Априлки 2013 - тема 7

• 24 469
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Anum стискам палци бързо да се оправиш.

Какво става с Karityyy, нали и тя беше в болница, надявам се и с нея всичко да е ОК.

За килограмите съм вече 1,5кг + и то от последните няколко дни на вилата, къдетопрекалено много хапнах.

Иначе ми се яде всичко, сладко, солено, кисело, плодове в неограничени количества.

Вече нямам търпение да дойде другия вторник и да си вида бебчето, да знам че си е добре  Grinning

# 421
Гледайте какво прочетох от линковете в началото на темата
http://www.moetodete.bg/hranene/hranitelen-rejim-za-bremenni.html

Примерно меню на бременната:

Закуска: 1 чаша прясно мляко, 2 супени лъжици овесени ядки (не мюсли), 1 банан.

Обяд: 150 г печено филе или риба със салата, 1 филия хляб.

Вечеря: голяма салата, 150 г филе (месо или риба) или 1 купа вариво (леща, боб, грах).

Закуска между храненията - плод или кисело мляко.

Амо то това си е жива диета за отслабване, аз ако ядях толкова малко, щях да съм вейка. Е, друг въпрос, че месо не ям, ама пак де  Laughing

# 422
Здравейте, момичета!
Аз се застопорих на +6 кг и още съм си толкова.
Гърдите ми са с чутовни размери, чувствам се като Баба Илийца на младини. Тежко ми е да ги нося вече, ще бързам да купя сутиен, колкото и да не ми се дават пари за това  Crazy
За трепкане - нямам газове и киселини, но усещам като малки мехурчета все едно ми пукат в коремчето. Някоя още мама споделяше същото май.

За хемороидите от доста време ми се искаше да попитам, и все се свенях. Мирама, баш същата ситуация е при мен - чудех се дали не е някакво кожно образувание. Сега от две седмици изчезна. Не боли, нищо, но ме притеснява, че пак ще се появи, веднъж излязло...  Embarassed

Ео, ям пукани печени люти чушки като невидяла - изяждам по 6-7 на хапване. Чак не мога да се позная - хем знам, че после ще е тежко, хем не се спирам  Joy

Някоя мама да е неотказала цигарите?

# 423
Аз ще си умра гладна, ако ям по толкова, ама и аз не ям месо, та хептен.  Laughing

# 424
да си призная, позволявам си по половин или една цигарка на ден и то не защото много ми се пуши, напротив. По-скоро ми действа, така да се каже стимулиращо на корема - изпушвам половин цигара и отивам до тоалетна. Иначе не става. Embarassed

за храненето - наистина е малко... Аз прочетох такива неща в една книга за бременни...

# 425
За носа слагам стеримар по добре е от нищо Simple Smile

# 426
  • Варна
За килограмите....и аз съм качила 2.5кг, ама почнах от доста - 64.5, т.е. сега съм 67. Ако спра на 77 на края сякаш ще е ОК - поне според калкулатори разни из интернет за тези седмици съм ОК.
Иначе не ям повече, хапвам си нормално от всичко, както и преди. Корема ми е доста подут - незнам точно от какво, бебчето е толкова малко, че....сигурно газове и др. подобни. Все още нищо за бременни не съм си вземала, събирам се в дрехите, ама на някои панталони разкопчавам копчето като сядам  Laughing
За цигарите, преди 6-7 години си пуших доста, по около кутийка на ден си отиваше, но от самосебеси почна да ми става неприятно, първо цигарата с кафето спрях сутрин (ставаше ми лошо), после и другите. Последните години си запалвам, когато си поискам по една цигара (сред компания, или след вечеря като ми е тежко). Е, мъжо не пуши (понякога с мен по една цигарка), та това със сигурност ми е повлияло. Според мен всичко е до внушение - че ти помага за това и онова (и аз си мислех, че без цигара няма да отида до WC, ама пак се получава   Joy  От както съм бременна не съм палила.

# 427
  • София
Мен ме гони гузна съвест..., защото още не съм спряла напълно да пуша...Знам за вредата и нямам оправдание за липсата на воля, от което още повече се самоядосвам:(

# 428
Здравейте, дами!

Надявам се да ви намирам в добро разположение на духа и тялото!

Някой беше писал за носа - аз имам страшен проблем с него. Миналата бременност беше по същия начин. Общо взето започнах да прекарвам безсънни нощи, защото не мога да дишам. Малък кошмар е.

Дойдоха ми ботушите.  Mr. Green Супер яки са. Както всичко, което си купувам от ибей, на живо са по-готини. Доволна съм много. Стават ми.
Сега ще ходя на лов за палто.

# 429
mishoto, и аз съм така. срам ме е, че дори в такова положение като моето не съм намерила воля в себе си, и припалвам по някоя и друга цигара през деня.
Сутрин хич не, но в офиса, особено под напрежение, до 2-3 цигари си пуша.

Вечер почти никога не се изкушавам, защото не пия нищо, пък без халба бира някак не е такъв чак меракът.

И ужасно се ям отвътре за келявата си воля.

# 430
  • София
Ами момичета незнам точно кога беше и дали все още го дават, но по TLC има точно такова предаване на бременни жени, които продължават да пушат и там съвсем реално показват какви са рисковете от това да пушиш. Ако искате може да видите дали го има и от колко часа и ако имате желание може да го гледате и съм сигурна, че то ще ви накара да се замислите дали да продължите да пушите. Аз отдавна отказах цигарите, но като го гледах ....... #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy ме побиха тръпки и се зарадвах, че не пуша.

# 431
Здравейте, момичета!
Как са бебчетата ви - слушкат ли  Laughing
Моят бебок е така добър да не ми предизвиква гадене, та мога спокойно да утолявам неистовия глад, който ме гони. Някой по-горе беше писал, че похапва люти чушлета доволно - и аз така - ще ги ям докато мога, надявам се не вредят на бебо.
Иначе цигарите и алкохола ги спрях от раз в деня, в който си направих теста и вече около 2 месеца така.

# 432
  • София
beginner_mamma, абсолютно същото и при мен - само когато съм на работа, а у нас не паля, дори не се сещам:), а за бирата - обожавам я, но странното е, че сега, когато съм бременна, въобще не ми се пие Thinking, а винаги съм се притеснявала как ще се откажа от нея, за цигарите бях категорична: забременея ли - край, а то какво стана...
За запушения нос - аз още от началото съм така и вече свикнах, макар и да не е приятно Rolling Eyes

# 433
mishoto - с бирата и цигарите абсолютно същото! Мислех, че ще си пийвам бирка през цялата бременност, а дори 1 глътка не ми е вкусна. А преди вода можех да не пия, стига биричка да имаше. Сега - тц.

Мислех, само да видя  EFP и край - никакви цигари повече. Пък то какво се оказа Sad

# 434
  • София
Аааа  Naughty ще ви се карам за пушенето много, аз съм страстна пушачка, по кутия на ден си дръпвам, няма да казвам от колко много години, но за бебето от раз ги спирам и двата пъти, после си знам, че пак ще си пушаааа  Grinning , за алкохола съм на същия принцип.

Общи условия

Активация на акаунт