Чудна есен наближава, ЯНУАРска мама все по-нетърпелива става - 7

• 34 417
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • София
AtenaotnA,имало макар и много рядко в по-младите години  е имало "носят ме,мамо,влачат ме" ,моят много не се притеснява от това,даже веднъж като бяхме на зоопарк искаше с интерес да види как тигъра ще си изяде току-що дадената му вечеря (не искам  да пояснявам с подробности каква беше),но аз бях човека,който го отказа от това нездраво любопитство.И най странното е,че колкото да не е гнуслив за тези неща,се отвращава ако види и косъмче върху блокче сапун например Laughing ,което е наистина е гадничко,ама не е кой знае какво.Щом на 4D се е видял атрибута няма как да се обърка,важното че всичко е ок,дано и моят Жорко скоро се обърне,за гушата - тя сега ли се е появила  Confused или я имаш отпреди бременността,дано всичко е наред  Hug
Токсоплазмозата се хваща при евентуално почистване на котешките фекалии , snow_angel заведи на ветеринар веднага котето и той ще ти обясни как да процедираш при бременност,за съжаление старата школа лекари няма въобще да приемат идеята за домашен любимец и бебе,те даже съветват още като забременее жената да се "изхвърлят" домашните любимци,аз нито на лична,нито на гениколога си съм казала,че имам куче и не мисля че е нужно,защото то е обгрижвано и аз и бебко сме здрави,а не ми се слушат глупости #Cussing out

# 421
  • в сърцата на децата <3
Ако ставаше въпрос за коте, което гледаме от преди - нямаше да се притеснявам изобщо. Проблема е, че това е улично, при това болно и съм убедена, че де що паразит има - по него е. Ама се борим, не съм го измъкнала от шахтата, че да го оставя да умре на улицата. Дори да го командировам на село като се закрепи - пак няма да му е зле. Там има и други котета, и едно куче котешка порода  Mr. Green

# 422
Snow_angel , щом гледаш котета от толкова време ,вероятно вече си го изкарала така че не е  опасно. Все пак гледай да не се занимаваш с хигиенизирането на котето -  тоалетна , сополки , очички и т.н. Или ако го правиш гореща вода и дезинфектанти обезателно.

За гушата - никой до сега не ми го е казвал.Много се надявам ,че просто килограмите ми са се отразили на по-пухкава гушка.Въпреки всичко баща ми има операция от гуша и ще си направя изследване.

# 423
Включвам се с малко новини от нас. Днес бяхме на преглед и вече официално се зачислявам към лежащо бременеещите... Шийката ми се е скъсила още повече и док ми каза, че или лежа, или раждам преждевременно... Sad Иначе беб е добре - 1215гр, но с тази скъсена шийка, а и леко разкритие в допълнение... Sad И сега се пренесохме по спешност при нашите, за да гледат малката, аз ще пия 100 вида хапове и ще лежа. Между другото лежа от около час и вече съм в ужас от бездействие!

А по въпроса за животните и бебетата - стига животинките да са обезпаразитени и ваксинирани, проблеми няма! За децата е прекрасно да раснат с животинки, казвам го от личен опит!  Peace

# 424
Бубе,цял ден те мисля и се надявах на по-хубави новини  HugЩом се  налага ще лежиш,добре че има кой да помага със Зори.

Мен яко ме опъва кожата под дясната гърда и имам чуството,че някой ме реже с нож,минава само ако съм легнала,стана ли или поседя повече и се започва,а и към гърба се локализира леко схващане.А има още толкова много време до финала.

# 425
Ради, мерси!  Hug Малко ни пропадат плановете за среща, ама нямам избор.  Sad Ние сме на Марково понастоящем - при нашите. Дано се закрепим достатъчно дълго.
А ти защо не кажеш на док за гърдата, за всеки случай.

# 426
Роси,има време за срещи,важното е да закрепите положението.Моята позната с близнаците беше с постоянни контракции,скъсена шиика,2см.разкритие и с много хапове и почивка изкара до влизане в 9месец(беше при нашия док Wink ) няма да се отчайваш  Hug
Говорих с него за болките,каза,че може да е на неврологична почва и не е в неговата компетенция  Crazy

# 427
  • Бургас
bubi_barabata, въпреки че ти писах и във фейсбук, ще се повторя - бъди силна и много почивка.  Hug

Вие момичета при кой гинеколог ходите в Пловдив? На мен вече ми е тежко пътуването до София и се чудя дали последния преглед да не го направя в Пловдив. Но ми се иска да ми препоръчате добър АГ.

# 428
bubi_barabata, въпреки че ти писах и във фейсбук, ще се повторя - бъди силна и много почивка.  Hug

Вие момичета при кой гинеколог ходите в Пловдив? На мен вече ми е тежко пътуването до София и се чудя дали последния преглед да не го направя в Пловдив. Но ми се иска да ми препоръчате добър АГ.

tsangel, ние с пречупена ходим при д-р Минев.  Peace Аз при него родих първия път. Много добър АГ е, малко повече се чака при него, защото винаги има много хора и графикът му е претоварен, но поне му имам пълно доверие.  Peace

# 429
gloria_calcar11-Ако може да ми дадеш отново мейл чрез който да те намеря.Нещо връзката не е ок  Laughing.
От доста време не съм влизала в сайта и доста сте написали.По повод кърменето: мен ме е доста страх как ще се справя и дали ще успя.До колкото разбрах от една приятелка има книга препоръчана от ЛЛЛ, която била много добра.Казвала се Кърменето от А до Я нещо такова и мисля нея да я взема.

# 430
Буби Hug ще се справиш, тъкмо да си отпочинеш за поне месец. Хубавото е, че си при мама и тя ще се грижи и за двете ви.
Илиана не го мисли от сега. Наистина, хубаво е да се образоваме по въпроса(аз постоянно ровя в нета и се интересувам), но като дойде момента да се кърмите, довери се на инстинкта си и на бебчо Peace Винаги се води от твоето бебе, защото това, което се отнася за други бебета, може въобще да не важи за твоето.

И аз да се оплача: вчера се преуморих и си докарах едни болезнени контракции снощи. Цяла нощ и цяла сутрин се превивах от болка. Слава богу, вече от около час отшумяха. Пратих малката при майка и сега релаксирам. Ей, това бабите са голяма помощ! Вярно не я гледат много, много, но когато се налага, наистина има на кого да разчиташ.
Та исках да кажа пазете се, не изглупявайте като мен, за да се радваме на здрави бебчета, родени на време Hug

Цитат
За всички останали които смятат да осиновят животинки , МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ 
+1   bouquet
Аз не бих се наела, но браво на вас!

# 431
Здравейт и от нас! ние тук а с Йони се борим с една температура  и е едно тегаво малко ,ама ще се оправим . Бебошанка е добре и е много активна особено когато е активен батко й Simple Smile  и аз се чувствам добре - ходя и на работа , и на лекции,та държа фронта навсякъде .... качила съм вече 2 кг   и се надявам тези месеци да качвам по 2-3 на месец само ....

IliqnaIvanova, относно кърменето - ако ти си кажеш ,че можеш ще можеш да кърмиш ! всичко е в твоите ръце и колкото поинатливо гледаш на нещата толква ти е по-голям шанса - мое мнение.аз кърмих допреди месец , а началото ми беше леко трудно ,но с инат и упоритост преодоях всчко. пожелавам ти успешен старт с кърменето и с колкото повече потенциални проблеми се запознаеш предварително и знаеш как да се решат толкова по-адекватно ще можеш да реагираш. Мисля , че книгата за която говориш е " Азбука на кърменето" .има  някаква още по-нова,но не я за как се казва. А за помощ винаги може да се обърнеш към консултантите по кърмене - по всяко време биха се отзовали и их ти помогнали адекватно Simple Smile

Лек ден от нас и позитивни мисли  само !

# 432
  • Варна
IliqnaIvanova, относно кърменето - ако ти си кажеш ,че можеш ще можеш да кърмиш ! всичко е в твоите ръце и колкото поинатливо гледаш на нещата толква ти е по-голям шанса - мое мнение.

Подкрепям казаното от velma, трябва да проявиш търпение понякога за самото кърмене. не бива лесно да се отказваш и когато имаш проблем да се интересуваш как може да се реши и да потърсиш и пряка помощ при необходимост Simple Smile Аз съм ЗА кърменето с две ръце!!! Но всеки трябва да си прецени все пак  Rolling Eyes

# 433
  • София
IliqnaIvanova - catlover_f@abv.bg ми е мейла,надявам се да ме откриеш  Simple Smile
За кърменето - това е природа,не мисля,че ще ни ощети  breastfeeding

# 434
  • Германия
´´´´. Мисля , че книгата за която говориш е " Азбука на кърменето" .има  някаква още по-нова,но не я за как се казва. А за помощ винаги може да се обърнеш към консултантите по кърмене - по всяко време биха се отзовали и их ти помогнали адекватно Simple Smile

Лек ден от нас и позитивни мисли  само !
Тази? Ако не ме лъже паметта, в ЛЛЛ-група се продава с намаление  Peace

Общи условия

Активация на акаунт