БЕЛГИЯ - 25

• 63 051
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Болничките, как сте? Подобрения?

Времето е "ПЕРФЕКТНО" нямам думи. Като за последна година ме изпраща така, че да го запомня за цял живот, че на 24 март ме е валял сняг в Брюксел  smile3511 smile3511 smile3511

Имам купени 30 иглики и 30 теменужки, които ме чакат да ги засяда в двора. Е... ще стане, ама кога  smile3515 smile3515

# 481
Нели- и аз щях да питам Сони как е, аз нямам подобрение, напротив, кашлицата стана сериозна.

tsvetik -Изплащането започва най късно следващия месец. Има голямо значение какво е описано по отношение на безработицата.  Дали съпругът ти напуска сам, за което доста работодатели си позволявали да правят или, че работодателят го освобождава от работа поради липса на такава.  В първият случай се чакало около 2 месеца.Прочети добре док-та. Питай ако се сетиш нещо.

# 482
  • Semmerzake, Белгия
Тук съм, но съм по - зле  Sad, температура нямам, но главата ми тежи. Кашлям и аз вече, хремата се засили, с две думи - кошмар.
Още не съм взела документите за освобожд. от работа. Докато бях в неплатена за малкия, шефа нае фирма за почистване на офисите. И сега реши да ги остави тях. Аз реших да си продължа нивата на езика, че хич ме няма.
Другата инстанция е ОСМВ ,която изплаща помощ.  Hug
Сони, винаги можеш да станеш член във вакбонда,можеш и утре да се запишеш както се казва. Peace
Иначе тази година навършвам 35 год.
Какво е "вакбонда"  newsm78 ?
Нелка, кошмарно е времето, и аз чакам да садя, и пердета да пера  ooooh!.

# 483
Болните да се оправят  Hug
При нас Алекс вече 3-ти ден е с 39гр. температура, а аз недоспала и ходещо зомби. Понеже казва, че го боли корема правихме и ехо на апендикса, за щастие не е това. Няма кашлица, нито хрема, само температура и корема. Та чакаме пак да ни посрещне рядкото най-вероятно  Rolling Eyes
За времето нямам думи...
На мен също не са ми изплащали премии за кърмене, трябва и аз да питам. Иначе от нашето хементе ще раздават премии за бебета, родени миналата година. Партито е следващия месец.

Сони, всяко зло за добро. Така с езика ще напреднеш. Иначе на мен една позната ми каза, че за доп трябва да си работил мин. 15 часа седмично поне 6 месеца. Така ли е не знам.

# 484
Сони- вакбондът е профсъюз който защитава правата на роботещите.

# 485
Здравейте момичета, казвам се Оля, на 27 г съм. Имам дъщеря на 1.5 г и чакам втората си принцеса в средата на май. Живея тука почти 4 години, съпругът ми е белгиец. Много се радвам че има такъв форум и че споделяте информация Simple Smile
От не особено достоверен източник чух, че има здравен фонд, който изплащал всеки месец пари на майката, затова че кърми. Чували ли сте за подобно нещо ??? На мен ми се струва нереално, защото това не можеш да го докажеш /че кърмиш /, поне според мен. Нямам намерение да си сменям фонда, но ми стана любопитно.
christelijke mutualiteit изплаща едноразова премия, ако кърмиш два месеца. Премията е 250 евро. Носиш им само бележка от Kind en Gezin или педиатърката. Не ме караха да закърмя бебето пред тях, повярваха ми Mr. Green. Има още някакъв мутулалитет, дават ти 360 евро ако кърмиш 6 месеца, но не мога да се сетя в момента.
Liberale Mutualiteit дава 375 евро, сега проверих

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 21:21 от Portokalka86

# 486
  • Semmerzake, Белгия
Добре дошла Portokalka86  Hug ! Лека и безпроблемна бременност ти желая !
Благодаря на всички за информацията Simple Smile

# 487
Portokalka86,добре дошла   Hug!
Лека и безпроблемна бременност  Peace!!!!

# 488
здравейте момичета
живея от скоро в Белгия с приятеля си който е Българин с белгийско гражданство
наскоро той се разведе и трябва да ходим до Брюксел да си вземе оригинален документ за развода казаха ни че само там издавали такива,
после трябва да отидем до външно министерство за апостил
знае ли някой веднага ли слагат апостила или се чакат няколко дни

# 489
petynapetyna- Апостил се слага единствено в Бг, като за целта има фирми, които легализират. Peace

Portokalka86-, добре дошла  и  безпроблемна бременност!!! Hug

# 490
Оля,добре дошла!...
Крис,аз чух,че има някакви промени и сега апостилите се слагали само в Брюксел...това съвсем от скоро....хайде,живнахте ли вече... Hug

# 491
Ханна Влад- Хм, възможо е, може да съм пропуснала тази новост. Горките, те и без това трудно работеха, лошото им настроение и нежеланието им за работа беше в излишък, а сега ако и с тази екстра са ги натоваили, просто незнам.
Ани вие какво правите, какво ново, започна ли работа? Малчо свикна ли с школото?

# 492
Здравей те! Казвам се Вили и от месец съм в Белгия, Антверпен (Deurne). Имам желание да се запозная с българи живеещи в Антверпен. В момента си търся работа, но ми е доста трудничко защото не зная език - само английски.

Много ще се радвам ако някой ми пише да се свържем  Wink

# 493
Добре сме Крис,,,малък напредва/според мен/,даскалицата е все недоволна...не могъл да рисува човече...ми той е един малък Пикасо!..сега,тя като няма абстрактен поглед,значи ли ,че не е художник  Laughing

# 494
Portokalka86, добре дошла лека и безпроблемна - ама как ги правите тез девойки беееееее  newsm09

petynapetyna, нямам идея за какво иде реч и как става номера. Апостила за бебчо ни го сложиха веднага, ама за другото нямам представа...

V. Ivanova,
добре дошла. В Антверпен има много българи, все ще се запознаеш - споко!
Ако има някакво културно мероприятие ще пиша и като отидеш ще се запознаеш.

Сега например на 13 април предстои голямото хоро в Брюксел - https://www.facebook.com/notes/%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%80%D … s/334585049996148

В този ред на мисли, кой ще ходи? Аз вече имам билет и го чакам с нетърпение  Mr. Green

Добре сме Крис,,,малък напредва/според мен/,даскалицата е все недоволна...не могъл да рисува човече...ми той е един малък Пикасо!..сега,тя като няма абстрактен поглед,значи ли ,че не е художник  Laughing

rotfImbo rotfImbo rotfImbo Ма кой им е виновен, че не разбират от изкуство - амаахааааа  newsm48

Общи условия

Активация на акаунт