БЕЛГИЯ - 25

• 62 999
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте мами !

Ние живот и здраве този месец ще пътуваме за Брюксел. Таткото ни работи в Комисията и се е регистрирал в Общината аз също трябва да се регистрирам, но ме интересува за детето какви документи са нужни ? Габи е на 2 месеца вече, предполагам, че ще искат акт за раждане . Трябва ли да бъде преведен и легализиран с апостил хич не съм наясно  ? При записване на педиатър, какви документи трябват освен имунизационен паспорт  ? 
Последно можете ли да ми препоръчате  качествени автобуси до Брюксел, майка ми ще дойде с нас за няколко седмици, но после иска да се върне с автобус  ?
Мерси много  Simple Smile

# 616
  • Semmerzake, Белгия
vesuky, акта за раждане трябва да е преведен и с апостил, акта ви за брак също. За педиатъра само ваксините, трябва да се обадиш и в Kind en Gezin /или беше друго за Брюксел  newsm78/, защото там ваксините се слагат безплатно, а при личния лекар манипулацията се заплаща.
Другите мами да ме допълнят, че Бобо ми пищи в ръцете и не мога да мисля вече  ooooh!!!!
tsvetik, ние вече сме в по-голямо столче /9-18 кг/, кошницата ни стана тясна  Joy.
Честит имен ден на всички Борисчета в групата. Да са ни живи и здрави, а моето специално да е й по - послушно Simple Smile!

# 617
  • Белгия
Здравейте мами !

Ние живот и здраве този месец ще пътуваме за Брюксел. Таткото ни работи в Комисията и се е регистрирал в Общината аз също трябва да се регистрирам, но ме интересува за детето какви документи са нужни ? Габи е на 2 месеца вече, предполагам, че ще искат акт за раждане . Трябва ли да бъде преведен и легализиран с апостил хич не съм наясно  ?

Vesuki, за регистрация в общината най-лесно ще е ако мъжът ти ви регистрира през Комисията. Тогава няма нужда от преводи и легализация. Кажи му да попита в PMO (офисът за персонала на Комисията) какво трябва да се направи и те ще му обяснят. 

# 618
Ей, вярно, че днес Борисчов ден - ха да са ни честити именяците!  beer   cook

vesuky, Сони ти е казала за акта и за раждане и за брак. За Брюксел организацията е O.N.E. (OFFICE DE LA NAISSANCE ET DE L'ENFANCE - http://www.one.be/) - ваксините са безплатни и започват прием от 2-рия месец. Понеже съм "най-прясна" с проверката с ваксините спрямо тук и БГ - нашата педиатърка в БГ каза, че ваксините са същите, но фирмата производител - не, и ако сте започнали с единия модел е желателно да се продължи с него. Аз по тази причина ще си нося ваксина оттук. Не е зле да си питаш педиатърката, че нали знаеш всички с различно мнение  Crazy
За да е по-ясно ще уточня какво точно имам предвид - например Превмококовата ваксина, която се слага тук на 2-ри, 4-ти месец и се реимунизира на 12 месец е на фирма Prevenar13 (и в БГ я има, но се заплаща).  В БГ конкурса за същата ваксина по здравна каса е спечелен друга фирма-производител (СИНФЛОРИКС), която не се заплаща и която поставят на бебета.
Та съвета ми е - питай педиатърката ви и провери производителите на ваксините.  Peace

За автобусите нямам никаква идея, но се сещам за нещо друго - на първа страничка има информация за един "младеж", който пренася багаж - Иво, той пътува всяка седмица и понеже е с микробус може да се пътува с него, но трябва да му се обадиш и да го питаш за цени и възможности!

# 619
Здравейте...автобуси на Юнион Ивкони има 5 дни в седмицата...ходят до Амстердам и се връщат...минават през много градове...трябва да се обадите предварително..става от БГ и от тук-имат си международен тел... Peace

# 620
Благодаря много момичета за бързите отговори и весело посрещане на празниците ! Grinning

# 621
Аз пък искам да ви питам за ваксината за туберкулоза. Анджи преди да дойдем сложиха първата. Има ли и други с подобен проблем, в смисъл сложена и непродължена. Какво правите вие по отношение на тази ваксина? newsm78 Тук не се слагат такива мисля.

# 622
Крис, в БЕ няма такава ваксина и нямат право да я внасят - последния месец я издирвам, ама така и не успях да се сдобия с нея, въпреки че имам рецепта и педиатъра каза, че не е проблем да ни направят Манту и евентуално БЦЖ после.

Просто БЕ не е огнище на тази ваксина и не е необходима. Аз обаче нали си тръгвам другия месец и държа на нея. Тя се слага до 12-тия месец и после не. Та съм говорила с БГ педиатърката ни, ще ни я сложат като се приберем.

Така, че споко! Ако те интересува нещо повече, като си ходиш в БГ питай лекар и ще ти дообяснят, че аз не съм такъв, а слушам какво ми казват педиатрите  Mr. Green

# 623
Kris,
В много малко цивилизовани страни БЦЖ ваксината се слага повторно, в някои изобщо не е задължителна. Не се правят проби манту и т.н. Знаеш, че всеки в БГ получава първата си доза веднага след раждането. Четох неотдавна статии по въпроса, доказано е, че няма нужда от повторен прием. Тоест повторният прием с нищо не допринася за защитата срещу заболяването.

# 624
Благодаря момичета.  bouquet Аз имам спомен, че на определени години се правеха нови ваксинации, та се бях замислила по въпроса.

# 625
# 626
Проверете този сайт - има полезна информация за българите в чужбина- http://www.zabulgarite.com/bg/

# 627
milena_mentus, какво точно да му проверяваме на сайта?????????????????

# 628
Нелко- не е известно какво  #2gunfire Аз такива бисери отдавна съм започнала да пропускам  Peace

Дамата се е регистрирала на 4.05.2013 и е побързала да ни светне за сайта, който да проверим, май трябваше да и благодарим  Grinning

# 629
Нелко- не е известно какво  #2gunfire Аз такива бисери отдавна съм започнала да пропускам  Peace

Дамата се е регистрирала на 4.05.2013 и е побързала да ни светне за сайта, който да проверим, май трябваше да и благодарим  Grinning

Леле kris ти си била голяма злоба всеки нов ти пречи, я слез малко на земята че се излагаш, не ти е работа да казваш кой какво ще пише ако можеш и ако искаш с нещо да помогнеш ок но така да се репчиш на всички не е редно или вземи валерианче вече никой не пише тук заради теб.

Общи условия

Активация на акаунт