След "Щастливи заедно" с Махсун Кърмъзъгюл - стари и нови проекти, колеги, изяви

• 75 772
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
Хич не ща и да казвам какво му мисля на Махсун.
Ама много хубав този човек бе.Направо ми иде да му доразкъсам дънките Embarassed

# 31
                 Момичета, днес е международният ден на усмивката!   newsm53

Много усмивки и настроение в тази топла вечер!

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 19:48 от mar_ana

# 32
  • под най-голямото листо на тиквата
Хич не ща и да казвам какво му мисля на Махсун.
Ама много хубав този човек бе.Направо ми иде да му доразкъсам дънките Embarassed
Вили незнам за дънките душо,ама виж погледа.  Embarassed
Кого ли гледа така  #Crazy

# 33
Didkat  как кого гледа естествено , че нас бг мамите мисли си колко много фенки има при комшиите  и , че трябва да ни посети  ( ама не му стиска )   Joy

# 34
  • Стара Загора
Мили дамииии, вие сте тук!   Hug

Колежке, браво страшна си!    bouquet    Hug  Справила си се много добре, може да предадеш някой урок   Mr. Green

Нямаше ме малко време, но покрай дребното много грижи иска вече, внимание, зъби ли ни мъчат не знам какво е, ама само мрън, та мрън ...

Много се радвам, че темата е продължила, че виждам стари "приятелки"и се надявам да изпишем още много теми "заедно".

Силве, и аз те разбирам, много е кофти да се грижиш за болен близък, особено ако няма с какво особено да му помгнеш. Но ти си силна жена и смятам, че ще се справиш...

На всички останали момичета много прегръдки, няма да изброявам, за да не пропусна някой     Hug

Heart Eyes

# 35
Днес освен ден на усмивката бил и международният ден на учителя.
Честито на всички празнуващи  newsm51

# 36
Турската народна песен, която пее Зилян – „Заради това, че пових бял камък” (Aktaş Diye Belediğim)
http://www.youtube.com/watch?v=qOH8cZTO1Fg&feature=player_embedded

Високо горе е гнездото на сокола.
Долу в ниското е долината на Афшар.
Нека дойде бащата на чедото ми!
Боже, дай душа на този камък!
Нека дойде бащата на чедото ми!

Заради това, че пових бял камък.
Обвих го в кърпата ми за глава.
Отправих към Господа молба.
Отправих към Господа молба.

Бебето се пробуди, погледна.
Радостта се възпламени в мен.
От очите ми потекоха сълзи.
От очите ми потекоха сълзи.

* Avşar (Afşar) – афшари – едно от 24-те племена на огузките тюрки. Общност, която живее в Северен Иран, най-южната част на Анадола и в някои части на Афганистан.

Историята на песента

В Анадола детето е от съществено значение за продължение на семейството. В допълнение, ако детето е момче е още по-добре. В това общество се придава една различна стойност на детето момче.

Преди векове, някъде в Анадола, ....................................

След известно време владетелят се оженил. След сватбата, предишната съпруга на владетелят от тъга избягала в планината. Като опиянена вървяла през долини и върхове. Когато преминавала през една долина намерила един дълъг бял камък. Като обгърнала в скута си този камък, горещо молила Бог да му даде душа. Господ изпълнл желанието на жената и дал душа на белия камък. По-късно това събитие се превърнало в легенда възпята в популярна народна песен. Използвана и като приспивна песен. Произхожда от Източен Анадол, Юго-Източна Турция. (http://www.turkudostlari.net/hikaye.asp?turku=1305)

Още докато четох поста на Милена си мислех, че съм чувала подобна българска народна песен.
Разтърсих се и намерих вариант на това, за което се сетих. Мисля, че ще ви е интересна аналогията.  Wink

Дете на камък станало

Весден Еленка жънала,
жънала, доде мръкнало.
Свекър Еленки думаше:
—  Елено, снахо Елено,
 погледни, снахо Елено,
на сяка нива и круша
и на крушата люлчица,
и в люлка мъжко детенце,
на нашта нива ни круша,
ни круша, снахо, ни люлка,
ни в люлка мъжко детенце.
Иди си, снахо Елено,
на свекърва си помогни,
девят си крави издои.
Еленка жално заплака,
та че си стана, отиде,
девят си крави издои
и си млякото подвари.
Свекърва дума Еленки:

– Иди си, снахо Елено,
иди си мари, не ща та!
Ти не си мари за нази.
Еленка са много нажали,
че дръпна бели бакъри,
че си за вода отиде
на студен, бистър кладенец;
че зела бяло камъче,
тури го в бяла пазува,
носи го девет месеца,
камък на дете станало.
Еленка го тури в люлчица,
че си навънка излезе,
с златян са ръжен подпира,
че на аргати думаше:
– Аргати, олам, аргати,
в житото пясък туряйте,
в виното вода налейте,
в брашното пепел сипете,
че са й сайбия добило.
Кога са назад повърна,
че си над люлка надникна,
дете на камък станало.

# 37
  • София
Новината на деня за новата роля на Берен Саат:

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/21623023.asp
Партньорът на Берен
5 октомври 2012 г.
Стана известен новият екранен партньор на Берен Саат. В новият й сериал партньор на красивата актриса ще бъде Мерт Фърат.

След Къванч и Енгин – Мерт
Стана известен новият екранен партньор на Берен Саат, която игра в „Забраненият плод” (Aşk-ı Memnu) с Къванч Татлътуг и в сериала „Пепел от рози” (Fatmagül’ün Suçu Ne?) с Енгин Акюрек. Мерт Фърат ще бъде партньор на красивата актриса, която си гарантира главна роля в нова местна версия на сериала „Отмъщението” (Revenge) излъчен по американския канал ABC.

Линк към галерия: Как Берен Саат стана известна (http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=23907& … ;rid=2369&p=1 )

История за отмъщението на една млада жена
Сериалът „Отмъщението” (Revenge) е застнет, вдъхновен от романа на Александър Дюма „Граф Монте Кристо”. Разказва историята на младо момиче на име Аманда, която се заклева да отмъсти на тези, които поставят капан на баща й и на самата нея. В оригиналния сериал главната роля се изпълнява от Емили Ван Камп.
Започва през месец януари
Сериалът, в който Берен Саат ще има роля заедно с Мерт Фърат, ще излезе на екрана на Канал D през месец януари.

Естествено, останалите публикации, цитирани в темата ни, все едно и също повтарят.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 23:20 от milena d

# 38
Привет щастливки!
И аз съм щастлива ,че ви открих в новата тема  Hug и се радвам ,че ще продължи ! Но това не значи ,че Ивето се отказва да ни навестява нали ?
Ди, справила си се страхотно!  Hug
Сиси, мога да ти пратя само виртуални гушки за кураж ,знам че не ти е лесно  Hug  Hug  Hug
Миленка,  Hug

# 39
Ще ми се да се бях научила да поствам разни картинки ,за да мога да ви почерпя за моя рожден ден.
Но нищо и така става  newsm38 представете си че това е една мнооого голяма и мноого вкусна торта/кой каквато обича /
Отрежете по едно парче и хапнете сладко,сладко.

# 40
Вили, тази харесва ли ти?

Нали сме щастливки  Hug  Да си жива и здрава и много щастлива! newsm59

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 00:36 от lusia

# 41
Честит Рожден Ден, Вили!  Hug
Да си жива и здрава и годината в която влизаш, да е по-хубава от тази, която оставяш зад гърба си.
Пожелавам ти и един прекрасен ден днес, заобиколена от любимите си хора и много любов!

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 10:40 от Tania M.

# 42
Луси  Hug благодаря ти прекрасни торти си ми приготвила.
Танечка много ти благодаря за пожеланията Hug

# 43
Вили ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !  bdbaloni Hug Hug
Много щаститие здраве и радостни моменти.Нека ти се случват само хубави неща а лошите да ги оставиш в миналото и да не си спомняш за тях Hug

Скрит текст:

# 44
Клари  Hug благодаря ти миличка.

Общи условия

Активация на акаунт