиша още, ама нямам време. После!

# 157
  • София
аз да запитам Ще си правим ли пак коледно парти?

И аз живо се интересувам, че то нашето планиране е сложничко  Whistling Whistling Whistling

# 158
Танче а всъщност този конструктор колко струва, аз само на снимка го видях но не го намерих в магазин?

# 159
аз пак да питам- Коледно парти Simple Smile
И аз искам на Коледно парти, но категорично няма да успея да го организирам, та егоистично се надявам, ако някой се жертва, да викам ентусиазирано "Ура". Ако ще е в детско клубче, ще трябва за капаро да помислим.
Скрит текст:
Миналогодишното в кооператива на Вероника много ми хареса, но може би новото място не позволява да го повторим (а и не върви да се натресем непоканени)
Шу, порових, защото много ми хареса и намерих това, което е 50 долара. Има и по-големи за по 100-170 долара.
Тони, и при Митко на почит са динозаврите и крокодилите, но моята роля често се явява коза, крава или маймуна. И овца съм била (Бухте, в един отбор сме!) А днес заварих баба му да му разказва за опълченците на Шипка и той ентусиазирано започна да преразказва. Е, руснаците с оръжието отиваха да убият другите руснаци, но всичко си дойде на мястото, след като се намесиха и крокодилите и изядоха лошите! Та те така с историята!

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 23:42 от ТаняТ

# 160
аз още не си знам графика за декември ( знам го според мен, ама според господата началници не), така че за сега не мога да кажа нищо.
Ако искате след седмица- две да започне с организацията?

Елия много иска да има. И ако е като предния път ще е супер.

# 161
  • Варна
SZA, знам, знам, че не отговаря на термина, просто го написах като шега заради отговора й.
Танче, Шипка!? Напред сте с материала Wink  Иначе и при нас накрая идват крокодилите, няма мърдане. Кога ядат лошите, кога нея, но ............ Тя обича да е драматично. Винаги в историите й някой горко плаче или поне е тъжен, също така е почти задължително някой да пльоооооооосне някъде.   Mr. Green ooooh!

# 162
Бухте, ама нашите двамата все едно заедно са расли! "Напред сме с материала" по настояване на баба му. Той, милия, нищо не беше схванал и, според мен, е твърде рано да се зачекват такива теми. В Митковите истории напоследък някой умира и това пак се дължи на общуването му с баба му, която без да се усети, подхвърля реплики от сорта "Аз като умра, кой ще се грижи за теб?".
Ох, да ви се оплача, ние влезнахме в серия - Митко остана в къщи заради повръщане, от вчера има конюктивит и лош дъх, който се дължал на налеп, а уж отидоха с баба му за бележка за детската градина. Тази нощ почти не съм спала, защото прескачаще през час от детската (от лятото спи сам в стая) и се гушкаше при мен да си помрънка за окото.

# 163
Танче, дано Митко се оправи бързо! Hug

# 164
Здравейте мили момичета..........
Дано не сте ни забравили Laughing
Аз ви следя и не съм изпуснала и една страницаот това което сте изписали........

За съжаление аз мрън , мрън трябва да се оплаквам........изкарахме с баткото тежко боледуване от 3 седмици със по 2 АБ-щото всичко на юрош и на крак и се получиха и усложнения. Ние вече сме добре, но Теди го закъса отвсякъде.
Нали като тръгна на ясла миналата година и все болен милия , освен през лятото за около 1-2 месеца  беше се пооправил. Все сополи и кашлици   , правеше отити и накрая този месец  се влошиха нещата. Те от по отдавна де , но докато се светнем , че има нещо . И така  от чести боледувания и хреми, които се стичат назад  и са запушили евстахиевата тръба  и ушите са пълни със течности и секрети , има и пропукване на тъпанчената мембрана , в резултат на което имаме  частична загуба на слуха. Спешно в Исул и сега е на АБ и в понеделник , на изследване с тимпанограф за установяване на % загуба на слуха. Вече седмица след АБ сме по добре. И така......

Бухте , бях опищяла и аз  темата преди месеци за същото ........ и Теди заекваше доста. Доки каза че  е нормално и всичко мина за около няколко месеца , ама  аз направо  Sad

Основно     се включих и по повод така разискваната тема .

Естествено няма как да не се съглася с Шу  , vasida, Бухта      най-вече.

Изнервена съм,      уморена  и нямам сили за някакви безкрайни обяснения и направо ми писна  да се правя и аз на клоун с детето си. То все да овещавам еееееее

И викам и се карам и аз като Галя наказвам и това е . Тези нови методи нещо ми идват в повече май, особено  и СЗА като ми ги цитира ли и аз не знам  от къде ги поства , но направо ги подминавам , изобщо не ги чета ...

Сори , може малко грубичко , но СЗА , ти на работа ходиш ли.......  или някой ти гледа децата и супер много ти помага , просто не - знам .... чудя се нещо
 newsm78

Спирам , че трябва да се прибирам

Общи условия

Активация на акаунт