МАРТенчета 2009

• 61 808
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Ей, браво на Елия! Сугрно ще се научи скоро и да чете! Аз съм била така запалена по писане и четене! Спомнях си как прерисувах буквите от една книжка като не можех още да чета и ги пишех слети думите Simple Smile
Иначе моите деца не са така към книгите! Каката книга не поглеждаше, можеше да й чета в леглото, но тя пък заспиваше от скука Sad! И до сега не знае всички приказки  Crazy!
Малкият обича да разглежда книжките и да ме "изпитва" кое какво е, но и той няма търпение да му прочета приказка, колкото и да е кратка! За сега изтърпява само по редче като на бебешките книжки! Но пробвам разни неща! Сега го абонирах за една френска поредица с книжка и СД! Разглеждаме книжката и после пускам СДто да си го слуша! Или първо прочитам приказката, после на всяка картинка добавям набързо какво става с едно изричение, отговарям на въпросите в духа на приказката и така всеки път добавя по нещо! Ама той моя няма търпение за нищо!

Иначе ходи на музика и плуване! На музиката пеят и танцуват, той много танцувал, че чак на края на часа гроги бил и после ми припява в колата! За съжаление не разбирам много от песните, че са на френски! Иначе имат и английски, ама той си е редовно, в петък след сън! Този петък на приспиване, чух да си пее twinkle, twinkle, ама чак и думите различих отчетливо! Много готино! И веднага му я намерих на телефона на ютюб и му я пуснах! Това дете, като видя анимацията и я чу песента, така му светнаха очите, усмихна се, клати глава в такт, чак ме втрещи, толкова щастлив и мирен не съм го виждала никога! Някак си, все едно световният мир е настанал  Grinning!

Иснтински вманиачен е за плуването! Записала съм го в сряда и четвъртък! В останалите дни пита дали ще ходим на басеин и ако отговорът е НЕ, независимо от обясненията и т.н., изпада в дълбока тъга! Като се опитам нещо да му говоря, почва да крещи и изпада в дива ярост!
Никакви Додсъновци, Гордъновци, нищо не е в състояние да го изкара от кризата поне 10 минути! Направо съм се видяла в приключение, другите родители ме гледат като извънземно, но май вече свикнаха  ooooh! Ей за това съм готова да пробвам всичко, което ме посъветвате, нямам изход от ситуацията за сега! Така че мисля, че това му е истинската и неподправена страст!
Като трябва да излизат от басеина, той е последен и се прави, че не чува треньора! Почти всеки път го избутват с пръта, направо си го подпляскват  Mr. Green, да се придвижи към стълбичката! Иначе се обръща с гръб към треньора и оня колкото и да обикаля басеина, Марти пак е с гръб и все едно не го е чул! Изобщо моето детенце малкото е такова диваненце, че много ми се иска да го дам на СЗА за една седмица да видя изобщо как ще преосмисли целия Гордън за нула време  Mr. Green!
Днес пак ми казаха, че ударил някакво момченце да говоря с него! Като го повиках, той с такава гузна стъпка се завлачи към мен! А учителките се подбутват и се кикотят - Виж го колко е сладък, как знае, кихихих! Е как да им го възпитавам за тях, при мен не смее да удря, защото моментално си тръгваме от парка и много говоря как не бива и не може, и че боли и т.н.! Ама тях ги върти на малкия си пръст, не могат още да му всеят респект! И според мен грешно се подхилкваха, аз му се карам и говоря там отпред, карам го да се извини и да каже, че няма вече, те - квачките му се радват  Rolling Eyes!

# 181
Зеленко, честно да си призная не ми се е случвало с обличането, защото като по-малка Яна е тази която аз приготвям. Но пък тя закусва сутрин а аз приготвям три закуски и три обяда и очаквам от тях адекватно да реагират на задълженията си сутрин. Ако тръгне да се лигави и казвам че ако не се стегне няма да отиде на градина. И тя като Калин иска всеки ден да ходи. Помага и броенето.

Тони нас не ни слагай в графата "нямащи време". Нашата работа с теб са децата и къщата, с превес на децата. Не че ни е малко работата, ето до сега чистих три етажа бял мокет с прахосмукачката и търках три бани Mr. Green ама хич не се оплаквам Mr. GreenДаже за по голямшка се оглеждам че тази ми малее Joy Мисълта ми е че не сме от работещите мами и ще е грехота ако ние си занемарим къщите и нямаме време за децата. Сигурна съм че и къщите на работещите мами са подредени и чисти и има сготвено, децата са обгрижени и прегръщани, просто нямат време да обясняват очевидни неща по 100 пъти. (Излючвам СЗА)
Мислих си да те питам, как помага за плодовете. Нико къде е тогава. Аз помагах в разпродажбата на загубени вещи, но там Яна търча в салона, но нямам шанс да помагам в час или за плуването, че само нея ще трябва да пазя.
Щях да те питам и още нещо. Онзи ден с една позната гледахме къщи в Белгия, че тя се чуди дали да се мести там. Имаше невероятни къщи със страхотни дворове, даже едната беше в Мол, а цените бяха много прилични. След като ще поостанете мислили ли сте да смените апартамента с къща с хубав двор в който децата да щуреят на воля?

СЗА Браво на детето!

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 16:13 от Шу

# 182
СЗА, страхотен е Ники. Аз го четох и във фейса и много му се зарадвах. Рая римува само щуротии и измишльотини, но предполагам това е защото се опитва да го прави на 2-3 езика. Често ми пее нещо, което намязва на фламандски, но и си измисля голяма част от думичките също - сигурна съм..Simple Smile

Шу, но аз работя от къщи - случва се да просроча с ден-два проект, по който работя, но не си го позволявам често, така че работа като такъв ангажимент не ми липсва. Peace Вярно, че не е от 9 до 5, но всеки ден имам поне час-два работа, която върша и това ми "яде" от времето с децата. И не става дума за време за мен. Wink Изобщо не мога да кажа, че къщата ми свети нон-стоп, защото приоритет са ми децата и отношенията ми с тях. Peace Та грехота, не грехота...това е положението. Mr. Green Пускам прахосмукачка 2-3 пъти седмично преди голямото чистене в петък вечер когато се вкючва и мъж ми. Така събота и неделя са ни свободни, за да се забавляваме с децата. Peace

Нико е с мен при посещенията ми в детската градина, защото няма къде да го оставя, но той е много по-самостоятелен от Рая на същата възраст и се занимава сам. Времето, което отделяме с още 2-3 майки...всяка седмица са различни дамите, или господата които се включват в тази инициатива... не е много - изчистването и нарязването на 5 ананаса, или 15 ябълки не отнема кой знае колко време, съгласи се... а едва ли са повече плодовете за 12-13 деца. Повече е времето, което се отделя за разговор с децата и обяснение за плода, който те опитват същия ден. Общо стоим там около 40-50 мин. А Нико се забавлява сам на пързалката до мен. Peace

Не знам каква къща сте гледали в Мол, но тук хубавите и нови къщи, в които си заслужава да се инвестира са скъпи..от 250 хил евро нагоре. Играем лотария почти всеки тираж и като спечелим....защото мъж ми е сигурен в това, ще си купм не голяма къща с гооолям двор. Mr. Green В евтини и стари къщи няма смисъл да се местим, защото миришат на влага и е неприятно. Отоплението на къща без изолация е сериозна сума пари месечно, а тук лятото е малко и повечето време от годината сме на парно. Peace Не ни е ясно още колко време ще останем тук, но ако успеем да си намерим добри и доходни работи и аз и мъж ми бихме мислили в тази посока. В момента на 300 метра от сегашната ни къща се построи нов комплекс с 25 къщи с малки дворчета, които са страшно симпатични, но най-евтината е 290 хил евро, а това не ни е по силите...дори да си продадем и 2 от апратаментите в София..пак ще има да доплащаме...та...ще поживеем и ще видим. Чудесно се справяме за сега в новия апартамент с огромната тераса. Водим децата почти всеки ден в парка и на детски площадки навън, та вярвам това не им липсва. Peace

# 183
Аз не за купуване пита а за наем. Просто съм любопитна. Не си казвала че работиш newsm78 това е чудесно.
Яна и тя е самостоятелна, но в клас има прекалено много интересни неща и ще разрови всичко, а в басейна ще влезе и тя и затова, та дори и 10 мин би отворила всички шкафчета и чекмеджета, но нашето все пак е училище (на Боян) а не е градина, може би за това не става да я оставя да си играе.
Съдейки по обяснението ти, май си се засегнала. Не съм казвала че децата не са ти приоритет newsm78

Както и да е. Няма да питам повече.

# 184
Съдейки по обяснението ти, май си се засегнала. Не съм казвала че децата не са ти приоритет newsm78

Е, как пък след толкова ухилени емотикони взе да си помислиш, че съм се засегнала?! Shocked
Напротив - обясних ти, защото попита. Wink  Всъщност винаги съм работила, но докато гледах само Рая в консултантската група, в която помагах имшеа по-малко проектчета...в последните няколко месеца нещата се засилиха и се налага да отделям повече време за това, но съм доволна, защото освен че падат и пари се занимавам и с нещо друго, което ми е интересно и се чувствам още по-удовлетворена от живота. Peace

Ми причините да не се местим за сега в къща, било то и под наем са същите. По-старите къщи, които са с приемливо наеми са без изолация и имат доста влага, а и е доста скъпо да се отопляват и все е студено... Къща, чийто наем е от порядъка на 600-700 евро, което бихме искали да плащаме и плащаме сега за чисто нов апартамент със супер изолация и ниски такси за отопление, са меко казано мизерни и не бих си завряла децата там...щото не ми се струва здравословно и за тях и за нас. Peace Периодично - разбирай 1 на 2 месеца преглеждам обявите в Мол и Геел, но нищо не ми хваща око дори да отидем на оглед...така че, ще сме в апартамент. Mr. Green

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 10:42 от Tony_st

# 185
Момичета,
искате ли да се пребройм колко сме за Коледно парти и да почнем с организацията.

# 186
  • София
Ох, няма да ви се хваля повече  ooooh! В шок съм - децата са от петък без едната учителка. Не й продължили договора  #Crazy #Crazy #Crazy Като гръм от ясно небе ни дойде на всички...

Тони, случила си на Рая, само това ще ти кажа  Hug Ставаме в 6, благодаря, оставяме си достатъчно резерв от време и всичкото друго споделено от останалите. Напоследък сутрин е доста студено и мъгливо тук, та го води мъж ми, и донякъде времето все пак е фактор, но давам огромен резерв  Tired Може би просто ревнува от момата, ама то и аз съм човек...

Имам друг въпрос. Как стои въпроса със страстта. Вече са почти 4 годишни, всеки ходи на нещо и се чудя как го приемат. Има ли пламък в очите им или просто го прави, но ако му го спреш няма да възрази особено. Говоря за спорт, изкуство и въобще всичко което ги интересува.

В Козлодуй се изтрепваме да питаме и занимания за под 5 годишни няма, няма, няма... Много ми е гузно, но това е положението...

Ние сме "ЗА" Коледно парти с 90% шанс да дойдем (с двете диваненца обаче - вярвам, че не е проблем)  Peace

# 187
  • София
 Влизам само набързо да кажа, че съм с две ръце за Коледно парти (както и за всякакви срещи по принцип, ама то това всеки си го знае). Много ще се радвам отново Приказния ни дом да стане домакин на събитието, но първо трябва да поговоря с останалите участници, да не би да имат нещо против. В понеделник имаме родителска среща и ще говоря с тях, за да мога да кажа със сигурност дали става. Ако до тогава имаме и някаква ориентировъчна дата ще е супер.

# 188
И аз съм ЗА, нямам претенции за дата (за сега Митко е ангажиран само на  8.12 - има покана за рожден ден). Определено предпочитам Приказния дом като вариант, но ако не стане, и клубче може да ангажираме. Вероники, къде в момента е Приказния дом в този ред на мисли?

# 189
Аз съм свободна на 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 20, 21, 22
по моя график. Иска ми се аз да я доведа Елия, а не татко и.

# 190
  • София
08.12 ни е специална дата и на нас  Embarassed, но ако се реши, не мисля, че ще е проблем да съчетаем нещата  Peace

# 191
Остава ми само да се хапя отзад, че точно сега не можем да пътуваме. Cry

# 192
Този път трябва да съберем и някакви парички за Приказния Дом! Вероники, не искам да отказваш, защото с тези пари можете да купите материали за дечицата, играчки или от каквото имате нужда! По 10 лв. нещо като вход, много добре биха ви дошли, а не са кой знае какво!
Също така ако се съгласиш, бих донесла някакви играчки, с които Марти не играе! Не мога да ги даря в нашата ДГ, защото той си ги разпознава! Също така бих предложила като подарък на всички да купим някаква коледна книжка, нещо до 5 лв., например! Мога да се наема да ги поръчам и да помоля да ги опаковат като подарък! Или пък Дядо Коледа може да ги извади накуп и да подари на всеки по книжка - така ще спестим от опаковъчна хартия, не само като пари, но и като жест към околната среда!
Ето примерно от тук
http://www.book.store.bg/c/p-l/c-276/koledni-knigi.html

# 193
Рила, по спомени миналата година давахме пари за дядо Коледа и ако не ме лъже паметта и допълнително.
Направихме разни неща за хапване.
А и за книжките съм ок, дори и да си ги купуваме ние и да ги дадем на Дядо Коледа

# 194
Дядо Коледа си беше отделно дето му платихме, то е ясно! А иначе искахме да дадем, ама Вероники се дърпаше като магаре на мост  Mr. Green!

Общи условия

Активация на акаунт