Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 381
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Eved , baibibi - за мокета мога да кажа, че аз много го предпочитам. Blush Blush Blush

От типът седящи по земята сме. Blush
Отделно два пуфа сме скъсали за около 15-тина години.
В България бях сложила мокет върху паркет тъкмо по тази причина.

Тук мокети има всякакви, включително и от австралийска вълна (не знам защо се счита тази вълна за много ценна). С почистването нямам проблеми и ако можех навсякъде бих си сложила мокет. Сега имам плочки в антренцето (който е гледал в онази тема, където Българските домове не се състоя пусках снимки), ламинат в дневната и кухнята. Този ламинат много го мразя, но евтина алтернатива на дюшемето. Струва ми се, че много привлича прах.) Мокетът ми е в спалните и имам едно ниво като партер, където има още една дневна и кабинет.
Почистването - ами тук има едни машинки под наем, за около 30 долара на ден, които перат идеално. Моят мокет е светло сив и мислех, че много ще се цапа, но тази година го прахме, не беше чак толкова... Laughing
СедеФка , мокет защо си мислиш че по-лесно ще се сложи? newsm78
То и там е една трагедия с лепилата, с нагласянето. Плочите- поне с по-малка площ работиш.

Сивото е най-добрия цвят за мърсотия.Често ако има петна и не се изперат едва се забелязват.В сравнение с тъмни цветове като синьо и черно е направо шампион.
Иначе прах пада винаги,редовно.Просто върху килим или мокет по-трудно се забелязва.

България определено не е за мокет.През зимата като нахвърлят пясък ,колкото и да вали пролетта все оставав по улиците.

# 511

Не знам ако е необходимо потъмняване коя техника е най-подходяща. Тъмен латекс само по ръбовете? с байц ще се размаже по латекса. Нека някой с повече опит сподели.

Само съм гледала, че го правят с вакса. От тази твърдата, която прилича на ваксата за обувки.

# 512
Мелани, тапета е на руло. Режа колкото ми трябва, опъвам го и лепя /за стената или за фазер все тая/ цялото парче с универсално лепило. Но стената не ми вдъхва доверие за лепило, затова искам да е захванато с дюбели.
Мокети, килими и всякакви прахосъбирачки махнах преди 15г. от къщи, само на твърди настилки съм. Иначе падаше едно безкрайно кихане ooooh! особено сутрин. Постлах един дебел килим в хола на теракота преди 7г, когато дъщеря ми пълзеше като хлебарка, за да не и е студено, едва изчаках да мине зимата и го махнах.
В София не става с този мръсен въздух- навън улична прах и изпарения от тежки метали, вътре- домашна прах и еБентуално косморляци от животно.....как да поддържам меки настилки?

# 513
СедеФка - ти си решаваш. Thinking Не знам аккво лепило имаш предвид, ама аз така като лепих уж с лепило за тапети, след това трябваше да повтарям с С200 пак. Laughing

Eved тук има разни мокети, които с някакво уж покритие против петна - Stainmaster. Не знам дали работи, защото аз такъв не съм си взела. Blush
По стълбите също имам мокет.
Интересното е, че тук го слагат по някакъв интересен начин. В края на стените има едни летвички с пирончета, на които явно се опъва мокетът. Не се лепи или закрепва по друг начин. Под мокетът има един слой подмокетно едно такова гумено или латексово, което явно помага да изолация и шумоустойчивост.

# 514
  • Пловдив
Аз имам мокет в хола и ламинат в другите стаи... прахоляка е еднакъв. От спалните го махнахме преди 2-3г. На ламината космите, праха и боклуците се събират на топки отгоре и се виждат, а на мокета не си личи, но боклука си е там. Ако има начин да идва фирма да го пере два пъти годишно - да си сложа, ама .... И аз съм с дълга до кръста коса, скубя се с  еднометрови черни косми. Sick

# 515
Ето това сътворихме с мъжо от рамка намерена/от него/ до контейнер.
Преди:
https://picasaweb.google.com/103756488488347349953/04201202#5806841518451060946
Сега:
https://picasaweb.google.com/103756488488347349953/04201202#5806840010405961250
https://picasaweb.google.com/103756488488347349953/04201202#5806840049803506706
Сега са закачени снимки, но за Коледа може да има украса, на пролет също, есен.Изобщо може да е тематично пано, освен отворен албум  hahaha
За мокета и ламината да кажа, че не обичам мокет. Много ми е чудно как го поддържат чист в хотелските стаи. Или както казва Янтра-мръсотията си е там, но не личи. И ламинат не обичам, но имам. Най-хувабо си е ест.паркет или дюшеме.

# 516
  • Пловдив
То и аз ЗНАМ, че искам естествен паркет, изобщо искам да стъпвам боса по естествено дърво. И има такива хубави дървесини, да оставим настрана тривиалните дъб и бук, гледах разкошен, ама разкошен тиков паркет..... Тик..... ех... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Обаче бюджетно решение - напраскахме ламината. И дъб и бук искам, но няма.

VK, с рамката е идейно. Дали да не си направя и аз, имам едно останало черчеве от прозорец..... Thinking

# 517
Седефка, според мен плочите корк са по-добрият вариант. По-дебели са и наистина ще станат за закачане на неща. Тапетът е ужасно тънък и крехък- от опит. Плочите могат да се закрепят и с пистолет за стената, можеш и да ги залепиш, ще питам в къщи с какво ги лепихме (на усвоен балкон парапетът и таванът са направени с такива).

# 518
СедеФка, и на мен ми се струва, че плочите са по-добър вариант. Но, ако си решила да подложиш отдолу фазер, който да се ковне на стената, то спокойно може да бъде облепен не само с корк. Весел тапет, географски карти, други печатни учебни материали, постери. Ако е фазер, може и просто да се боядиса в цвят, различен от стената.

# 519
СедеФка - ти си решаваш. Thinking Не знам аккво лепило имаш предвид, ама аз така като лепих уж с лепило за тапети, след това трябваше да повтарям с С200 пак. Laughing

Eved тук има разни мокети, които с някакво уж покритие против петна - Stainmaster. Не знам дали работи, защото аз такъв не съм си взела. Blush
По стълбите също имам мокет.
Интересното е, че тук го слагат по някакъв интересен начин. В края на стените има едни летвички с пирончета, на които явно се опъва мокетът. Не се лепи или закрепва по друг начин. Под мокетът има един слой подмокетно едно такова гумено или латексово, което явно помага да изолация и шумоустойчивост.

Ние преди години също не го лепихме,а директно върху другия.Не знам какви животни има обаче отдолу. Mr. GreenПонеже бе светъл се изцапа за отрицателно време.Освен това един хубав мокет си е финансов удар.Обаче като ги гледам американците измислили са му цаката.

Преди живяхме в квартира,която мокета бе покрит с балатум-няма такава гадост.Понеже бе само сложен се пробвах как изглежда отдолу-доста мръсен бе. SickБалатум!Дори не мога да си представя да сложа.Ще го пера тоя мокет всеки месец,ама балатум няма да сложа.

# 520
  • Пловдив
Я кажи за балатума, аз тъкмо мисля да слагам в новата кухня. Хубав, скъп балатум, не излиза по-евтино от ламинат или плочки. Залепя се, слагат му се первази. Изглежда ми добре като идея.

# 521
  • Варна
Между балатум и ламинат, предпочитам балатум. Не трака, не се драска, не се раздува, полага се лесно, има страхотни на Таркет.

# 522
  • Пловдив
Между балатум и ламинат, предпочитам балатум. Не трака, не се драска, не се раздува, полага се лесно, има страхотни на Таркет.
А балатум срещу плочки? newsm78

# 523
  • Варна
А балатум срещу плочки? newsm78
Зависи от плочките, за пода може някакъв здрав гранитогрес. Аз бях започнала да правя ремонт на антрето - едната плочка се пукна, от там други две малко хлопат. Грозна картинка, а на два пъти какъв шпагат правих при дъжд, леле! За съжаления малко замразих обекта, но съм готова за пода купих самозалепващи ПВЦ планки от Домко и чакат да ми дойде музата за ремонт.

# 524
Doris , аз такива плочки си налепих в едната баня, защото и аз като теб - един пишман майстор в другата, от 12 плочки на втория ден имаше 2 счупени.
Банята ми не се мокри, в смисъл - има тоалетна и мивка, а накрая е ваната. Та мокрото е само по ваната, а плочките са до там - някъде към 12 плочки 30х30.
Не знам твоите плочки какви са, моите приличат на балатум но са с лепило някакво отдолу, само махаш защитното фолио и лепиш.
Да не ставам досадна, ама тази цени за пакет ли са, или за еднична бройка?

Има ламинат, който изглужда като плочки. Система клик-лок или както там се нарича. Няма нужда от лепене, само се трябва да си оразмериш дължините.

Аз имам ламинат в кухнята и нито се раздул, нито се е повредил. Докато правехме ремонт и колко латекс разливах там, че ми беше основното място за отваряне, разбъркване и разсипване по ванички. (Хем явно е от евтиният, че си беше с къщата.)

Общи условия

Активация на акаунт