Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 017
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Ами да и аз я взех за по - малко място , нямам къде да я сложа. Не ми е спешно да я дам на някой , ще я съхранявам пък каквото стане...

# 721
Елинор 777, съчувствам ти! На мен ми костваше почти месец работа, плюс още няколко майстора и помощ от професионалист за прозорците. За парите не ми се говори. Набутвация страшна. Сега е в перфектен вид - боядисано, почистено, ама няма желаещи, защото е доста голямо, четиристайно.
nataly_gs , искам наемател като теб! Не искам да влага пари, само да ми пази имуществото и да го стопанисва като хората. А, ако е някоя креативна натура, която влачи боклуци от кофите, направо ще бъде любимият ми наемател. Закачалката е страхотна, не знам защо не си я ползваш ти. Все някъде може да й се намери място - баня, антре, спалня, хол. Ама, ако чак толкова ти е излишна, и никой не я вземе, ще се жертвам, да знаеш. Имам поне 10 местенца, където ще ми пасне идеално. Лошото при мен е, че нямам бормашина, а и не умея да боравя с такъв уред. Всичко у дома е подпряно, но не и монтирано на стените. Мъжът ми е "над тия неща". Оплаках ли ви се за котката - бутна картината, която стоеше подпряна върху писалището в хола. Мъжът ми вика, че била много пакостлива тая котка. Пък аз го контрирах, че в къщите на хората няма картини, които да са подпрени, всички са закачени на стените. Какво е виновно горкото животно, че у нас му се предоставя поле за действие?

# 722
baibibi все още обмислям едно място в кухнята.. хахах друго свободно нямам, на тия 40 квадрата, но и при мен стои проблема с окачването. Моя  ще каже , че изобщо не иска да го занимавам с боклуците си. Мислих под един шкаф да я сложа и ако я боядисам бяла, да му отива , мога да си закачам на нея чашите, друго приложение не мога да и намеря Simple Smile

# 723
  • густо майна Филибето
Ако няма желаещи, може ли за мен? Разбира се, ако ти се занимава да я пращаш в офиса в Пловдив. Правим една външна тоалетна&баня, едната стена е дърво(дюшеме последно качество), едната е зидан камък, другата стара тухла. Мисля, че ще е много подходяща.

# 724
Момичета, мога ли да нанеса повече от 2 слоя масло Осмо? Не ми се получи желаната плътност, мисля да опитам с дунапренов валяк.

# 725
Може. Ама какво имаш предвид под "плътност"? Ако цветът не е достатъчно тъмен, наситен, по-добре е да вземеш нещо по-тъмно, а не да напластяваш. Да шкурнеш пак и да нанесеш по-тъмния нюанс. Все пак дървото има някакъв момент на насищане и после просто се получава един горен слой, който е лесно нараним, мек. Стои като восъчно покритие.
Не нанасяй с валяк. По-добре е няколко тънки слоя, отколкото едни, но дебел. А с валяк става точно това - дебел слой.
Покажи какво правиш, с какъв цвят, на коя марка и какво искаш да постигнеш.

# 726
Покривам трапезна маса с бяло Осмо креатив. Би трябвало вторият слой да е с плътен ефект, но не би. Смених няколко четки, втривах с памучен парцал- остава полупрозрачно. Струва ми се, че повече масло остава по парцала. Не мога да покажа, за съжаление, лаптоп не работи  и пиша от телефон.

# 727
  • София
LaValetta, предполагам си спомняш онази моя бяла виенска закачалка. Правена е със същото масло. Първата ръка я направих с парцалчето, но исках плътен ефект и след това работих директно с четка. Велурено мече нямаше да ми свърши работа, защото имах кръгло сечение. Материалът го полагах плътно. Не наблюдавам да цапа дрехите или да има някакви промени по повърхността на обработеното дърво. 

Дори сега направих проба - няма падане на покритието, станало е "бетон". Ако изчакаш технологичното изсъхване м/у слоевете, мисля, че няма да имаш проблем при трети  плътен слой. Всичко тогава ще зависи от дървесината.  Peace

Ако ще работиш с валяк, нека да е велурен или от тези оранжавите валяк супер-флок.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 00:08 от maminko

# 728
 nataly_gs - честити ти открити съкровища. Макаричката е станала нова.
Елинор 777 - много съжалявам за случката с квартирантите. Ама вие не минавате ли чат-пат през жилището да какво е състоянието му, за да вземете мерки на време?
Аз вчера като се прибирах от следобедно кафе видях изхвърлен до контейнер дървен куфар. Казвам на приятелката ми - спирам, виж онзи куфар, а тя - ооо, моля ти се, стига с твоите боклуци, ще се задръстиш.  Cry Тя не разбира, че дори да не го ползвам искам просот да го преправя. Вечерта като се прибирахме от гости исках да мина от там, да го взема, а мъжо - м, той е бил картонен. Така, сега акъла ми е само там, ама куфара едва ли го има. Все си мисля, как може  да стане на шкаф за подправки на тераската ми, до печката.  Cry

# 729
Момичетааа....
Сложих документите на колата, телефона и ролка черни чували за смет в джоба, яхнах колата и отидох до въпросното място. Куфара там, не бил до казан, а до гараж!Но какво значение има изобщо?! Паркирах, отворих багажника и го метнах вътре...Пред слисаните погледи на хората, които си разхождаха кучетата. Изпроводиха ме с поглед до като обръщах и си тръгнах Joy Joy Joy
Спрях на закътано място, обвих го хубаво с разкъсаните чували, за да го пренеса почти незабелязана. Застраховка в случай, че се размина със съсед hahaha hahaha hahaha
Сега е вкъщи. Размерите са му доста големи. Изобщо не ми идва на ум за какво ще се ползва, но кво ми пука, нали ще го преправя, това ме блазни най-много. Куфара е 70/38/ от 1966 год. Има запазен етикет. Обкова е ръждясъл, та сега ще си търся къде ми е преобразувателя. После ще го снимам. Но си мисля, че не може да се измие на течаща вода и сапун. Като че ли има картон по него.  newsm78
Ето такъв е:
http://thalia.snimka.bg/hobby/kufar-za-stari-danteli.662051.26630242
снимката е от нета

# 730
  • густо майна Филибето
Точно разглеждам едно списание и изрязах тази картинка:

# 731
Ох, аз от 1 час разглеждам снимки в нета, но ако изобщо ми се разреши да бъде сложен някъде, то ще е на стена. Стрените са му картон/мукава мисля се казва/ и не може да поеме тежест или рафтчета. Виждала съм и много ми харесва шкаф за баня от стар куфар, но заради влагата не може да стои в баня. Нека първо го оправя, пък после ще го мисля. Глупости говоря, не съм спряла да го мисля  Joy

# 732
VK това , което аз намерих малкото куфарче и то е като картонено , но го напръсках с обезмаслител и го избърсах с гъбичка, не станаха по - големи щетите. А майка ми като го видя , заяви , че в назето на къщата в Нова Загора май имало такива различни размери. За съжаление скоро няма да стигна до там..
Брата на дядо ми почина преди няколко дни , а децата му живеят в Мексико. Опитвам се да убедя майка ми да се разбере със  съседите дето уж ще пазят къщата , да ходим да разгледаме. И после да им кажем , че нямаме пари за нови неща, живеем под наем, и много ни трябва нещо си , ако си харесам...

# 733
  Сигурна съм, че ще дадете нов живот на куфарите Simple Smile Бе вие как намирате такива хубави неща? Сещам се за "Пипи играе на нещотърсачи". Едни само фотьойли видях метнати, ама те не бяха в плачевно, а тотално трагично състояние.
 Ох, допреди 6 месеца наемателя не създаваше проблеми,ама се примъкна негов приятел и ..Да, наистина не съм ги наблюдавала отблизо, ама бих ли предположила такава варварщина.  ooooh!Както и да е, ще оправя, но момента никак не ми е добър за ремонт и влагане на средства. Нашето е малко помещение, тип боксониера.
М/у другото имам виенска закачалка там, счупили са и нея..

# 734
  Сигурна съм, че ще дадете нов живот на куфарите Simple Smile Бе вие как намирате такива хубави неща? Сещам се за "Пипи играе на нещотърсачи". Едни само фотьойли видях метнати, ама те не бяха в плачевно, а тотално трагично състояние.
 Ох, допреди 6 месеца наемателя не създаваше проблеми,ама се примъкна негов приятел и ..Да, наистина не съм ги наблюдавала отблизо, ама бих ли предположила такава варварщина.  ooooh!Както и да е, ще оправя, но момента никак не ми е добър за ремонт и влагане на средства. Нашето е малко помещение, тип боксониера.
М/у другото имам виенска закачалка там, счупили са и нея..

Е за тази закачалка ги трепя  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт