Малки МАЙски слънчица радват мама с тупкащи сърца !

• 24 839
  • 719
  •   1
Отговори
# 450
Geryger, изобщо не става въпрос за подценяване, даже напротив. Четох из други теми - има доста момичета, на които след БХС им излиза нисък риск а дечицата се оказват с увреждания и обратно. Просто БХС е повече статистика, от колкото реално изследване.
Не е проблем ако излезе висок риск (освен паниката, която ще предизвика), да перпоръчат примерно амниоцентеза и да се окаже фалшива тревога.
Проблем е обратното - ако БХС покаже нищожна вероятност за болно бебе, а се окаже, както нерядко се случва, че не е така...

# 451
  • София

Гериджер, ами да ти кажа БХС като ти кажат 1:1000000 нали пак има шанс при теб да е това 1  Tired За това е хубаво да се прави ФМ, където тези неща вече се виждат Peace

Постер- имах такова, бях луднала... мацките ме успокоиха. Беше еднократно.. на прегледа не се видя абсолютно нищо. Вече подозирам гъбички, но както знаем до 12 г.с. не е хубаво да се ровичка много много  Whistling

# 452
poster, в Токуда приемат по спешност, само се обади и ще ти обяснят. Отиди възможно най-скоро и не се притеснявай, всичко ще е наред  Hug

# 453
здравейте мамчетааа Simple Smile) днес се теглих и въпреки че  наблягам само и основно на тестяно и от време на време на сладко за 1 месец съм свалила 3 килограма въпреки че вече съм в 3-ти месец Simple Smile))))) кантара показва 1 а на външен вид пък изглеждам друго  Laughing Laughing  от всичко само ч панталон ( който ми стиска малко в корема ) и едни дънки ми стават ,снаха ми ми даде нейните бременелски дънки само че те са ми доста големи все още,но смятам да си закупя бременелски клинчета Simple Smile)))  Peace

# 454
Много благодаря за съветите, момичета!
Аз пих 2 но-шпа, опънах се малко на диванчето тук през обедната почивка и за щастие повече течение нямам засега, въпреки че все пак ходя да се проверявам през 15 минути. Май малко се успокоих. Мъжът ми ще мине да ме вземе от работа да не се бутам по трамваите и може да минем през лекаря. И евентуално може да говоря и с личния лекар да ми пусне 3 дни да си полежа в къщи до края на седмицата.
Ще гледам ако мога да поработя малко да се поразсея Hug

# 455

4ere6ka- според мен момичетат добре са те посъветвали да отидеш възможно най- скоро на доктор за твое лично успокоение. Знам колко е гадно да имаш съмнения и да трябва да чакаш. Така, че има страшно много часни кабинети и болници все в някоя ще се намери един час по спешност.

объркала си ме с друг потребител Simple Smile Аз имах зацапване, но вече нямам слава богу.

# 456
  • Бургас
Не знам и аз... Няма да е много лесно да си тръгна от работа, макар че ако следобяд нещата стават по-зле ще изляза задължително и не ми пука изобщо... Аз ходих досега в Токуда на прегледи, там е с едно записване на часове със седмици предварително, ама уж приемали и по спешност... най-много довечера да тичам до там. Аз даже не мога да разбера това зацапване ли е или аз се панирам излишно...

Панираш се излишно. Спокойно.
Да, случвало ми се е. Последно преди няколко дни. Не е толкова страшно, не се паникьосвай.

Когато можеш, иди на лекар, не знам пиеш ли нещо и какво, лекарят ще ти изпише каквото трябва.

Най-опасна е прясната кръв и то когато е обилно, зацапванията никак не са за пренебрегване, но са поправими, не се шашкай толкова.

# 457
  • София
poster  И аз бях с такова зацапване в четвъртък след прегледа. То даже не бее зацапване, а беше все едно бялото течение е по-тъмно. Жълтеникаво кафеникаво (бледо, не като кръв). Обадих се на доки и тя каза, че по принцип щом не е кръв или нещо кафяво няма повод за притеснение, а и преди 3-4 часа ме беше преглеждала и всичко беше наред. Полежах си повече почивам си и след онази вечер не се е появявало повече. Това е при мен малко да те успокоя, но все пак момичетата са прави, ако имаш време мини през лекаря за тво е успокоение и да проверите все пак дали всичко е наред Simple Smile Стискам палци всичко да е ок Wink

Относно мазането, аз към момента се мажа със прясна свинска мас. Мислех си че ще е много гадно и неприятно, но след изпитана рецепта, която четох в някаква маминска тема, измих маста (под течаща вода студена се бърка с лъжичка), след това и капнах няколко капки лимонена есенция (на dr. Oetker)  и стана идеална Simple Smile Сега все едно съм се намазала с нещо за курабийки Simple Smile Маста е идеална за мен, не защото е евтино, а з-то кожата ми по принцип е суха и податлива на стрии и с мас се чувствам най добре Simple Smile

# 458
  • Бургас
Аз ще си правя ранния БХС, казаха ми, че той е по-показателен.
Тук в Бс няма кой да ми направи качествено ранна ФМ, а до Сф нямам възможност да пътувам в момента.
Знам, че БХС често дава неправилни резултати, затова подхождам към него с много едно наум, но просто нямам особено големи алтернативи в Бс, а съвсем нищо да не правя не върви. Всъщност, първия път нито БХС, нито ФМ съм правила, но все пак тогава бях на 27, а сега съм на 34г  Mr. Green

# 459
И аз мисля да не правя БХС този път. Резултатите от кръвния тест са чисто статистическа информация, която страшно много зависи от това какво е замерил ехографистта. Втората бременност изкараха бебето две семици напред и съотвено и числото на риска показваше по-голям риск от аномалии. Нищо притеснително де, но на фона на 1:14000 първия път, 1:3500 не ми създаваше особено позитивни усещания. Много лесно се получават отклонения при замерването, а извода от резултата се прави като се съпоставят размерите на плода с нивата на хормоните от БХС.
Приципно и аз знам, че ранния е по-показателен. Мисля да се придържам към Томова около 19-21ва г.с. Тя е много добър специалист и вади доста подробна информация (и много подробни снимки - още от 20та седмица знаех как ще изглеждат децата ми като се родят:))

# 460
Сърдечно благодаря за стиснатите палчета.Връщам се от преглед.Имаме човече 1.20см с перфектна сърдечна дейност Two HeartsОтговаря си на седмиците.Казаха ми да започна приема на витамини,защото вече 6-ти ден съм много болна и няма минаване.
За мазането,с първата бременност си бях взела кокосово масло на Икаров,което така и не използвах редовно.Понеже бях с много контракции от 5-тия месец,ми бяха забранили да си търкам корема и аз реших даже да не го и мажа CrazyВ резултат имам само 2 стрии от едната страна.Даже не са и на корема.Така,че сигурно си е и до кожа.Надявам се и сега да съм ОК!
Прегръдки на всички! Hug

# 461
Може ли и мен да добавите на 1-ва страничка.На 30 години съм,втора бремнност,термин 26.05.Велико Търново.Благодаря!

# 462
Днес и аз бях на преглед-вече си имаме първа снимка на нашето мъниче.
Може и мен да ме добавите на 1-ва страница-термин 10.05.2013;1-ва бременност и съм на 29 години.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 21:24 от Sta_di

# 463
Здравейте,ако може и мен да добавите на първа страничка
на 26год.,от Варна,втора бременност,термин 29.май 2013г

# 464

Да не си объркала числото на месеца?

Общи условия

Активация на акаунт