МАРТенчета 2009

• 61 841
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря, Бухта! Растат си децата - моите по-бързо от другите ми се струва... Sad и като се сетя, че едва ли ще гушкам бебе пак и ми е още по-тъжно... Cry

Подобен крем с дулсе де лече правих за тортата на Рая за рождения ден, но тя не го хареса особено и се въздържам да правя заради нея. Макар че, тя не хареса особено и кремът “Рафаело“, с който направих втората торта за рождения ден на Нико...та май сме обречени да ядем маскарпонен крем и “Брюле“ докато не порасне и не прояде и други вкусотии. Mr. Green

Ето да ви покажа и голямата торта за пратито с дечицата.

Скрит текст:

# 586
Tony_st просто не мога да се сдържа, защото и моите са на същата възраст като твоите и ми е съвсем ясно усещането когато виждаш, че малкото вече е детенце и ясно виждаш деня, в който купуваш последния пакет памперси. Успокоявам се от мисълта, че няма да минат и 20тина години и ще стискаме внучета, живот и здраве...

# 587
Ми, тази мисъл ми е мнооого далечна сякаш. Cry То не че няма да си дойде като утре, ама...пак си е тъжно.

Точно преди минути една приятелка пусна нещо по този повод, което е писала за друга моя дружка и семейството ѝ, та ще го споделя, защото ми е едно такова носталгично...

http://vipbebe.com/blog/bloginia/kogato-mirisat-na-bebe-izchezva/

# 588
  • София
Животът е шарен, а Съдбата има странно чувство за хумор! Свате, никога не знаем какво ни предстои  Hug Hug Hug

# 589
  • Варна
Тони, много мила статия!
И при нас бебешкият период безвъзвратно отмина и вече ежедневието и вълненията ни са от съвсем различно естество. Все още имам много интересни неща за споделяне, но някак си вече ми е трудно да намеря време и вдъхновение за форума. Още повече че към момента имам повече грижи около Криси, отколкото със Симонка. Малката си ходи на градина, харесва й, харесват я, и Дай Боже да е здрава (което след изваждането на сливиците по-добре ни се получава) - като цяло се гледа лесно и приятно. Криси е по-буйна, има нужда от непрекъснат контрол при подготовката за училище, от развеждане по разни извънкласни занимания и т.н. Да не говорим приближаващият пубертет, който в днешно време настъпва по-рано и води до временно полудяване на децата....и техните родители  Mr. Green Сега искаме да сменяме и училището.....
С две думи, вече се чувствам в друг период  с две попорастнали деца и затова по-рядко се включвам, но ви следя и с носталгия си спомням за бебешките години, споделени с вас  Heart Eyes
Без малко да забравя: Еля, честита бременност! Много здраве и положителни емоции около бебчето и каката!
Поздрави на всички! Hug

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 09:21 от Gery Moore

# 590
  • Варна
Да, наистина мила статия Simple Smile Точно днес нещо прибирах и попаднах на комплекта за изписване на малкия. Гледах го и се чудих как си е мушкал крачето там - та то е по-малко от кутрето ми това крачолче Simple Smile  Честно да си призная, много съм благодарна на дребчо, че е такъв бебешор. Каката по това време вече беше по-осъзнато човече, говореше повече. А той си е един бебо и много му се радваме. И аз знам, че няма повече да мириша бебе, даже не давам да му режем косата, защото вече няма да е такава мекичка. Радвам му се и на постиженията, но никак не бързам. Точно затова казах, че сега навлиза във възрастта, която при Ния някак си попропуснахме покрай него. Точно когато става от пате човече Simple Smile А тя......... тя вече си е едно голямо момиченце. Абе свиди ми се, и с нея ми се свидеше. Все казвам, че не е честно - първо не ти оставят глътка въздух, после изведнъж не им трябваш и не те поглеждат. Не може ли някак си по-равномерно Simple Smile Но както и да е, имаме още време и ще се нагледаме на всичко. Но започвам да схващам позицията на бабите  Mr. Green И както бях категорична, сега си говорим с мъжа ми, че при други обстоятелства, не бихме се отказали от трето детенце. Но ще си къткаме тия двете.
Тони, за крема какво да ти кажа. Нейната торта за 4тия РД беше с такъв тази година, гостите си облизаха ушите, тя си близна малко от сметаната отгоре. И не е, че не го е харесала - не го и опита. Е какво да я правя. То докато нацеля крем, който може и да яде, тя ще е абитуриентка  Mr. Green Изобщо за нея тортата май се явява предимно ритуал. Нищо, че цяла вечер се смяхме всички, защото идваше през 15 минути и категорично завяваше: "Мамо, ние се наиграхме. Давай тортата!"  Mr. Green Поне 6 пъти я връщахме пак да се наиграят. Simple Smile Но щом минаха свещите, вече не беше актуална. Подозирам, че все пак не се бяха наиграли.... Та, аз изобщо нямам шанс да скалъпя торта, ако се водя по нейния вкус, ти имаш поне 2 варианта Simple Smile  А, и още нещо - как, за Бога се държи главата на Мики Маус?! Големи майсторлъци си започнала да правиш, браво!
stevelina, пропуснах май да те поздравя с добре дошла. Надявам се, че при нас ще ти хареса, много сме готини  Laughing Embarassed
Ел, как сте с Влади?
Рила, то верно голям спорт си организираш. А иначе как си? Като ни стресна така, сега ще трябва да се отчиташ Simple Smile  Hug
А Нана как е в градината, глафира? Сиа, надявам се Лори бързо да се оправи без АБ.
 Hug на всички

# 591
  • София
Бухте, благодаря, че питаш:) Добре е, адаптира се уж. Пак беше малко болна, но от днес си е на градина. Няма мрънкане, поне за момента, въпреки че много искаше и аз да се запиша в детската градина. Харесва й там, има си гадже вече:) Той бил подарил романтика и били влюбени....

# 592
Хайде и аз да се включа, че сега ми се е паднало после няма да имам кога.
Лорка от днес е на градина, мина болеста без АБ, май вече пораства момичето и имунитета се закрепва. Дано така да продължи!
Гери, като  те четях какво си писала за каката абсолютно същото важи и за нашия батко. Вече съм напълно сигурна, че сега децата навлизат доста по- отрано в пубертета.
И по повод на това, че децата ни растат и вече сме далеч от бебешкия период да подхвана една тема, която от известно време сериозно обмислям: Какво мислите за тръгването на училище на 6? Изключвам родените ни декемврийчета, които ще си тръгнат с набора, но останалите замисляли ли сте се по този въпрос? Аз още се чудя за Лора, тя от доста време познава всички букви и цифри, като я наблюдавам определено се развива доста по-бързо от брат си в същата възраст.
Вие мислили ли сте по този въпрос?

Тони, аз също се питам как си задържала главата на Мики Мауса  Laughing
Лора продължава да ми яде много малък брой неща, ако се съобразявам с нея за тортата трябва гостите да минат направо без торта (с изключение на духането на свещите, което си е ритуал).

# 593
Sia, аз съм се замисляла за тръгване на 6, тъй като Ники е доста едър, знае доста неща от брат си, също познава буквите (е, не винаги, но аз не го и препитвам, де), а и може всяка дума, която изговаря, да назове с коя буква започва (по-скоро кой звук, защото е според това как той я произнася), цифрите ги познава също и дори вече разпознава 11 и 12, смята и през 1 и 2. Дори на английски знае да брои до десет и сам се е научил от една игра на айпада. И това всичкото го е научил без абсолютно никаква целенасочена работа, а между другото. Обмислям го и от гледна точка на това дали искам да е във випуска на учителите на Гого или в следващия, дали ще е изобщо в това училище или друго и прочее, и прочее... Засега съм стигнала само до заключението, че по-скоро съм склонна да го дам на навършени 7, тъй като всички неща, които ЗНАЕ са само знания, а в училище са нужни много социални умения и зрелост за възрастта, които се развиват по-бавно от знанията. Може да ти е полезна тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675523.msg24950029#msg24950029

# 594
  • София
също познава буквите (е, не винаги, но аз не го и препитвам, де), а и може всяка дума, която изговаря, да назове с коя буква започва (по-скоро кой звук, защото е според това как той я произнася), цифрите ги познава също и дори вече разпознава 11 и 12, смята и през 1 и 2. Дори на английски знае да брои до десет и сам се е научил от една игра на айпада. И това всичкото го е научил без абсолютно никаква целенасочена работа, а между другото.

Това важи с пълна сила и за Тошко. Не че си е моето, ама много умничко ми изглежда за възрастта си и съм решила твърдо, че трябва да го пусна от 6г на училище. А и не харесвам особено перспективата да ходи на училище де 20г... Друг е въпроса, че още не съм си преодоляла мързела да разпитам какво е нужно да направя за целта, за това ще съм благодарна ако някой знаещ разясни  Praynig
Ще погледна и цитираната тема.

# 595
  • София
Е, въпросът на sia ме изкара от дългата летаргия.
Не мисля да я пускам на 6. Ще се черпя една година спокойствие. Освен натоварването на децата и за друго ме мъчи училището- почти 4-месечната ваканция лятото. Така или иначе ще дойде 1ви клас, но не ми се дава от 6.
Тони, браво, браво за тортите! Сигурно си се оборудвала с доста неща за сладкарство- голяма краста си е то.
Ели, честито и тук за бременността!
Бухте и Мария хич не е по тортите. Тя просто не обича крем и всякаква кашава консистенция. Добре, че леля Ог е добра и за РД ни спретна готови блатове с течен шоколад и малко маскарпоне. За първи път детето се почерпи от тортата на празника си.
При нас няма нищо за хвалене, но хубавото е ,че и за оплакване няма.

# 596
  • София
И по повод на това, че децата ни растат и вече сме далеч от бебешкия период да подхвана една тема, която от известно време сериозно обмислям: Какво мислите за тръгването на училище на 6? Изключвам родените ни декемврийчета, които ще си тръгнат с набора, но останалите замисляли ли сте се по този въпрос? Аз още се чудя за Лора, тя от доста време познава всички букви и цифри, като я наблюдавам определено се развива доста по-бързо от брат си в същата възраст.
Вие мислили ли сте по този въпрос?

Наше близко детенце на есен ще тръгне именно на 6 и съм мислила по въпроса. Но определено за буболец не ми се струва добра идея. Така го усещам, но има още време...

# 597
# 598
Аз съм почти сигурна че ще го пускам на училище на 6. Едър е, умен е и най-вече септември е точно на 6,5... По-рано писах че сме се преместили от ОК в Лозенец, та смятайте че и детската ни е на край света, защото там ми го приеха на 10 мин от вкъщи, които сега са 30. Има го и момента че по градинките като го оставям да играе с по-големи деца обикновено, започва като "малък" и до 20 мин вече те го гонят, казват му по име и се държат с него като с равен и говоря за деца с по 2-3 години отгоре. Ама още не ми е на 100%. Има го и варианта до 3та група и после подготвителна в училище. Ако някой има идеи и опит съм отворена за предложения.

# 599
Тони тортите са ви невероятни!!!

Статията е много мила и аз тъжа понякога, че ми пораснаха децата, но ...... не мога да си кривя душата, радвам се когато виждам как могат сами да се оправят.

Аз съм скапана напоследък. Събота и неделя Боян беше на състезание по шах от 9 до 3. Днес ходихме на среща в новото училище на Яна и имах среща с директорката за Боян, после тенис. Този път и Яна пробва и и хареса. Май и тя започва след ваканцията другата седмица Crazy

Ох за училището. Не знам момичета. Яна започва. Вече познава и пише буквите, не всички, но 90%. Познава ги, пише цифри, познава форми, прости и сложни . Всичко, което знае е от сегашното и училище. Хем е само на 4, хем и е супер интересно и забавно.  Онзи ден пусна един диск със задачи по математика за 5-6 годишни. Много добре се справи. С общуването няма проблем. Говоря за английски, на български знае някой, не не я бъркам още, защото има много еднакви букви и много ще се обърка.

Общи условия

Активация на акаунт