Парфюмни размисли и страсти - 163

• 42 712
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
В София си ги има. Peace В кой сайт точно са се изчерпали, защото аз ги виждам и двата в момента! Wink
Благодаря, бягам да видя и не само Hug
Очаквам повече от 30 мл да има  Laughing
Хайде на късмет да ти е и да се похвалиш! Heart Eyes За какво ти е повече от 30 мл? Свършва и после друг. Wink
Любимия се опитва да ме убеди, че ми трябва задъжително Коко Ноар за предстоящата годишнина от сватба, но аз се дръпам. Shocked Не знам защо. Впрочем знам, харесва ми много, но си имам и КМ и Алюр Сеншуъл и този просто не ми трябва сега.

# 481
  • Бургас
Така си е  Peace
Но Ла ви ест бел ми хареса толкова, че да искам цяла каца от него и в един момент станах алчна  Laughing
А Коко Ноар за момента и аз не го искам. КМ имам  Heart Eyes , а Алюр Сеншуал изобщо не мога да го нося. Коко Ноар няма точно тази нотка, която ме дразни в последния и заради което му сложих тиранти овреме  Laughing
Стана ми странно как още едва на пазара и вече се изчерпаха по рафтовете. И двата ги следя, защото са ми в уиш-листата, наред с още 2-3, които пък съвсем ги няма отдавна в он-лайн магазините /надявам се по Коледа да стават чудеса/  Heart Eyes

П.С. Като се върнах да чета, видях, че някои от момичетата /Алиена, Кураж/ определят Ла ви ест бел като "нахален",  Rolling Eyes Имайки предвид, че бягам като дявол от тамян от такъв тип нахални аромати, почвам да се замислям... Харесва ми и то много, но ако действа така на околните...  Thinking Само като си помисля как ми влияе на обонянието и не само Уоманити...  Sick Naughty

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 21:04 от mle4ko

# 482
А ти пък какво значение има какво мислят околните?! Whistling Важно е само твоето мнение и на мъжа ти, защото си лягаш до него! Щом ти харесва вземай 30-тицата. Каца не ти е нужна, ще ти омръзне със сигурност. За мен е супер нахален, но това наистина няма никакво значение. Peace
Дано моите колежки обаче не си го купят. Mr. Green Няма сигурна съм защото е много сладък, а малко хора харесват такива парфюми и съм спасена!
Познаваш ли Бомбата?

# 483
  • Sofia
 Онзи ден открих още един двойник на Бомбата - Korres Vanilla Freesia Lychee - включително специфичната анасонова нота (която я няма в състава, но аз усещам и в двата) на бобмата са докарали.

# 484
Има лека прилика да.

# 485
  • София
По анкетата:
1.Infusion d'iris Прада
2.Comme des garcons 2
3. и двата са почти универсални за мен, така че името им ще е Universalia

От няколко дена ме гложди странно желание, почти копнеж - да си припомня два старички, скромни парфюма - Xs pour elle на Пако Рабан и So Pretty Картие. И двата са от средата на 1990-те, приятни, всекидневни, бистри. Доколкото си спомням първият е малко по-свеж, а вторият леко шипров.
Човъркат ме, не знам защо. Ако някой ги има под ръка би ли споделил как му се струват?

# 486
  • София
mle4ko, на мен не ми е никак нахален La Vie Est Belle  Wink Напротив! Върху моята кожа се развива като много нежен, женствен и изискан гурме аромат. Мисля да го придобия скоро и да го разносвам по-сериозно. Според мен е ок за ежедневен парфюм.  Grinning А и имам нужда от нещо по-сладичко, че много втвърдих напоследък нещата (а и Insolence ми сврърши...) и се обградих с класни, но определено не-сладки аромати (а съм сигурна, че ще имам настроение за сладичко периодично, пък и не искам да си изпръсквам набързо другите неща).  Grinning

Всъщност малко се затруднявам да разбера какво точно имате предвид под "нахален"? (може и да е част от жаргона, в който още не съм навлязла). И все пак - има два вида "нахалство" според мен. Първият е, когато определен аромат ми действа дразнещо (използвам го като синоним на нахално) на самата мен. Като пример мога да дам Alien. Много е хубав, харесвам го, но ако го сложа на себе си е в състояние да ме влуди, идва ми твърде настоятелен, непрекъснато напомня за себе си. (Това ли имате предвид под нахален?  Confused ) Вторият вид "нахалство" свързвам с някои от силно шлейфовите аромати, които не са ми любими...  Mr. Green Например мога да се чувствам един вид принудена да усещам натрапчиво парфюма на колежката... Като пример Angel (като съм хванала Тиери Мюглер, да карам подред  Mr. Green ). Не го харесвам никак и направо ме влудява върху хора близо до мен (щото върху мен няма начин да се появи просто  Stop ).

# 487
  • Бургас
А ти пък какво значение има какво мислят околните?!
Познаваш ли Бомбата?
Не искам да има бърчещи се носове и позиви за ... каквото и да е  Laughing около мен  Wink
Бомбата скоро не съм я тествала, но ще направя това в най-скоро време  Peace Сигурно още тогава съм я отхвърлила, може би с едно на ум "не е мой".
Петя, "нахален" за мен е някак си силно присъствен, шлейфов, облачен, водещ чак до главоболие и други такива неприятни емоции.
Infusion d'iris Prada в началото, когато се запознах с него, много ми хареса, но ми омръзна бързо. Той е от тези тип парфюми "втора кожа", нещо като Омниа Кристалин. Всекидневен, лек и свеж и с нищо незапомнящ се.

Откакто преоткрих Адикт /след 10 годишно отрицателно мнение за него/ съм много щастлива, ама много  Heart Eyes И на мен ми се носят сладки парфюми. Хормони ли е, какво ли  newsm78

П.П. Тиери Мюглер води класацията за "нахални" аромати  Laughing Приз за Уоманити  bowuu

# 488
  • Sofia

Някой познава  ли аромата от тази двусмислена бутилка?
Ако не беше на Герлен щеше да е вулгарно.

# 489
  • USA, Steak State
Аз давам личен приз за нахалство на "Алюр".  Mr. Green
Купих го с голяма любов нос лед няколко месеца ми стана точно "нахален" и някаква нишка в него ужасно много ме дразни. Има нещо мазно в него. Стои си, за времена в които може и да размисля.

# 490
  • Бургас
Точно 3 минути съзерцавах снимката, /с риск да звуча лаишки  Rolling Eyes / докато разбера къде е двусмисленото в бутилката.  Laughing
Е, кой друг ако не Герлен  Wink /може би Готие  Whistling/
За жалост не я познавам, но ми стана интересно съдържанието  Wink Очаквам някой шипров аромат, изискан и лекинко "нахален"  Party

# 491
  • София
За мен нахален е всеки парфюм, който навлиза в личното ми/чуждото такова, пространство. И двата Мюглера дадени за пример от теб, Петя ,са такива. С тази разлика, че си ги нося, с не повече от две пръскания..   Simple Smile Понякога, даже все по рядко, то и като количество не остана, но ми досаждат. Все пак , малко извън темата ,чакам с нетърпение "кожените" версии. Grinning

Като казах кожа, днес получих Аметистовата от размяна и съм много,много  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes   smile3539
Да, прилича много на Ботега, но е по лилава .  Grinning

Ха ха, Карен..  Joy Герлен са направили тази бутилка..  Laughing Капачката е номер едно.

# 492
  • Чукарландия
Денси, опиши Allure Sensuelle, моля те! Praynig

Не го познавам, а ме заинтригува. Hug

# 493
  • USA, Steak State
Влюбих се в този, смятам да се сдобия с него пролетта. Много свеж и в същото време присъствен аромат. Плодовата комбинация в сърцевината ме влудява, странното е, че изобщо не усещам подправките. След бергамонта в начлото директно отива към плодовата комбинация, а като гледам това пачули в пирамидата... аз не го откривам.

http://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/In-the-City-of-Sin-15926.html

# 494
  • Пловдив
Днес, разглеждайки парфюми-шоп попаднах на следното писание под една от обявите :

"Уважаеми Клиенти в случай че не познавате предлаганите от нас парфюми на Монтал , ние ще Ви пратим безплатна проба на блотер , ако желате да се запознаете с тези невероятни продукти (куриерска такса за сметка на получателя ако поръчате само проба)!"

, както преди време бяха обещали...горе-долу добре  Laughing , то оставаше и платена да е пробата на блотер  Laughing , за виали съм плащала, но за проба на блотер още не съм си и помисляла   Rolling Eyes , това в кръга на шегата не искам да обидя никого, нито пък имам нещо против , радвам се че все пак една идея ще може да се добие представа за даден аромат. Макар, ЧЕ за редовни клиенти , че ще бъде много добре да изпратят по 0,5 мл в стъклен виал.

Общи условия

Активация на акаунт