На всички
Та, теориите са си теории, но някои деца са по-така явно.
Ма какви са патета понякога
Иначе и при нас е същото моткане и след като тръгнем, имам чувството, че назад да върви - по-бързо ще стигнем.
И накрая се сопна на една кукла: "Ти си моя собственост! Ще правиш, каквото ти кажа!" и щях да припадна, но това се оказа от Пинокио. 
! Като ние от раждането не квалифицираме, а казваме, че се държи невъзпитано или палаво или какво ли още не... Откъде го е взел - или баби или ДГ
! Ама е хитряга - веднага с водата ни работи!

И най-важното, според мен, че децата копират поведение, т.е., ако аз съм изнервена и всичко ме дразни, защото имам да свърша работа на компютъра и те са нервни и постоянно ме вдигат докато не им обърна достатъчно внимание...
Ще дам пример и дано стане ясно какво имам предвид. Напоследък Рая каквото види на реклама го иска. Много внимавам какво ѝ отговорам, дори и да съм разсеяна в момента. Обяснявам, че да, това е интересно вероятно, но не можем да купим всички играчки и занимания, които рекламират, защото нямаме такива възможности и я подканям да си прецени кое би искала най-много и да го купим. Същото нещо става и в магазина - ако иска 2-3-5 неща я оставям да реши сама какво би искала да има най-много в момента, а другите неща бихме влези утре, или другия път. Всеки път тя взима правилното решение за сабе си и мрънкане и тръшкане няма. Разбира се, на следващия ден като отидем на магазина ме пита дали сега може да вземем другото нещо и естествено го взимаме. 

Единствено казах, че е грозно да се напада персонално човек, който има различни възгледи от другите.