Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 359
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Melany99 Цената е за квадрат, по размер са колкото дъска ламинат, отдолу са с лепило и само се маха долното предпазнофолио и се лепят. Проблема ми е, че трябва много гладка повърхност - трябва да се махне теракота, да се излее саморазливна замазка и да ги лепна отгоре. В магазина ми казаха, че са много издържливи и ги вземали за фитнес салони, противохлъзгави са и водоустойчиви и не се чупят Simple Smile

# 526
Doris , не ти трябва да махаш теракота според мен.
Аз моите ги налепих върху старият балатум.
Много здраво им е лепилото отдолу. Бях си сложила на масата, която използвам като бюро и исках да ги сменям - ами не мръдват. Laughing

Лепих други плочки отгоре. Laughing
И аз гледам, че ги слагат по подове на магазини, които се водят места с голям трафик.

# 527
Я кажи за балатума, аз тъкмо мисля да слагам в новата кухня. Хубав, скъп балатум, не излиза по-евтино от ламинат или плочки. Залепя се, слагат му се первази. Изглежда ми добре като идея.
Едно време в кухните(а и спални понякога) апартаментите имаше балатум.От там съм се наплашила.Вярно за да издържи години е бил качествен,но пак не го харесвам.Едни познати слагаха преди 10 години балатум(сигурно е било евтино),целия се протри.Сега може да има скъпи варианти,качествени с интересен десен,обаче някак усещането за гума ми е неприятно.
Преди известно време гледах предаване,в което сложиха балатум и изглеждаше добре поне отстрани,но то и на запад имат друго качество на продуктите.Та така .

# 528
Не изглежда добре балатум. Едно такова, абе мизерно ми седи, а всъщност е доста скъпа настилка. Съизмерима е с ламинат или по-евтин дървен вариант.

Всеки си решава разбира се.
Плочките пък са такав ужас по отношение на счупени чинии, шум и т. н. Rolling Eyes

# 529
  • Пловдив
Оф, така де, аз съм в такива мисли от няколко месеца. Изобщо не мога да реша. Цената на плочки, балатум или ламинат не се различава много.

# 530
Ако това може да помогне - добре е, да няма повече 3 вида настилки.

Ето тук ламинат, който изглежда като плочки:
http://www.rona.ca/en/laminate-floor-p34145328?select_store=62850

По-мек е, по-лесен за слагане, по-лесен за поддръжка.

# 531
ВК, много сладка идея това с рамката Simple Smile

Аз пък вече мисля, че знам как трябва да изглежда моето легло, и стаята изобщо => цък   Grinning

# 532
Ема, виж как най-важното нещо е през какви очи ще се погледне интериора. Ако това се покаже в един обикновен репортаж например, всеки би  си казал " Егати мизерията.."  Simple Smile

# 533
  • Пловдив
http://prodavalnik.com/prodavam-plat--1-50m-10m-45lv-i11642721
Много приятно изглежда тази стая, Ема. А онзи ден попаднах в продавалника на почти същия плат като шалтето.

# 534
Благодаря ти Ема. На мен тази стая ми изглежда...как да го кажа-стара, а уж харесвам винтижд, котидж стил. Но нещо ми идва в повечко. Харесва ми, когато има елементи, но малко. Конкретно на снимката пода ми идва в повечко стар, сандъка ми е излишен, текстила ми е прекалено шарен. Даа..знам, знам, няма да я правиш точно същата, а е само като идея, но аз да се изкажа  Crazy

# 535
Цитат на: baibibi
Някога, когато успея да си сложа дървено дъбово дюшеме, ще го омасля и със сигурност няма да мия веднъж седмично, нито дори веднъж месечно. Само ако е наложително.
Lisi_Disi_M , и моето помещение за кухня, трапезария и хол е общо, ама наистина не ми се налага да мия често. На морето пък, съседът по вила си омасли дюшемето. Сещаш се там какво е - мокри стъпки, пясъчни крака, кал при дъжд... За пет години дървото не е мръднало - нито цветът се е променил, нито си личат някакви драскотини. След като го омасли, в сезона го мие максимум два-три пъти с препарата от Фивекс.
За мен няма по-добро, по-здраво и по-трайно покритие от маслото. До този момент имам опит само с една марка, но не смятам да експериментирам с други.
Здравейте, мили дами,
Цитирам едно мнение на baibibi от предишната тема, като ориентир за тематиката на моето питане (може да ме пренасочите към тема за паркет, ако има такава и пишете и там Mr. Green).
Молбата ми е за мнение и съвет относно оцветяването на този буков паркет Днес майстор започва да цикли, след което предстои фугиране, където е необходимо, и оцветяване/лакиране. Искам да го докарам няколко нюанса по-светло от естествения цвят (да се приглуши жълтеещият оттенък) или по-тъмно сиво-зеленеещо като това http://img72.imageshack.us/img72/6435/escada2q.jpg или това http://imageshack.us/a/img202/376/floorcolour.jpg.
 Мога ли да получа някои от тези варианти: 1. предвид вида на дървото; 2. ако направим само омасляването, което споменава baibibi, възможно ли е то да е в цвят... и какъв да бъде той, за да получа желаните тонове? Необходимо ли е да се нанесе отгоре безцветен матиращ лак за по-голяма устойчивост? И не на последно място, притесненията ми са относно финансовата част в използването на Осмо - паркетът е в три стаи с обща чиста площ около 60 кв.м, колко ще струва приблизително, ако заложим на Осмо?
Извинете за многобройните въпроси, но нямам опита и необходимото време, за да се справя сама. Много ще съм благодарна на всички за мнение.   bouquet

# 536
  • София
Отговарям:

Отидете в представителството на Осмо на място. Там добре може да се ориентирате за цвета по каталога - има разнообразие от цветове и според техниката на нанасяне ще получите исканите резултати.

Необходимо ли е да се нанесе отгоре безцветен матиращ лак за по-голяма устойчивост?    bouquet

В никакъв случай.  Naughty Прочетете за предимствата на маслото в описанието на сайта.

И не на последно място, притесненията ми са относно финансовата част в използването на Осмо - паркетът е в три стаи с обща чиста площ около 60 кв.м, колко ще струва приблизително, ако заложим на Осмо?

Финансовият параметър ще зависи от методиката за поставяне. Ако се слага с мече, разхода се увеличава, но пък става много по-бързо. Ако е с четка и парцал, е по-малко като разход и отнема повече време. Може да сте доволни и при полагането на една ръка. При втората ефекта се засилва.
При правилно поставяне (много приятно и лесно се работи с маслото) цената може да е колкото на лак от висок клас (според мен дори и до 40-50% по-ниска, но пак зависи какво търсите като ефект). За висок клас лак аз съм работила с Дулукс. Бих ви препоръчала да вземете една от големите кутии от харесания от вас цвят масло и ако не ви стигне, тогава да закупите допълнителна малка разфасовка.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 11:41 от maminko

# 537
  • Пловдив
Аз имам същия паркет и се чудя какъв точно продукт на Осмо да изплозвам, крайно непретенциозна съм за цвета, всеки нормален дървесен цвят би ми харесал.

Ще циклим скоро, скоро-скоро - февруари, март.

# 538
Относно балатума: не си представяйте онези ужасни дебели балатуми от едно време, които се завиваха нагоре по стената Laughing Сега има много новаторски настилки на същия принцип, само че много по-модерни, качествени и добре изглеждащи. Има едни плочи от подобен материал - съвсем приятни и приемливи, но никак не са евтини. Ако открия линка, ще пусна.

От личен опит: слагайте всякакв друга настилка, но не и бял гранитогрес тип пчелна пита (с леки вдлъбнатини) - самоубийствено е Laughing. Чист изглежда превъзходно, но проблемът му е, че почти никога не е в този вид Laughing (освен ако не са ми на гости с онези малки машинки с четки по хипермаркетите Laughing)

# 539
Да кажа и аз за балатумния паркет, на който размерът, шарката и щампования релеф имитират дървени дъски. И на вид, и на пипане доста го докарва.
Аз ги разглеждах в един строителен хипермаркет (тук, край Милано) и впечатленията ми са, че светлите шарки седят по-евтиничко и общо взето си личи, че не е паркет, ами някаква си синтетична имитация. Но тъмните са перфектни Shocked, имаше едно венге - ами то беше почти 1 към 1 с вид на истински паркет. После ми се случи в един хотел в Амстердам настилката на стаята да е тъкмо с този тъмен балатумен паркет, та го оцених и поставен. Хич не е зле, когато се търси здрава и евтина настилка с непретенциозна поддръжка.
Тук цената е като на възможно най-евтините плочки - около 15-20 евро за квадрат, но в БГ не знам колко би струвал. Поставянето е, както са писали Мелани и Дорис, само се маха една хартиена лента отдолу и плочката си има свое лепило.

Общи условия

Активация на акаунт