БЕЛГИЯ - 25

• 63 040
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Идва Великденската ваканция...2 седмици свободни...Нели какво стана със срещичката?....

# 496
Много ви благодаря че толкова топло ме приемате Heart Eyes
Portokalka86, добре дошла лека и безпроблемна - ама как ги правите тез девойки беееееее  newsm09
Това е ювелирна работа Mr. Green

Тука някой даваше инфо за парк в Дейнзе, вчера отидохме, наистина е чудесен. Мерси Hug

И аз искам да отида в Брюксел, ама сега съм толкова тежка и някак винаги уморена. А най много искам лятото да отида с децата в България поне за 2 месеца, цяла година не съм ходила, не знам как ще стане, ама си мечтая всеки ден за това. Макар че малката ще е само на 1.5 месеца newsm78

# 497
Идва Великденската ваканция...2 седмици свободни...Нели какво стана със срещичката?....

Ми то беше за предишната ваканция, ама никой не откликна.   Rolling Eyes Великденската ваканция при мен е различна - Влади ми почива тази и другата седмица, а близнаците другата и по-другата. Демек имам само 5 дни, в които се засичат и 3 от тях ще ги изкараме в Дисни Ленд - Париж. Заминаваме на 1-ви и се връщаме на 3-ти, ако след това някой има желание - например за първата свободна събота или неделя и това е 6 или 7 април - аз съм ЗА.

Мястото предлагам да си остане същото - онова клубче до Антверпен. Ако има желаещи се фейвам веднагически. Достатъчно ми е да се обадят 2 - ЗА и съм тръгнала  Mr. Green

Много ви благодаря че толкова топло ме приемате Heart Eyes
Portokalka86, добре дошла лека и безпроблемна - ама как ги правите тез девойки беееееее  newsm09
Това е ювелирна работа Mr. Green

Я да вадиш тези ювелири бързо и да ги удариш на масата, че да кажеш тайната - амахааааааа, кво е това криене на таз тайна  smile3532 smile3533

Кат криете тайната ще ви крада девойките след време  smile3534

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 00:17 от NellyDi

# 498
Иванова- добре дошла. Hug И ние сме в Антверпен.
Момичета, споделяйте тайната, защото Нели като ще крадва няма да е на дребно. Цели 4 девойки ще си взема. hahaha

Нели- хайде като се върнете и аз съм за срещичката, щом е до Антверпен. Peace Иначе е зор, щото наш тати все работи и е с колата.

Ани- мерси за предложението, само да се излекуваме. За изкуството на твоя малък красавец, не се безпокой. Те не разбират тук от изкуство.
В рапорта на Анджи пише, че не може да пее, а когато го прави е фалшиво. Много се смях. Ами не може да пее, и аз не мога. Но пък взема 2 учебни години в една, знае таблицата  за умножение наизуст, а юфката проверява задачите с калкулатор. #2gunfire

Девойки, да ви попитам. Знам, че повечето сте с по малки деца, но ми е интересно да споделите мнение. Какво мидълбар школо бихте избрали за детето си. ASO, BSO, TSO? Анджи иска да учи математика, тя и му се отдава както се казва и аз искам да направим правилен избор!

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 09:21 от kris 71

# 499
Благодаря на всички за топлото приемане!  bouquet 

Крис, много ще се рабвам ако се срещнем  Simple Smile.

# 500
Аз нямам проблеми с датата...тука сме и ще се радвам да има среща... Peace

Крис,доколкото съм разбрала,направлението в какво училище да продължи детето го правят група даскали ,след тест на децата...казаха,че ASO e било едва ли не само за белгийчета,щото уж интелигенцията там..../това е инфо от даскала в интеграцията/....аз бих си насочила детето в техническо,практична професия....тук има липса на инжинери,техници..и компютрите,разбира се са с бъдеще...

# 501
Оххх,и пред нас стой дилемата ASO _TSO .Нас също ни убеждават,че АСО не е за чужденци.Било много трудно и т.н.Но синът ми е решил твърдо да се пробва.Сега на 15.04 имаме среща в училище,да видим какво ще стане.

# 502
За първи път чувам, че АСО не е за чужденци.  newsm78Направо ме шашнахте. Така или иначе ние сме за този избор.
Еими към какво се е насочило твоето дете?

# 503
За първи път чувам, че АСО не е за чужденци.  newsm78Направо ме шашнахте. Така или иначе ние сме за този избор.
Еими към какво се е насочило твоето дете?

Ами иска да учи за адвокат  Rolling Eyes
Но той тази година е в ОКАН.В момента правят оглед на учелищата.И в едно ТСО е приет.Но той иска АСО.И е твърдо решен да пробва.Казват му,че има капацитет за там,но щяло да му е много трудно.
На него единственното,което му се отдават е езиците.

# 504
Еими,направо отивате и записвате детето в ASO училището,което сте си харесали.Всяко училище си има инфо дни,в които може да се запише детето.Ако не го направите първия път си има още дни за записване.Тук няма приемни изпити за средното образование,защото след всеки триместър си имат изпити.Направо им разказват играта на хлапетата от тестове по време на сроковете.
Нелка,избора на дами нараства   Grinning

# 505
Демек имам само 5 дни, в които се засичат и 3 от тях ще ги изкараме в Дисни Ленд - Париж. Заминаваме на 1-ви и се връщаме на 3-ти, ако след това някой има желание - например за първата свободна събота или неделя и това е 6 или 7 април - аз съм ЗА.

Я да вадиш тези ювелири бързо и да ги удариш на масата, че да кажеш тайната - амахааааааа, кво е това криене на таз тайна  smile3532 smile3533

Кат криете тайната ще ви крада девойките след време  smile3534

Аз малко завид за Диснито  Crazy Върна ми спомените когато аз ходих и беше много забавно (с изключение на километражната опашка на входа и на входа ня всеки атракцион). В крайна сметка заслужаваше си всяка минутка там  Hug

Пък за ювелирната изработка искам и аз рецептата  Crossing Arms аз уж от ювелирен род (нация) идвам пък нещо се объркаха сметките  Crossing Arms

Нели, сетих се за жената на един от колегите на мъжа ми. Те са 6 сестри. Да 6! Бащата бил оптимист  Mr. Green и то голям. Е, поне момичето го зарадва с първото мъжки внуче в рода, та макар и през коляно пак не е капо дедото.

# 506
здравейте момичета
днес ходих до брюксел да вадя оригинален документ за бракоразводно и се оказа че не се дава веднага а след 10 дни
много се ядосахме защото по телефона ни казаха че веднага ги давали. ще трябва пак да ходим.ходихме и до външно министерство и ни казаха че апостил се слага на момента без чакане срещу 50 евро.
моля ви момичетч обяснете ми какво означават тези училища защото моя син учи тук от октомври в ОКАН клас и е на 12 години месец май ще прави 13,
нямч кой да питам после какво следва и кога се записва сега или септември от училище нищо не ми казват.
аз живея б Руселаре и тук не познавам нито една Българка дори в цялото училище на детето са само чужденци а няма едно българче

# 507
agnesana, аз се майтапя - няма да пробвам повече. То се видя, че женско от мен не излиза, та ще гледам и аз внучки  Mr. Green дай боже!
В Диснито не съм ходила, но ми е мерак, ние заминаваме предния ден, че да може на 2-ри да сме рано, рано там, и се връщаме нарочно на следващия ден, че да не бързаме с огледа. То е ясно, че за 1 ден няма да видим всичко, но поне ще съм сигурна, че на децата ще им остане голям спомен и то завинаги! Малчо, за съжаление само снимки ще гледа като порасне  Mr. Green

Аз не се включвам в училищните вълнения, защото мен ме тресе в момента кандидатстване в БГ за детски - между другото близнаците са приети в детска градина и ще изкарат предучилищната там, иначе имахме и резервен вариянт - бях подала документи и в едно училище. Та таз тръпка наполовина я минах. Сега чакам 25-ти април да разбера дали и Краси е класиран, че да ми мирне душата. За Влади - ясно, него през Инспектората и каквото сабя покаже.

Имам едно друго притеснение - с ваксините на Краси. В БГ се слага туберколоза и БЦЖ, а тук не го правят (ама разбрах къде може по желание), та вчера натиснах педиатърката от О.Н.Е.-то да ми направи справка с ваксините, като бях разпечатала на Станимир имунизационния календар. И така хванахме тази, и има още едно разминаване, но обратното - в БГ не се прави Пневмококова - а на нас ще ни предстои реимунизация към 12 месец.
Утре ще звъня на българската педиатърка да я питам дали ще може да ми я поръча или да се чудя как да я пренасям от тук. Абе... сложна работа, ама ще трябва да се справя и с тоз проблем.
Сори, че си излях душата  Embarassed

# 508
petynapetyna ,ако съм разбрала правилно живеете в Розеларе....
Това е линка от страницата на града свързана с образованието и на нея са изброени средните училища в града.
http://www.roeselare.be/Wonenenleven/onderwijs/secundaironderwijs.asp
Упоменато е и какво означават абревиатурите на училищата.
Разгледайте ги и обикновено в страницата на училището си пише кога е записването.В повечето случаи то е март и април.Не се притеснявай дори и да сте пропуснали сега има и втори тур.
Ако нещо не ти е ясно-пиши. Холандския ми не е идеален,но вече минах през това и мога да помогна.Моят син сега юни прави 14 години,но е в клас с наборчета на твоя   Grinning

# 509
Нели,в БГ ли ще ги пращаш да учат?...Ако слагаш и БГ и тукашните ваксини,няма ли да са много на Краси?...
Малкия вчра са ги водили от училището на лекар групово...преди време питах госпожата за ваксини и тя ми каза,да не се притеснявам,че имали грижата...когато се прибра след училище беше супер умърлушен и спа повече от 3 часа,след това цяла нощ....гледах го за боцкано,не видях....понеже ми казаха,че като правели ваксини не предупреждавали ....още ми е объркано с тези техни недомлъвки в институциите

Общи условия

Активация на акаунт