БЕЛГИЯ - 25

• 63 038
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Ханна Влад, нашият престой в Белгия приключи (ще си заминем началото на юли месец). Аз още като се включих в темата казах, че сме временно тук за 3 години. Да, там ще ги записвам - с голямите нямам проблем, тъй като всички ваксини са им слагани в БГ и тук не се наложи. Но с Краси е обратното, трябва да го приобщя към БГ стандарта  Confused

Относно училищните прегледи - да, правят ги - при малките ги правиха в края на първи матернел и сега в края на 3-ти матернел. За Влади ми е всяка година - ама не са били изтощени. Може би чакането и седенето на едно място го е изморило. Няма как да го ваксинират за нещо, без да те уведомят - споко! Просто го е изтормозило чакането, според мен  Hug Hug

# 511
tsvetik благодаря за линка.
скоро имахме родителска среща и попитах учителката триябва ли да записвам сина си в ново училище от сега тъй като получих по пощата писмо с приемни дни на училища.тя ми каза че детето ми за сега не е готово за друго училище и когато преценят че е готов щели да кажат.можело да седи в окан и 2 години обаче неможа да ми обясни после аз ли трябва да го записвам или те и ме е страх да не изпусна срокове защото могат да ми го сервират в последния момент.Холандския ми е много лош все още и нещо неможем да се разберем.и друго ми е странно сина ми ходи в окан клас сутрин от 9 30 до 15 20 а има в същото училище нормални ученици които си учат от 8 30 както са всички училища и когато сметнат че някое дете е готово го местат в нормален клас но доколкото мога да преценя и там не учат белгиичета а само чужденци и немога да разбера защо ги местат и после там ли остават или ходят в други училища.

# 512
Синът ми също е в ОКАН.Започна на 20 ноември и е на училище от 8,20 до 15,45.Но казаха,че трябва да избираме друго училище(АСО или ТСО)
Явно ОКАН ните си има различни правила  newsm78

# 513
Явно е така еими,така че действайте Peace. На разположение съм за въпроси   Hug

# 514
ейми как се справя детето ти с нидерландския на колко е години

# 515
Явно е така еими,така че действайте Peace. На разположение съм за въпроси   Hug

Питах детето и при тях имало деца,който са за втора година...
Ами ще действаме,сега сме на тема избор  Grinning

# 516
ейми как се справя детето ти с нидерландския на колко е години

Ами добре...той започна малко късно,но е добре.
На 15 години е.

# 517
  • варна
Момичета имам специфичен въпрос,случайно някой от вас да има координати на български нотариус във Белгия,и ако е възможно да ми ги дадете,понеже искаме да правим пълномощно.
Предварително благодаря на всички който ще ми пишат! Praynig

# 518
здравей Даниела
несъм чувала за такова нещо като български нотариус в Белгия.Едно време пълномощни се вадеха в българското посолство доколкото чух но несъм сигурна вече не ги правят там.Трябва да го направиш при нотариус Пълномощното следва да се подпише пред нотариус, да отиде в  външно министерство на  за да му бъде положен апостил, след това в България лицензиран преводач го превежда и му слагат марки в нашето външно министерство дирекция "Консулски отношения".
 Всичко това е регламентирано в Хагската конвенция от 5 октомври 1961г.Мога само да ти кажа за външно министерство че таксата е 50 евро и веднага го правят че вчера ходих.

# 519
  • варна
Много благодаря за информацията,и ние се свързахме с консулството и те така казаха.

# 520
Би ли ми казал някой някое място за разходка в Брюксел.Ходих там няколко пъти но освен на големия площад пикаещата статуя и улиците наоколо не-знам къде да отида. Ходих и до Атома но искам някоя улица с магазини или МОЛ или нещо интересно за деца или някой парк.Ако може да ме насочите и също да ми кажете в неделя магазините работят ли там или е както навсякъде.

# 521
Daniela Danailova, видях, че Петя ме изпреварила с информацията

petynapetyna
, разгледай този сайт http://www.365.be/
Избираш си град и какъв атракцион търсиш - има работното време, цена, паркинг и всичко останало

Не знам колко са ти голями децата, но моите обичат музея на колите, военния музей, природо-научния, музикалния. Относно парковете - тук с лопата да ги ринеш, така, че има какво да се гледа
Магазините в нашия квартал не работят в неделя. Мол-овете не са ми по вкуса, така, че не мога да те насоча в тази посока

# 522
благодаря за линка сега ще го разгледам
децата ни с моя приятел са на 8 момиче и на 13 момче и скоро ще имат рожден ден и искаме по този повод да ги заведем някъде на увеселителен парк но и в Брюксел не са ходили и само чакаме да се позатопли и да почваме разходките през уикендите че цяла зима превъртяхме вкъщи

# 523
Сори, ако ви се стори тъп въпроса, но съвсем се обърках. Аз имам изготвено пълнмощно от бг адвокат, както и декларации към него. Трябва само да се завери. Къде се ходи сега. Не е ли в консулството. И по какви причини ще му слагат апостил, след като е на бг език.

# 524
Крис искаш да кажеш че имаш българско пълномощно което искаш да ползваш в Белгия ако е така е трябвало да сложиш апостил в България във външно министерство и превод на нидерландски

Общи условия

Активация на акаунт