ВМ НВХ - част 52

• 52 660
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Rain*,ами аз си тренирам-напоследък само силови тренировки правя,от време на време интервално кардио,сега съм се насочила към пудовките-определено релефа се подобри Laughing!Аз друго си мисля-както разказах синковеца го кърмих долу-горе до преди една година,през това време бях много слаба.Естествено,като спрях и взех да понапълнявам.храненето ми беше сравнително здравословно-според тогавашните ми разбирания-сурови ядки,чисто месо-без мазнини Mr. Green,плодове,зеленчуци,зърнени,малко варива,от време  на време някоя домашна бисквита и черен шоколад.Режима го започнах май преди 6-7 месеца и отначало имах някакъв минус,но сега -нищо.Дали не е възможно някакви липси да си попълвам ?-все пак дългото кърмене си поизчерпва организма?Иначе кожата ми определено се подобри.

# 121
Днес време за форум не остана!  Tired А гледам интересни неща сте писали и коментирали, та да вметна,че и моите 'лаишки' разсъждения са в същата посока.
Все така не мога да спра да се радвам колко добре се чувствам и на всичките прекрасни 'странични' ефекти от режима. Чувствам се здрава и жива. Откакто съм на режима не мога да се позная - пълна със сила и енергия. Няколко пъти съм споделяла как се оказа, че и доста по-малко сън ми е достатъчен - какво по-хубаво от това да имаш повече свободно време 

Дива!  Hug И на мен така ми се иска да насърча хората, но уви, малко са тези, които са готови да те изслушат и помислят дори, да не говорим за по-сериозна промяна  Tired
И е факт, че голяма част от слабите хора, смятат че след като са слаби, то нямат никакъв проблем. Голяма част от пълните/затлъстелите пък, намират теглото си за 'козметичен' проблем (освен ако не са в мир със себе си и не смятат, че вобще имат проблем), а не го третират като симптом на здравословен такъв. И съответно лекуват симптома с безумни средства/диети/хапчета... Tired

И да вметна как минах през Метро и овършах набързо едно пакетче гъша мас. Имат и свинска. Имат и течна сметана, френска 35% за 7лв (май) литър. Имат и заквасена (пак 35%), ама в кутия по 1 кг. Не посмях да взема  Crazy

# 122
  • SA
При жените с поликистоза е установено, че към 80% от тях имат повишена секреция на инсулин, което рано или късно води до инсулинова резистентност. Не случайно метформинът вече стандартно се препоръчва на тези жени за подобряване на овулацията.
Наистина, не всички фини механизми за възникването на поликистозата са изяснени, но нисковъглехидратното хранене би се отразило със сигурност добре на поне 80% от случаите.
!Diva! , добре дошла в темичката! И аз като започвах режима, едно от първите неща, които забелязах е изчезването на ужасните симптоми на ПМС.
Velvetvoice, споделяй, споделяй! Нали затова сме се събрали в тази тема!

# 123
kameloth, благодаря за коментара . Аз мислех след време да повторя изследването и да проследя евентуално развитието, но ще реша по-нататък дали и кога. Махнах данните, че няма нужда да висят във форума.

Рейн, интересно е това което пишеш за гъбичните инфекции. Моя приятелка мисля, че си беше закупила книгата ще взема да я прочета и евентуално след това може и да си я закупя.

Сега се сетих, че имам една книжка от д-р Берислав Димитриевич купувана преди много години. Пише, че е патофизиолог и се занимава с експериментална медицина повече от 15 години. Книгата е на държавно издателство "Медицина и физкултура" и е издадена в далечната 1985година. Превода е от сърбо-хърватски. Режима му е подобен на Аткинс, като се работи на 5 дневки. Първите 5 дни без въглехидрати и след това постепенно се увеличават докато установиш своята лична граница на поносимост и влияние на въглехидратите. Има и съвети за физическата активност. Трябва да я прочета отново и да ви напиша по-интересните неща. Като ученичка много си купувах такива книжки за хранене и движение, винаги са ми били много интересни, но практиката определено ми куца.

# 124
z.2012 , звучи интересно тази книга

еее, велвет, нищо лаишко няма в това, даже напротив, това е страхотно, че усещаш такива промени

Дива, не сме толкова страшни де, не се крий повече
радвам се много за успехите ти
само така  Hug
а за помощта - обсъждали сме го много тук, насила не става за съжаление
но и аз не се спирам да говоря на близките въпреки ироничните им коментари
относно шоколада - аз съм фен, всяка седмца отива по един 90% Линдт

моя приятелка от поликистоза стигна до 2 операции
но разбира се за храната нито дума
аз се опитах, но тя не можела да живее без пица и хляб ... и и бях до там
линкове и пратих
ако има желание, ще търси и сама

Аглика, кофти това с приятелката ти и опита и с АГ
и аз имам не малък за съжаление
даже една ми обясни съвсем "професионално", че трябвало да спра да проституирам, за да се отърва от сериозно гъбично възпаление
това без да ме познава грам и даже и без преглед
да не говорим, че бях и с детето
ама аз тогава млада, глупава, зелена и с голям респект пред такива светила, всъщност тогава май почна да ми просветва
има и други случки, ама тази беше най-фрапираща
иначе съм срещала и страхотни специалисти, но тези, които са родени с това призвание, са малко
за съжаление

аз почти си свърших планираното за днес, вкл и домакинската тренировка
повече от час се д..их да търкам пода на банята - после едва се разгънах
поне си оттренирах тазовите мускули

довечера може би малко тенис и съм готова

нещо интересно  ми се случва напоследък - няколко пъти сънувах как бягам
а честно казано ме е страх от това заради силното късогледство - да не загубя баланс и да се пребия
ама май е време да се пробвам
насън поне изпитвах страхотно наслаждение от това движение

Рейн, да споделя как аз правя вратни пържолки
редя ги в голяма тава, добре осолени и с подправки и лук, оставям ги за ден в хладилника
ако имам пресни или сушени гъби слагам малко
и ги пека дълго и напоително във фурна на 150гр, покрити с фолио - след 2ч са на мозък
а сос беарнез правя в големи дози, да ми стига за цяла седмица
и после само трябва да им измисля салата
ако напр сваря 1кг замразен зелен фасул или броколи - и седмичното  меню е готово

# 125
Велвет, и аз съм като тебе, притеснявах се от теглото си още от малка. Като тръгнах на училище и започвах да забелязвам, че другите момичета са по-слаби от мен. А и всичко това се подхранваше отново от молбите на баба ми да ям по-малко, защото ще стана много дебела и ще ми се смеят децата. На мене не ми пукаше, но няколко години по-късно започнах да усещам лошото отношение на останалите. Как ми се подиграваха не само заради теглото, но и заради това, че бях мило и добро дете, бях тиха и чувствителна, а зверовете само това търсят, за да го унищожат.  Confused

# 126
  • В Балкана
Менюто от днес

Скрит текст:
Ден Четвърти

чисто кафе
з - 96 гр. яйца (2 бр.)
24 гр. краве масло

о - 145 гр. печен свински, черен дроб с масло
36 гр. краве масло

сл.з. 19 гр. краве масло и кафе.

в - 110 гр. печен свински, черен дроб с масло
85 гр. краставици
42 гр. краве масло

+ бонбонките  Laughing

1813к., П 27%, М 69%, В 4%
П 121.8 гр., М 139.6 гр., В 18.1 гр.

Само от дробчето ми дойдоха 12 гр. В  Laughing
Дробът не е най-добрия вариант, когато се цели драстично намаляване на В. Сухичък е без да кисне в мляко, вино..  Laughing
Протеините обаче ми идват по близо 2 гр. на килограм. Та хванах гирите и направих една 40 мин. тренировка с тях. Утре сутрин ще направя една каланетика и ще си измисля още движение през деня.  Laughing

liu jo, без да съм запозната с бременност и кърмене мисля, че има логика в това, което казваш. Изглеждаш много добре.. Продължавай да си тренираш силово и с Марти на рамене.  Laughing И си свиркай. Ще й дойде времето и ще падне.  Peace
z.2012, вземи книгата от приятелката, че трудно ще намериш да я купиш. Няма я по книжарниците, не я издават.. Аз я намерих втора употреба.
Сега търся другата, която ми препоръча Камелот.
W'A'S'P' мерси пак!   bouquet

Обмислям като заслабна, да се жертвам в името на опита и .. един месец да режимувам стриктно, да тренирам и да пия по чаша вино вечер, та да видя сланини и мускули как ще се изменят.  Laughing Но това за сега е някъде в бъдещето.. Може би догодина - февруари.  Laughing
За сега в името на здравото и без излишно тегло тяло, продължавам с този опит.  Laughing

# 127
Да ви питам, някой ако случайно разбира: какво мислите за различните типове тяло - ендоморф, мезоморф и ектоморф и техните разновидности? Чела съм статии за това, че каква спортна форма ще развиеш зависи изцяло от типа ти тяло, незаивсимо колко тренировки си направил. (Звучи доста логично.) И все пак - това значи ли, че примерно ендоморфите винаги ще изглеждат леко пълнички, дори когато отслабнат, а ектоморфите никога нямат шанс да напълнеят?

# 128
  • София
Аз мнавам да дам отчет за храната:
Закуска: Кокосова палачинка+масло+кафе
На обяд ще е същото, но палачинките ще са 2. Много засища това чудо. ooooh!
Вечеря май ще са яйца

# 129
помооооооооощ!
има ли някой тук да ми помогне
какво мога да направя с шкамбе,освен шкембе чорба
нещо на фурна
или направо,като го сваря (нарязано е) да го сложа във фурната с масло Thinking
идеи
благодаря предварително
____
помогнаха ми
http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/4-09-1-1-1.html шкембе в масло

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 11:20 от tania6

# 130
помооооооооощ!
има ли някой тук да ми помогне
.....
____
помогнаха ми
http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/4-09-1-1-1.html шкембе в масло
Тамън се затърчах, Танюш!  Mr. Green
Ама ме изпреварИха. То не, че кой знае колко щах да съм от помощ де... ама шкембе в масло ми е любимо. А 'помощната' рецепта е супер   chef
И така горе-долу се очертава менюто за следващите дни: вратните пържоли на УАСП и шкембето от рецептата.
Сутринта (преди час де), закуската беше мазно кафе с по лъжичка кокосово и краве масло и малко натюр какао и ч яйце на омлет с бекон и кашкавал.
На обед сме на заведение, та ще е св. врат на скара + някаква салатка, а довечера си приключвам последното броколо със сметана и сирена.
Цунки на всинки  Hug

# 131
  • В Балкана
Добър ден!   bouquet

Всички сте се изпокрили почивните дни.  Mr. Green Така и трябва де - да се почива и от работа, и от нет, и от компютри.

Менюто вчера
Скрит текст:
Ден Пети

чисто кафе
з - 119гр. яйца (2 бр.)
31 гр. краве масло

о - 110 гр. печен свински  дроб с масло
62 гр. краве масло
50 гр. краставици

в - бъркани яйца с дроб и прошуто
98 гр. яйца (2 бр.)
64 гр. прошуто
40 гр. печен свински дроб с масло
12 гр. сланина
16 гр. краве масло
85 гр. краставици

Скрит текст:
 Mr. Green

+ бонбонките

1887к., П 23%, М 74%, В 3%
П 110.3 гр., М 154.4гр., В 14.6гр.

Успях да намаля П и да увелича мазнините, ама ядох по-малко дроб.
И тренировка, и кратка разходка и няколко часа домашно чистене.

Ако някой е очаквал да се ограничавам на 1100-1300к., се е объркал.  Laughing
Хапвам си и не мисля, да гладувам.  Mr. Green
Въпреки, че едва ли, някой от пишещите си го е помислил, ама от преминаващите и четящите - може.

Интересното е, че сутрин се будя гладна.  Shocked Е разбира се първо си пия кафето, после по желание правя и тренировка и след това ям. Един - два пъти, когато изпуснах закуската, беше защото ми се наложи да изляза бързо и нямаше време, та въпреки това не изпитвах неистов глад, до припадък.  Laughing Даже нищо не изпитвах, просто си карах работата.
Другото интересно е, че вечер като лягам, пак леко ми пристъргва корема. Вечерям около 20-20.30ч. и към 23-23.30ч. той напомня за себе си. Но не е пак неистов глад, къркорене на корем и невъзможност за заспиване, а просто едно леко напомняне - "Може да лапнеш още нещо". Което обаче не се знае коремът ли го казва, свикнал да се тъпче или лакомията.  Joy

Признаци за кетоза, като миризма на урина или пот, за които четох в нета - нямам. И слава Богу, защото не желая да усмъртявам хората около мен.  Laughing По книга, след 48 часа трябваше да вляза в кетоза, само, че мисля, че при мен се случи по-късно - след 80. Със сигурност обаче след 96 час или петия ден вече съм. Предполагам, че моите запаси, са били по-големи, имайки предвид и въгленовото захранване, което направих преди да започна да Аткинсувам.  Mr. Green
Протоколно - кантара върви наляво. Днес най-малко. Подозирам, че не успях вчера да изхвърля цялата изпита вода, може би заради по-интензивното движение.. А нали при спортуване се задържа.. А няколко часа чистене, си бяха доста як спорт.  hahaha

Да споделя, че вчера във Фантастико видях заквасената сметана на ЕлБи на промоция - 0.99 лв. Засилих се да си взема, обаче на две кофички видях, че срока им на годност свършва два дена, преди да ми изтекат моите 26 дни.  Laughing Та ми се размина..
И бекон без захар не съм намерила.  ooooh! Аз си имам домашна сланинка де, ама поглеждам какво се предлага в търговската мрежа.

И да споделя една статия, на която попаднах вчера - http://www.bgstuff.net/za-myja/dieti-za-myje/4474-ketonnata-dieta-i-ketozata- Леко и елементарно е обяснено, лесно за всеки да разбере. Единствено, малко с края на статията, не съм много съгласна.

# 132
Тази скрита картинка добре, че си я скрила, защото изглежда страшно апетитно Crazy Уж нищо особено, яйца, прошуто, дроб, сланинка, масло, краставица, ама като ястие от петзвезден ресторант си го докарала Peace Ох, не мога да ги разбера вегетарианците и веганите и това си е, ама нека ни е зле с месо, яйца и масло Sunglasses

Сметанката на ЕлБи и аз я купувам тези дни на тази цена и ми е много любима, ама срокът си е важен... И също миналата седмица купих една сметана с 20% масленост на Родопея (нея само в Промаркет я намирам) - също много вкусна и също й изтичаше срокът след три дни, та продаваха 2 на цената на 1 Sunglasses

# 133
  • В Балкана
Въхххх, Шоки, голям комплимент.   bouquet
Като си сипах снощи всичко в чинията и си викам - "Бреххх, колко хубаво стана!" Laughing

Да, кажа как ям аз - режа, сипвам, после тегля, ям, ако още съм гладна - ям още. След това смятам и ако трябва да се дооправя съотношението - лапвам масло.  Laughing За него винаги имам апетит и желание.  Mr. Green

Сметана на Родопея никога не съм виждала. Ама и ПроМаркет наблизо нямам.

# 134
Между другото, това с огладняването сутрин и вечер може да е нещо преходно, част от адаптацията.

Общи условия

Активация на акаунт