Парфюмни размисли и страсти - 163

• 42 631
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
  • Там, където ме обичат
Момичета, да споделя за още едно ново запознанство:
http://www.fragrantica.com/perfume/Keiko-Mecheri/Tangeri-14753.html
Фрагрантика са го класирали в категория Кожа, но аз такава не усещам.
Пише, че има и ауд, но аз и него не долавям.
Ароматът няма нищо общо нито с някои нахални Монталски ауди,  нито с натрапчивата /за мен/ кожа, която ми идва в повече в Тусканската кожа.
Елегантен, мек, пудрено-дървесен. Пълно изящество.

А блотерът от понеделник още ухае.  Heart Eyes

# 46
O, даааа, А*Man и повечето му разновидности.............. smile3544 txtloves omm

# 47
Писах, писах, и всичко изчезна   Cry

Накратко: Обичам кафе във всякакви варианти (повече дикаф тези дни).  Купувам зърна с аромати на лешници, ванилия, джиндърбред сладкиш, а и не ме е страх от калориите в мока и лате особено--е, малко Simple Smile--и любимото ми този сезон е лате с вкус на тиква spice.

Не съм намерила добра интерпретация на кафе в парфюм. Имах очаквания за Tom Ford Cafe Rose, но бях разочарована.

# 48
  • Пловдив
Интересна, възбуждаща сетивата тема!  bouquet Обичам аромата на кафе. Но го пия най-много 5-6 пъти в годината, когато уча по цяла нощ  Grinning . Харесвам Torrente ! Имам си една отливка, която си кътам и нямам търпение да позахладнее за да си я нося. Други аромати с кафе не съм тествала, но ще събера инфо в темата и ще бъде поправено непременно.  Heart Eyes

# 49
  • Варна
Влизам да ви питам като запознати. Продава ли се вече Ели Сааб в България? Миналата година мъжът ми ми го донесе от Лондон, но тук още го нямаше. Дали вече го зареждат? Направо се влюбих в тоя парфюм, а шишето ми е на свършване и искам да си го подновя.

# 50
Влизам да ви питам като запознати. Продава ли се вече Ели Сааб в България? Миналата година мъжът ми ми го донесе от Лондон, но тук още го нямаше. Дали вече го зареждат? Направо се влюбих в тоя парфюм, а шишето ми е на свършване и искам да си го подновя.

Мисля,че официално не се продава.
Скрит текст:
Можеш да си го вземеш от http://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/elie-saab-le-parfum-eau-de-toilette.php,щом познаваш аромата. Hug

# 51
Обичам кафе  Heart Eyes
Носила съм и харесвам Trussardi Inside, но не бих го повторила.
Благодаря за темата   bouquet

Мога да се подпиша под това. Имам си парфюмчето все още, но не посягам често към него.

Иначе обичам ароматно италианско кафе..... обожавам направо.

# 52
Днес съм с http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Caval … Parfum-13675.html красота, много мек и елегантен, първия парфюм на Кавали, койт ми харесва.

# 53
Момичета, и тук да ви помоля за помощ! Наближава ми р.д.-то и съм решила да си купя някой лелеян аромат. Не че е фатално, но като отявлена Везна започнах да се колебая и както в началото бяха два, така станаха...толкова, че само някои съм написала.
Ниш, не-ниш - тотална каша е в главата ми.
Armani Prive - Eclat de Jasmine,
L'Artisan Parfumeur - Voleur des Roses,
Miss Dior Le Parfum,
Serge Lutens - Fille en Aiguilles
Shalimar Parfum Initial
Annick Goutal Mon Parfum Cherie Par Camille
Bottega Veneta
Chloe Love Intense, L'Eau de Chloe, Chloe edp
Chanel 19 (ама едт или едп? само едт съм носила...)
Sisley Eau de Soir
Angel The Taste of Fragrance
Hermes L'Ambre des Merveilles
Czech & Speake 88 или Dark Rose
JHAG Calamity J
Idylle Eau Sublime
А това всъщност са от по-достъпните за мен, по един или друг начин.
А мислех и да отида за пръв път в Салон Олфактив...Там пък какво ли ще ми замая главата?
Освен това се чудех и за някоя хубава ванилия...

Вчера разносвах последни милилитърчета от Шалимар Инишъл и пак много си го харесвам...

Предните дни пробвах по-подробно Green - Byredo - горчиво-зелен >сладко-зелен>пудра, почти като Ombre Rose L'Original, но с мъжки уклон. Най-общо - билка-роза-мускус (мноооого пудрен мускус).
L'Ambre des Merveilles много ми замая главата и сравнявах паралелно с Eau des Merveilles. E,  имат някои общи черти , но Амбре е сладък и по-женствен. Все пак си личи, че един нос ги е правил. Ако трябва да сравня с друг парфюм, обаче, Амбре ми прилича на Прада Кенди. Не изцяло, но много им се покриват въздействията. Но Кенди е по-агресивно сладка.
Вчера пък си пръснах от новия So Elixir Purple - Yves Rocher - прилича в началото на предишния Еликсир, но след това избива кремест портокалов цвят и заприличва донякъде на Armani Code. Трайността, обаче, е много малка за такъв "тъмен" парфюм.

# 54
  • София
Лю, аз бих си взела без колебание (ако трябва да е само един) Ботега Венета - невероятен е този парфюм във всеки сезон, луксозен, траен, ненатрапчив и в същото време забележим. Най-много комплименти напоследък съм отнасяла за него  Heart Eyes

# 55
Лю, аз бих си взела без колебание (ако трябва да е само един) Ботега Венета - невероятен е този парфюм във всеки сезон, луксозен, траен, ненатрапчив и в същото време забележим. Най-много комплименти напоследък съм отнасяла за него  Heart Eyes
Ами вероятно много ще сме пристрастните, ама и аз за него давам глас! Peace
Освен, че не познавам всички останали, които си изброила. Но, ако мнението ми ще натежи още 1% и аз съм Везна. Simple Smile

# 56
Лю, аз съм за Shalimar Parfum Initial ЕДП.

# 57
  • Чукарландия
Лю, не зная моето мнение дали е от значение и колко ще натежи, но аз съм за L'Artisan Parfumeur - Voleur des Roses, Shalimar Parfum Initial, Chloe Love Intense. Не един, а три. Но аз не съм везна, а коза. Peace

# 58
 бульовче ,и аз съм за Voleur des Roses-не го познавам, но си спомням ти как говореше за него и колко ти беше харесал.И аз не съм везна, а коза Laughing Laughing

Ронита, забравих да ти честитя тобако ванил, надявам се много да те радва  Hug  bouquet

# 59
Лю,от мен глас за Ботега Венета, Шалимар Инициал и Мон Парфюм Шери. Не мога да се огранича с по-малко от 3.  Laughing
Но в този ред бих ги наредила. Онзи ден си мислех ако се омъжвах кой парфюм бих сложила и за сефте имам отговор: Ботега Венета!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт